Skocz do zawartości
IGNORED

Moderacja forum audiostereo

qb_1

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Jeśli istotą wypowiedzi jest nazwanie kogoś skrzywionym narządem męskim, i cały wysiłek autora poszedł w tym kierunku, to istotnie usunięcie słowa kluczowego nie robi automatycznie z wpisu sonetu Szekspira. To fakt.

Sposob na unikniecie edycji/wycinki postow jest prosty az do bolu - stosowac sie do regulaminu, nie obrazac nikogo, w zaden sposob, zachowac rzeczowosc dyskusji.

Niestety w wielu przypadkach niemerytoryczne wtrety, brak kultury, czesto chamstwo i wulgaryzmy jak i nieumiejetnosc zachowania jakiegokolwiek poziomu dyskusji (obrzucanie innych, ich przekonan/dokonan/i innych rzeczy ktore obrzucanego bezposrednio dotycza i dotykaja inwektywami lepszego lub gorszego sortu) zwyczajnie zabiera moderacji moozliwosc logicznego "pociecia" posta...

Primodium. Medium. Finis.

• Redaktorzy

Witku, narząd męski podkreślony na czerwono jest nadal narzadem, tylko bardzioej go widać. Celem działania moderacji nie jest zawstydzanie dyskutantów (zakładając, ze jest to możliwe), tylko utrzymywanie forum w stanie pozwalającym na to, aby mogliby czytać je również niepełnoletni i kobiety.

Yamnick, w listopadowym numerze HiFi i Muzyki drukuje się właśnie mój felieton, w którym wyraziłem wątpliwość co do sensu istnienia społeczności internetowych jako miejsc spotkań audiofilów (i innych hobbystów), bowiem generują one agresywne zachowania, które nigdy nie miałyby miejsca realnie. Może ten pesymizm oznacza, że powinienem zająć się czym innym, sam się zastanawiam.

a coś takiego sobie wisi w wątku, nawet Fr@ntz czytał a dalej wisi

* Łagodny

* Postów 23

* Rejestracja 02-czerwiec 10

Napisano 19 czerwiec 2010 - 10:31

Zwyczajnie powoli znużyło się znoszenie tej buraczanej moderacji. Rewolucyjne zaangażowanie zielonych chłopaczków jest odwrotnie proporcjonalne do ich bystrości.

widać Fr@ntza nie obraża byle co za to byle co można obrazić byle czym

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ponieważ jest to wątek dpoświęcony moderacji, a więc właściwy do tego celu, proszę w takim razie usilnie pozostałych moderatorów, aby zaznaczali w edytowanych (moderowanych) cudzych postach miejsce edycji!

Józwa

Święci się święconkę w wielką sobotę.....gdyby było napisane poświęcenie moderacji w celu regulaminowego prowadzenia forum jest wielkie-bym zrozumiał.

Na wątek poświęcony moderacji-w/w musi sobie zasłużyć przestrzeganiem regulaminu,no i widzę,że zaraz będą przygotowane i wypięte piersi do orderów....

To ma być poświęcenie??....czyje i w jakim celu-aby pokazać kto tu jest Pan i Władca?-niedoczekanie....tylko pomyśl dobrze czyje.

Jeszcze se pomnik postawcie wtedy nastąpi 100% spełnienie!!

Proszę o ograniczenie przez moderację przysłowia-....Hulaj dusza,piekła nie ma...bo niedługo moderator będzie moderował.....moderatora

jozwa maryn - doskonale zdaje sobie sprawe z calego zespolu obserwowanych na forach zachowan i mechanizmow nimi rzadzacych. Niemniej uwazam, ze AS jest miejscem nie do przecenienia i warto je utrzymac przy zyciu.

jozwa maryn - doskonale zdaje sobie sprawe z calego zespolu obserwowanych na forach zachowan i mechanizmow nimi rzadzacych. Niemniej uwazam, ze AS jest miejscem nie do przecenienia i warto je utrzymac przy zyciu.

"Marcin Szczepkowski,prezes zarządu Site, 22 października złożył rezygnację z pełnionej funkcji.Będzie kierował firmą do końca października."

To takie rozważania w kontekście?

Pucz moderatorów?

• Redaktorzy

Wprowadzono drobną modyfikację antymulsową do oprogramowania forum. Uniemożliwia ona rozbicie zdania na trzy wpisy. W zwiazku z tym wypowiedzi mulsa nabrały treściwości.

Witku, narząd męski podkreślony na czerwono jest nadal narzadem, tylko bardzioej go widać. Celem działania moderacji nie jest zawstydzanie dyskutantów (zakładając, ze jest to możliwe), tylko utrzymywanie forum w stanie pozwalającym na to, aby mogliby czytać je również niepełnoletni i kobiety.

Ja doskonale wiem po co są moderatorzy, tyle tylko że te kobiety i niepełnoletni już w szkole w książkach czytają o narządach rozrodczych. (nie dajmy się zwariować)(im mniej biurokracji tym lepiej)

Myślę że słowa przez ogół uważane za wulgarne są takimi samymi słowami jak wszystkie inne tyle tylko że z nie wyjaśnionych powodów i nie wiadomo dlaczego są złe.

• Redaktorzy

Mój wpis nie miał się do istnienia forum, które będzie istniało, tylko do mojego stosunku do forum jako takiego. Jedyne fora, na których ludzie zachowują się jak w realu, czyli grzecznie i uczciwie w stosunku do innych, to fora bardzo silnie moderowane i z limitowanym dostępem. Może oznacza to, ze fora społecznościowe takie, jak je obserwujemy tutaj, to ślepy zaułek.

"Myślę że słowa przez ogół uważane za wulgarne są takimi samymi słowami jak wszystkie inne tyle tylko że z nie wyjaśnionych powodów i nie wiadomo dlaczego są złe."

Słowa wulgarne są tylko słowami, ocenie podlega natomiast ich użycie - w tym wypadku do napaści na innych. Jeśli wpadnie mi na myśl opisanie barwności i niezwykłych kształtów swojego ch*ja (lub też ch*ja górnika Pstrowskiego namalowanego przez artystę Zenona Chujskiego), to będzie to w świetle regulaminu coś zupełnie innego, niż gdybym stwierdził, że forumowicz witek jest ch*j złamany. O to chodzi.

No właśnie, i dlatego mniej biurokracji, łapy precz od tego forum bo to perełka.

jozwa, Yamnick - znaleźliście sobie wytrych - wulgaryzmy

wróćcie do 6-ciu zamkniętych, poświęconych waszej pracy wątków i przypomnijcie sobie tematy

do polityki się szykujecie - trenujecie "temat zastępczy"?

Mój wpis nie miał się do istnienia forum, które będzie istniało, tylko do mojego stosunku do forum jako takiego. Jedyne fora, na których ludzie zachowują się jak w realu, czyli grzecznie i uczciwie w stosunku do innych, to fora bardzo silnie moderowane i z limitowanym dostępem. Może oznacza to, ze fora społecznościowe takie, jak je obserwujemy tutaj, to ślepy zaułek.

"Myślę że słowa przez ogół uważane za wulgarne są takimi samymi słowami jak wszystkie inne tyle tylko że z nie wyjaśnionych powodów i nie wiadomo dlaczego są złe."

Słowa wulgarne są tylko słowami, ocenie podlega natomiast ich użycie - w tym wypadku do napaści na innych. Jeśli wpadnie mi na myśl opisanie barwności i niezwykłych kształtów swojego ch*ja (lub też ch*ja górnika Pstrowskiego namalowanego przez artystę Zenona Chujskiego), to będzie to w świetle regulaminu coś zupełnie innego, niż gdybym stwierdził, że forumowicz witek jest ch*j złamany. O to chodzi.

Nie, nie o to, stwierdzenie np. tyłek , a leśli ktoś powie dupa to automatycznie w tą wypowiedź wpisane są emocje.

• Redaktorzy

Mamel, my sobie tu dyskutujemy z niektórymi forumowiczami o wulgaryzmach, w nadziei, ze jeden temat zostanie załatwiony. Oczywiście nadzieja jest złudna, bo za dwa dni wyskoczy ktoś, kto tej dyskusji nie czytał, i zacznie się od nowa. Ale staramy się wyjaśnić. Nie żołądkuj się, zaraz możemy dyskutować z tobą o czymś następnym. I może nawet padną grube słowa, kto wie?

Witek:

Jak widać, system dupę przepuszcza :-)

Mój wpis nie miał się do istnienia forum,

w takim razie to Yamnick się rozpędza:

"Niemniej uwazam, ze AS jest miejscem nie do przecenienia i warto je utrzymac przy zyciu."

trafnie pisałem: dzielny, prężny ale ...

jozwa, ja wszystko zniese, byle głąba ze mnie nie robić

w takim razie to Yamnick się rozpędza:

"Niemniej uwazam, ze AS jest miejscem nie do przecenienia i warto je utrzymac przy zyciu."

trafnie pisałem: dzielny, prężny ale ...

mamel, czy naprawde moglbys darowac sobie juz wycieczki osobiste ? Po co to ? Ty mowisz ze pada jak Ci w twarz pluja ? Ja nie... Wiec zaraz podniesie sie rwetes jesli Twoj wpis wyleci, a nie daj Bog poleca % i inne "nagrody"...

P.S. To jak bicie glowa w mur - pare postow wyzej pisalem o obrazaniu innych Uzytkownikow...

• Redaktorzy

I znowu ad personam. Poza tym, skąd wiesz, czy jeszcze taki prężny? Latka lecą, a może to już starzec, tak jak nie przymierzając ja? Dzisiaj na konferencji prowadziłem sesję z muszką pod szyją, i patrzono na mnie ze zgrozą jak na jakiegoś Korwina-Mikkego. Może Yamnick też dostojny jest? A ty mu prężność zarzucasz.

Mamel, my sobie tu dyskutujemy z niektórymi forumowiczami o wulgaryzmach, w nadziei, ze jeden temat zostanie załatwiony. Oczywiście nadzieja jest złudna, bo za dwa dni wyskoczy ktoś, kto tej dyskusji nie czytał, i zacznie się od nowa. Ale staramy się wyjaśnić. Nie żołądkuj się, zaraz możemy dyskutować z tobą o czymś następnym. I może nawet padną grube słowa, kto wie?

Witek:

Jak widać, system dupę przepuszcza :-)

Józwa mialeś iść spać i co rozbudziłem-na taką dyskusję może po Święcie Zmarłych-ok.Choć już teraz by się przydała chwila zadumy-ale nad sobą.

Józwa mam to w dupie jak i TY-idę spać.

jozwa - dziekuje, czuje sie ostatnimi czasy bardzo "doceniony" przez co poniektorych Uzytkownikow forum.

Mysle, ze czas tez, zebym i ja zaczal odpowiednio (czyt. regulaminowo) "doceniac" Ich "radosna tworczosc".

Takie wspolne docenianie bedzie zapewne niezwykle mile i zajmujace :)

Opublikowano · Ukryte przez jozwa maryn, 27 Października 2010 - Brak powodu
Ukryte przez jozwa maryn, 27 Października 2010 - Brak powodu

Yamnick, albo ty nie jesteś Polakiem i pojęcia nie masz o języku i tym co czytasz albo palisz głupa

wskaż mi jakiekolwiek uchybienie

"jozwa - dziekuje, czuje sie ostatnimi czasy bardzo "doceniony" przez co poniektorych Uzytkownikow forum..."

nie martw się Chłopie, jesteś doceniany, jozwa Cie ceni, Whitesnace Cię docenia i ja także (awansem - patrze gdzie zmierzasz)

Yamnick, albo ty nie jesteś Polakiem i pojęcia nie masz o języku i tym co czytasz albo palisz głupa

wskaż mi jakiekolwiek uchybienie

raz: "ty" mala litera

dwa: "palisz glupa"

To takie dwa, na szybciutko, zgodnie z prosba :)

Co sie zas tyczy Twojej prosby (bo takowa mial byc jak sadze tryb nakazujacy "wskaz", bo nie widze tam "prosze" niestety...) - wroc do zamknietego watku, ktorego tytul cytujesz. Ewentualnie przypomnij sobie Twoj wpis sprzed kilkudziesieciu minut w tym watku, odnosnie Audio Show... Jesli nadal nie bedziesz widzial nic lamiacego regulamin, netykiete i zwyczajna tzw. kindersztube jak i poprostu jakas norme zachowan, to nie sadze, bysmy byli w stanie znalezc jakikolwiek wspolny mianownik na drodze do dialogu.

jozwa - dziekuje, czuje sie ostatnimi czasy bardzo "doceniony" przez co poniektorych Uzytkownikow forum.

Mysle, ze czas tez, zebym i ja zaczal odpowiednio (czyt. regulaminowo) "doceniac" Ich "radosna tworczosc".

Takie wspolne docenianie bedzie zapewne niezwykle mile i zajmujace :)

Strachy na lachy,czyli nie strasz,nie strasz bo...[sprawisz sobie poważny kłopot fizjologiczno-higieniczny].

Ale na początkującego to se nieżle chłopie radzisz-bo i postraszysz i coś tam skrobniesz czasem-jednym słowem bezkrólewie.

Szefa site nie ma to myszy grasują-jednym zdaniem....Zrobił sie topowy wątek ma cześć i chwałę moderacji!!!

Yamnick, nie próbuj znaleźć miedzy nami żadnych wspólnych mianowników przypadkiem, daremny trud

ponadto - o nic Cie nie proszę - wymagam przestrzegania regulaminu w sposób, jak to robią pozostali moderatorzy

a jeśli miedzy ich pracą a swoją nie widzisz różnicy, znaczy, że się do tej roboty nie nadajesz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.