Skocz do zawartości
IGNORED

Moderacja forum audiostereo

qb_1

Rekomendowane odpowiedzi

Śmieszny jesteś Accu z tym przekomarzaniem się - jak dzieciak.

Opisałem Ci w jakich warunkach był odsłuch i jaki był jego cel. Warunki zostały zapewnione podobne jak przy recenzowaniu sprzętów.

Ten odsłuch nie miał służyć oddawaniu się temu co lubisz – czyli tak długiemu przekładaniu klocków w systemie, aż byś wykazał że SF są lepsze bo droższe niż Triangle. „Konfigurowałbyś” ten sprzęt do usr... śmierci o ile wcześniej byś nie wykazał ze SF brzmią lepiej. Taki onanizm słuchowy poza nadmuchaniem własnego ego nie ma zastosowania w praktyce.

Do sklepu przyszedł człowiek wybrać dla siebie kolumny a drugi chciał mu te kolumny sprzedać robiąc test porównawczy. I wyszło że Trangle grają bardziej ekscytująco niż rozlazłe Sonus Faber – całkiem możliwe ze oba zgodnie ze swoją „filozofią brzmienia”. Tylko że Triangle podobały się publiczności bardziej.

Opowieści co możesz wycisnąć z idealnej abstrakcyjnej konfiguracji z Sonus Faberów pozostaw sobie na dyskusje z kolegami z grupy krakowskich auduiofilów - jako bajki i legendy do powtarzania dzieciom.

Wybacz ale muszę z przykrością stwierdzić że o audio nie masz zielonego pojęcia. Za to w chamskich zagrywkach jesteś świetny.

tu moderacja krzywdy swoim przeciez nie zrobi... wiec o co ten krzyk? :D

Nad wszystkim czuwa gospodarz domu

Nie da on krzywdy zrobić nikomu

Zawsze pomoże o każdej porze

O, mój Boże

Wybacz ale muszę z przykrością stwierdzić że o audio nie masz zielonego pojęcia. Za to w chamskich zagrywkach jesteś świetny.

Czy chcesz powiedzieć, że grupa którą Arku nazwał "krakowskich audiofili" jest w temacie audio autorytetem najwyższym, ostatecznym i niepodważalnym? A jeśli ktoś nie jest co do tego przekonany - zasługuje na miano chama? Dobrze zrozumiałem? Nie ma to jak skromność...

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jako członek grupy - jak to nazwano tutaj - "krakowskich audiofili" pragnę poprzeć wniosek Accu zgłoszony w pierwszym wpisie niniejszego wątku.

Wiem, że fakt istnienia naszej (nieformalnej co prawda) grupy jest sola w oku wielu osób i nie ukrywam, że ta okoliczność sprawia mi sporą satysfakcję bo daje nadzieję, że nie wszystko jest jeszcze na Audiostereo stracone. I kto wie, być może będzie to jeszcze miejsce gdzie będzie można podyskutować o muzyce i o sprzęcie do jej odtwarzania a nie o stosunku jakość-cena, (nie) słyszeniu kabli, patriotyźmie w audiofilii, etc, etc.

I być może zdarzy się cud, że ktoś wreszcie z Moderacji zakasa rękawy i wyp..., znaczy się wyeksmituje w kosmos wszystkich synów duchowych trójwymiarowego i sierotki po seniczu.

Bobcat kłania się czytanie ze zrozumieniem. Wstyd w Twoim wieku.

Raz że nie znasz mojego wieku, dwa że bardziej bym się wstydził z obdzielania innych epitetami.

Wiem, że fakt istnienia naszej (nieformalnej co prawda) grupy jest sola w oku wielu osób

Dla mnie nikt nie jest solą w oku, każda opinia (w tym całkowicie odmienna od mojej) jest cenna i należy się nad nią pochylić oraz ją szanować. Wszelako nie dziw się, że niektórzy tak Was właśnie postrzegają mając na uwadze Wasze puszenie się rzekomą wszechwiedzą, wywyższanie nad innych i pogardliwy stosunek dla odmiennych punktów widzenia. Oraz epitety jakimi zdarza się Wam obdzielać adwersarzy.

nie znasz mojego wieku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Raz że nie znasz mojego wieku, dwa że bardziej bym się wstydził z obdzielania innych epitetami.

Dla mnie nikt nie jest solą w oku, każda opinia (w tym całkowicie odmienna od mojej) jest cenna i należy się nad nią pochylić oraz ją szanować. Wszelako nie dziw się, że niektórzy tak Was właśnie postrzegają mając na uwadze Wasze puszenie się rzekomą wszechwiedzą, wywyższanie nad innych i pogardliwy stosunek dla odmiennych punktów widzenia. Oraz epitety jakimi zdarza się Wam obdzielać adwersarzy.

Odmieniamy-grupa audiofilów nie zaś audiofilii np. Starych Audiofilów.

Na marginesie mogę dodać,że były fale lansowania Usherów 520, cały rok. Teraz mamy Tonsile i Rotele oraz Nady. W zależności ,co komu zalega w magazynach, tak brzmią odpowiedzi na pytania o sprzęt.To naiwna i przez to wyjątkowo obrzydliwa praktyka.Lepiej przyznać się do interesu i koledzy w pełni świadomie zaczną szturmować owe magazyny.Ktoś ma do upłynnienia sprzęt i natychmiast pojawiają się całe wątki, i wpisy o jego(sprzętu) wyższośći, i cudownym brzmieniu.Tego nie da się ani wyśledzić ,ani zablokować. Wszystko jest w sferze obyczaju. A ten jaki jest? Wystarczy przejechać się autem po ulicach.Dlaczego tu miałoby być lepiej?

Dosyć tego. Przenosimy się na to forum:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) !!! :-)

Ukryta Zawartość

Odpowiadam zgodnie z tematem wątku-

Otóż jaśnie oświecona moderacja ma metodę i sama ją doszlifowała perfect,bo w tym lobbowaniu jest taka

narowista........tylko nie próbujcie szanowni Dochnale zaprzeczyć!!!!!

Bobcat, wybacz że to powiem ale to powiem.

Ty nie potrafisz wypowiadać opinii.

Ty głosisz Prawdy Objawione, Ty tworzysz Ewangelie.

Błędna ocena. Nie tworzę żadnej Ewangelii. To że w wielu sprawach się nie zgadzamy nie upoważnia do takiej (nad)interpretacji. Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje (inne od Twojego). Potrafmy się pięknie różnić.

Odmieniamy-grupa audiofilów nie zaś audiofilii np. Starych Audiofilów.

Podobno można odmieniać "kustoszy" i "kustoszów". Czy tu nie jest aby podobnie? Audiofili i audiofilów?

Dosyć tego. Przenosimy się na to forum:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) !!! :-)

Dziękuję za link. W końcu XYZ zrozumiał że potrzebuje więcej przestrzeni i oby to forum rosło na zdrowie. Nasze zdrowie :)

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb, a wez idz tam pomoderuj, wez ze soba franca i reszte zwierzynca.... Nasze zdrowie...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Błędna ocena. Nie tworzę żadnej Ewangelii. To że w wielu sprawach się nie zgadzamy nie upoważnia do takiej (nad)interpretacji. Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje (inne od Twojego). Potrafmy się pięknie różnić.

Podobno można odmieniać "kustoszy" i "kustoszów". Czy tu nie jest aby podobnie? Audiofili i audiofilów?

Kustosz-kustoszy to i jest kustoszka

kustoszów i kustoszówek-troszkę koleszko bez sensu-prawda?.......więc nie kombinuj i nie kalecz rodzimego języka.

Ile oddziałów skończyłeś?

Kustosz-kustoszy to i jest kustoszka

kustoszów i kustoszówek-troszkę koleszko bez sensu-prawda?.......więc nie kombinuj i nie kalecz rodzimego języka.

Ile oddziałów skończyłeś?

Kilka dni temu był w TVN program Milionerzy, gdzie znane z ekranu osoby grały o pieniądze na zasilenie fundacji TVN "Nie jesteś sam". Tam było takie pytanie. Stąd wiem, że prawidłowe są obydwie formy: kustoszy i kustoszów.

Natomiast słowo "koleżka" pisze się przez "ż", a nie przez "sz" (vide: Słownik Języka Polskiego PWN

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). I kto tu kaleczy rodzimy język? Ile oddziałów kończyłeś?

Ukryta Zawartość

Melb,

ośmieszasz się pisząc o wrażliwości moderacji/administracji(niepotrzebne skreślić) na głos forumowiczów.

Umiecie (jako moderacja) kasować bez rozumu(rozumienia treści) każdą wypowiedź nie zgodną z waszym postrzeganiem rzeczywistości.

Jak ktoś z forumowej braci Wam(moderatorom) udowodni waszą indolencję intelektualną w postrzeganiu świata audiofili(z definicji subiektywnej) zaraz gorliwie jak Psy Pawłowa tniecie, banujecie i z wielką atencją zaświecacie te pożałowania godne, bo niewidoczne dla wszystkich zalogowanych forumowiczów lampki niepokorności wobec naczalstwa wyobraźni(ograniczonej) moderacji.

A najbardziej tragiczne jest to , że Ty jesteś jedynym adresatem takich postów, ze względu na brak innej reakcji "starych" moderatorów, niż tylko:

jak czegoś nie pojmuję - muszę to zniszczyć.(taki atawizm pomagający przeżyć przodkom)

dziękuję

Kilka dni temu był w TVN program Milionerzy, gdzie znane z ekranu osoby grały o pieniądze na zasilenie fundacji TVN "Nie jesteś sam". Tam było takie pytanie. Stąd wiem, że prawidłowe są obydwie formy: kustoszy i kustoszów.

Natomiast słowo "koleżka" pisze się przez "ż", a nie przez "sz" (vide: Słownik Języka Polskiego PWN

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). I kto tu kaleczy rodzimy język? Ile oddziałów kończyłeś?

[/quote

BOBCAT-prawie jak Bralczyk jesteś))

ps.sz było umyslnie-ty mondralko.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Akurat Bobcat pisze bardzo ładnie po polsku i nie nadużywa inwektyw. Swoją drogą z Dominikiem Bralczykiem przyjaźniłem się w czasach podstawówki. Tata przyjeżdżał go odwiedzać ale wtedy jeszcze nie był taki sławny;-)

Ukryta Zawartość

ps.sz było umyslnie-ty mondralko.

"Mondralko" zamiast "mądralko" też było umyślnie? Pozatym nie wiem czy zauważyłeś, że zwracając sie do kogokolwiek na Forum piszę Ty/Twój/Ciebie z dużej litery. Wiesz dlaczego? Przez szacunek dla rozmówcy.

A najbardziej tragiczne jest to , że Ty jesteś jedynym adresatem takich postów, ze względu na brak innej reakcji "starych" moderatorów, niż tylko:

jak czegoś nie pojmuję - muszę to zniszczyć.(taki atawizm pomagający przeżyć przodkom)

Strzelasz na oślep i zdaje się że nie całkiem na trzeźwo.

Posty są usuwane głównie na żądanie innych użytkowników forum - moderatorzy zazwyczaj ograniczają się do weryfikacji zasadności zgłoszenia i jeśli jest naruszony regulamin - usuwają. Zdarza się że posty są usuwane bez zgłoszenia, jeśli czytając jakiś wątek trafi się na chwasta. Tyle i tylko tyle. Więc jeśli Twoje dość często znikają (co mnie nie osobiście dziwi sądząc po tonie Twoich wypowiedzi) - to po miej pretensje do siebie samego, a właściwie do sposobu wyrażania opinii - nad którym najwyraźniej powinieneś jeszcze popracować.

_

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Hahaha;-) Zatem proszę o pokazanie choć jednego mojego postu który wykazuje wyższość Accuphase nad czymkolwiek. Nie ma? Zarzut uważam za bezpodstawny i de facto należą mi się przeprosiny. Tymczasem mamy kolejny wpis tym razem o wyższości Tonsil Siesta nad Sonus Faber (sic!). Jak długo jeszcze będzie trwała ta kampania i jak długo ci którzy swoje klocki wybierają długo na podstawie odsłuchów w innych miejscach niż salony Tosilu będą pogardliwie traktowani na tym forum z powodów marketingowych lub przez zwykłą zazdrość motywowaną prostym "bo mnie nie stać"? Jak długo ludzie którzy o audio mają średnie pojęcie będą reklamować badziew pokroju taniego dvd czytającego SACD czy DVD-Audio jako źródło jakością dźwięku dorównujące CDekom za xxx.xxx.xxx PLN?

1. To Tonsil Siesta nie są lepsze od Sonus Faber ? Świat się przewraca do góry nogami :-)

2. Nie zgadzam się że na forum audiostereo panuje nachalny marketing. Nawet jeżeli "mlb" moderuje "Accu" :-)

Zdaje się, że Tobie się zdaje - przypuszczenia twoje są twoją prywatna sprawą - zachowaj je dla Siebie, chyba, że... nos moderacji więcej znaczy, niż dowody dla...

Zresztą, tylko potwierdzasz moje spostrzeżenia.

Może jeszcze dodam, że dziennie otrzymujemy od kilkunastu do kilkudziesięciu zgłoszeń do moderacji. Niektóre są oczywiste, innym trzeba się przyjrzeć dokładniej. Czy w takiej sytuacji moderator może być "stronniczy" albo niewłaściwie zinterpretować kontekst? Być może tak, gdy zgłoszeń jest zbyt dużo. Dlatego proszę nie obarczać moderatorów winą za całe zło tego świata, ale raczej krytyczniej przyjrzeć się swoim własnym wpisom.

Może jeszcze dodam, że dziennie otrzymujemy od kilkunastu do kilkudziesięciu zgłoszeń do moderacji. Niektóre są oczywiste, innym trzeba się przyjrzeć dokładniej. Czy w takiej sytuacji moderator może być "stronniczy" albo niewłaściwie zinterpretować kontekst? Być może tak, gdy zgłoszeń jest zbyt dużo. Dlatego proszę nie obarczać moderatorów winą za całe zło tego świata, ale raczej krytyczniej przyjrzeć się swoim własnym wpisom.

Widzisz, zabawnie jest...

A wystarczy uruchomić kilka mechanizmów zaproponowanych i przegłosowanych przez forumowiczów.

I tak się nie zdawaj na własne "zdaje mi się" , bo to nie jest interpersonalne.

A wystarczy uruchomić kilka mechanizmów zaproponowanych i przegłosowanych przez forumowiczów.

A których konkretnie, przypomnij jeśli łaska?

Jakiś Ty szczery i ... zapominalski.

Proszę łaskawie:

Czy Uzytkownicy forum audiostereo.pl powinni miec mozliwosc wyboru Moderacji na drodze glosowania ?

1. Głosowano Tak (54 głosów [91.53%] - Zobacz)

Procent z głosów: 91.53%

2. Nie (5 głosów [8.47%] - Zobacz)

Procent z głosów: 8.47%

Czy status ostrzeżeń użytkownika powinien być widoczny także dla innych forumowiczów

1. Nie, każdy powinien widzieć jedynie swój status (12 głosów [24.49%] - Zobacz)

Procent z głosów: 24.49%

2. Głosowano Tak, każdy powinien móc zobaczyć status ostrzeżeń innych osób (37 głosów [75.51%] - Zobacz)

Procent z głosów: 75.51%

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.