Skocz do zawartości
IGNORED

Moderacja forum audiostereo

qb_1

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem tylko dodać, że przez ingerencję rozumiem równiez usunięcie całego wpisu - jest to ingerencja totalna, bo sprowadzajaca tekst do zera, to już jest cenzura totalitarna.

To raczej nie jest dobry kierunek rozważań. Idąc tym tropem, musiałbyś uznać obowiązujący tu regulamin za ewidentny przejaw totalitaryzmu. Do czego oczywiście masz prawo, jednakże pisząc na tym forum jednocześnie godzisz się na jego przestrzeganie. Chyba że Twoją intencją jest rozpoczęcie dyskusji na temat zapisów regulaminu, co oczywiście też jest pewną opcją - jednakże do momentu jego hipotetycznej zmiany musisz albo regulaminu przestrzegać, albo przestać tu pisać.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Jeśli zauważysz że ktoś notorycznie trudni się tu "wzmacnianiem", bardzo proszę o informację do moderacji albo na PW. Kilka osób w przeszłości z takich powodów opuściło forum.

Ale głupi wpis-.........bo,wiesz wszystko a udajesz Greka albo Niemca!!!

A co melb...masz wątpliwości?Może dlatego,że nie zaglądasz do nirwanki i globtroterki często,to i nie wiesz.Jestem za tym by każdy oznaczony Branża nie mógł pisać opinii na forum poza zakładką SPONSOROWANE...będzie uczciwiej i o wiele przyzwoiciej.Na razie to Harpia jest wyjątkiem,on unika wydawania opinii w wątkach.Może czas najwyższy założyć o tym osobny wątek i przegłosować.U nirwanowców i globtroterków inne zdanie jest automatycznym banem.Żenada.

Tylko nie pisz,ze oni są oznaczeni...właśnie dlatego,bo to bzdura z tym oznaczeniem i ściema.Robią swoje...pomimo.

A tak se myslę że powinni na tegorocznym Audio-Show mieć swój kawałek podłogi))......a melb być powinien za oddżwiernego-same swoje chłopaki to som!!!

Ale by wtedy była jazda....tzn.Globtrotero-Nirvanowa i onanizm pełny az byłoby wszędzie ..mokro!!!1.....spodobało się Państwu????

Et tu Brute, contra me ...

... jak zrobisz A, to ... powiedzą że powinieneś zrobić B i na odwrót. Całkowicie niezależnie od słuszności takiej decyzji ...

Moderacja to kawałek ciężkiego chleba.

Wiem.

Mi nie chodzi o walkę z Moderacją.

Bywają potknięcia. To widać. Moderatorów jest kilku;) I oczywiście te potknięcia widać,

Ale i kilku jest mam wrażenie niegrzecznych Forumowiczów.

Jeśli trwa wojna pomiędzy niegrzecznymi i Moderacją wesprę tę drugą.

Nie wolno jednak manipulować wątkami i wpisami...

Miejmy nadzieję, że był to tylko efekt zmian na Forum.

Ale głupi wpis-.........bo,wiesz wszystko a udajesz Greka albo Niemca!!!

Oskarżenie kogoś o taki proceder to nie jest błaha sprawa, trzeba mieć mocne dowody, samo "wydaje mi się" nie wystarcza.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Oskarżenie kogoś o taki proceder to nie jest błaha sprawa, trzeba mieć mocne dowody, samo "wydaje mi się" nie wystarcza.

To nie sa oskarzenia,tylko trza chłopie mysleć troszkę-a Tobie zdarza się to coraz rzadziej,bo zawsze trzymasz stronę ...wiesz czyją,lecz nigdy

nie moją...więc warto tu i teraz prowadzic jakąś otwartą dyskusję-nie warto zupełnie.

A k u r w a prawdy sie boicie wszyscy-zapamietaj zawsze swoimi scieżkami chadzałem i chadzam-czego i Tobie życzę.

Moje wpisy zawsze wycinane,a ja zawsze blokowany-nie chcesz to mogę nie pisać tu wcale.

WIDZISZ-pisałem np.tyle razy,że Avcon Avalansze Reference Monitor to są kolumny do dupy to wszyscy jednym tchem byście mnie zadziobali-a teraz

pewien forumowicz,ktory sie ze mnie naśmiewał sprzedaje je powiedzmy z wielkimi bólami,bo zaczął od 12000,i...zszedł juz na 7000..i nie ma chętnych.

Ale przecież sławny nadredaktor ALEK RACHWALD je ma to więc jak mogą być złym wyrobem..tacy jesteście obłudni i przede wszystkim głusi na rady

człowieka który słyszy i wie co to jest dobre granie.No własnie apropo dobrego grania-to pożycz choć na weekend tego legendarnego dartzeela...i potem

go se kup,będziesz zapewne z piątym wlaścicielem.

• Użytkownicy+

To nie sa oskarzenia,tylko trza chłopie mysleć troszkę-a Tobie zdarza się to coraz rzadziej,bo zawsze trzymasz stronę ...wiesz czyją,lecz nigdy nie moją...

Zapewniam Cię Piotrek, nie masz racji ... oj nie masz.

Moderacja to kawałek ciężkiego chleba.

Wiem.

Mi nie chodzi o walkę z Moderacją.

Bywają potknięcia. To widać. Moderatorów jest kilku;) I oczywiście te potknięcia widać,

Ale i kilku jest mam wrażenie niegrzecznych Forumowiczów.

Jeśli trwa wojna pomiędzy niegrzecznymi i Moderacją wesprę tę drugą.

Nie wolno jednak manipulować wątkami i wpisami...

Miejmy nadzieję, że był to tylko efekt zmian na Forum.

Ej,Grzegorz czyżbyśmy wylądowali w przedszkolu?Tak po twoim wpisie mi się zdaje.

Dyskusja o regulaminie, jak sadzę nic nie da. Natomiast usuwanie wpisów, a właściwie metodologia tego usuwania wydaje mi się dosyć dziwna, a mianowicie, przynajmniej w pewnych szczególnych wypadkach - stronnicza. Chodzi mi oczywiscie o wątki, w których sie wypowiada nasz nirvanowiec. Jego własne sam obsługuje banujac nieprawomyślnych (jest to najpoważniejsza wada możliwości blokady przez autora watku), a w innych watkach otrzymuje jakze użyteczną dla niego pomoc.

Oj,otrzymuje a jakże i chyba domyślam się od kogo.

Ej,Grzegorz czyżbyśmy wylądowali w przedszkolu?Tak po twoim wpisie mi się zdaje.

Oj, chciałbym ;)

Modrzewiu.

Jak ktoś mi ubliża na Forum to nie muszę go lubić. Chyba jasne?

Podobnie jak ktoś w sposób brutalny krytykuje wybory innych Forumowiczów. Jest tu kilku takich, którzy posiedli jak im się wydaje monopol na prawdy audiofilskie...

Jedni pierniczą farmazony bo im za to płacą, a inni opowiadają swoje fantasmagorie bo muszą mieć rację.

Jedni warci drugich...

To nie sa oskarzenia,tylko trza chłopie mysleć troszkę-a Tobie zdarza się to coraz rzadziej,bo zawsze trzymasz stronę ...wiesz czyją,lecz nigdy

nie moją...więc warto tu i teraz prowadzic jakąś otwartą dyskusję-nie warto zupełnie.

A k u r w a prawdy sie boicie wszyscy-zapamietaj zawsze swoimi scieżkami chadzałem i chadzam-czego i Tobie życzę.

Moje wpisy zawsze wycinane,a ja zawsze blokowany-nie chcesz to mogę nie pisać tu wcale.

WIDZISZ-pisałem np.tyle razy,że Avcon Avalansze Reference Monitor to są kolumny do dupy to wszyscy jednym tchem byście mnie zadziobali-a teraz

pewien forumowicz,ktory sie ze mnie naśmiewał sprzedaje je powiedzmy z wielkimi bólami,bo zaczął od 12000,i...zszedł juz na 7000..i nie ma chętnych.

SA, to chyba ta pogoda źle na Ciebie wpływa: nigdy z Tobą nie dyskutowałem na temat Avcon Avalansze Reference Monitor bo zwyczajnie mnie one nie interesują. Jest kilka kolumn które lubię - Avcon do nich nie należą, i ani mnie one ziębią ani grzeją. Z tego co piszesz - są to kolejne kolumny udające dobry dźwięk, jak z resztą większość współczesnego hi-endu. Przede wszystkim lubię dobry dźwięk, stąd współczesny hi-end mnie nie rusza, oprócz paru wyjątków.

Jak AVCON JEST H-ENDEM-TO JA JESTEM IDIOTĄ!!....I JESZCZE GŁUCHYM W DODATKU.

Ciekawe co na to JÓZWA?-czy tak jest już zaślepiony i ogłuszony jednocześnie tym wspaniałym brzmieniem Avcona?

Moderatorzy rzadko ingerują w tekst - a jeśli się to zdarzy, pozostawiają informację. W większości przypadków usuwane są całe wpisy, a edycja odbywa się najczęściej na wyraźne życzenie autora wpisu (gdy np. chce coś poprawić ale dozwolony czas modyfikacji minął).

Banowanie użytkownika przez autora wątku ma niewątpliwie i swoje wady. Tu chciałbym przypomnieć że ten mechanizm został udostępniony na wyraźną prośbę wielu użytkowników, nie jest to ani pomysł administracji, ani moderacji.

Proszę co za skromność. W przeszłości dwukrotnie otrzymałeś ode mnie bana, ale może nie to miałeś na myśli.

Powiedz za co...to się chłopaki dopiero pośmieją...z ciebie.

Oj, chciałbym ;)

Modrzewiu.

Jak ktoś mi ubliża na Forum to nie muszę go lubić. Chyba jasne?

Podobnie jak ktoś w sposób brutalny krytykuje wybory innych Forumowiczów. Jest tu kilku takich, którzy posiedli jak im się wydaje monopol na prawdy audiofilskie...

Jedni pierniczą farmazony bo im za to płacą, a inni opowiadają swoje fantasmagorie bo muszą mieć rację.

Jedni warci drugich...

Myślisz pewnie o nirwanowcach...wiem,wiem.

Powiedz za co...to się chłopaki dopiero pośmieją...z ciebie.

Za to co zwykle. Pochwal się jeśli uważasz to za zabawne.

Jak AVCON JEST H-ENDEM-TO JA JESTEM IDIOTĄ!!....I JESZCZE GŁUCHYM W DODATKU.

Przecież nie grają źle, wiele droższych kolumn gra słabiej. Co nie oznacza że taki dźwięk każdemu odpowiada.

Za to co zwykle. Pochwal się jeśli uważasz to za zabawne.

Przecież nie grają źle, wiele droższych kolumn gra słabiej. Co nie oznacza że taki dźwięk każdemu odpowiada.

No to prosze oto cytaty za które dostałem bana:Pierwszy za jedno słowo D.PA,w drugim przypadku musze napisać kontekst...user w odpowiedzi za podanie alternatywy w głosowaniu wyborczym Janusza Korwin-Mikke odpisał-"Jesteś przekupiony czy też pracujesz dla Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego"?Odpisałem mu " dymaj się OK? i tak w mojej iterpretacji oznacza to ODWAL SIE/ODCZEP SIE-w interpretacji nadmoderatora-interpretatora oznaczało co innego i dał mi dwudniowego bana.

Moim skromnym zdaniem powinien sam siebie zbanować za takie myśli(interpretacje)a swoją drogą ciekaw jestem co na to administracja.

Bo zjawiskowy jest, podobnie jak jego systemy ;-)

bum musisz uważać bo moderator może słowo 'zjawiskowy' róznie zinterpretować i wtedy ban.

Dla czego ELB jest na specjalnych prawach?????!

Bo ma śfagra w site!!

No to prosze oto cytaty za które dostałem bana:Pierwszy za jedno słowo D.PA,w drugim przypadku musze napisać kontekst...user w odpowiedzi za podanie alternatywy w głosowaniu wyborczym Janusza Korwin-Mikke odpisał-"Jesteś przekupiony czy też pracujesz dla Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego"?Odpisałem mu " dymaj się OK? i tak w mojej iterpretacji oznacza to ODWAL SIE/ODCZEP SIE-w interpretacji nadmoderatora-interpretatora oznaczało co innego i dał mi dwudniowego bana.

Moim skromnym zdaniem powinien sam siebie zbanować za takie myśli(interpretacje)a swoją drogą ciekaw jestem co na to administracja.

bum musisz uważać bo moderator może słowo 'zjawiskowy' róznie zinterpretować i wtedy ban.

AD1-Jak można zrozumieć dosłownie wyrażenie DYMAJ SIĘ?....czy to jest wykonalne?.zresztą psychiatryk na dosłowne rozumienie wskazany jak najbardziej

Kto by ciupał

W taki upał))

AD2-będzie wtedy zjawiskowy bum,czyli po prostu ban.

modrzew47, powiem tylko tyle że w pierwszym przypadku, ze znanych tylko sobie powodów, zwyczajnie nie mówisz prawdy, a w drugim nie jest ważna Twoja interpretacja, tylko wydźwięk słów oraz fakt że adresat poczuł się nimi dotknięty.

O to, że masz kłopoty ze zrozumieniem tekstu który jest do Ciebie adresowany i na tej podstawie wyciągasz wniosek że taki tekst jest obraźliwy - możesz mieć pretensje wyłącznie do siebie samego.

Dlaczego zgłoszony przez mnie z działu Primare wpis Elba będący ogłoszeniem jeszcze tam wisi ????

Wisi bo wpis nie jest ogłoszeniem, tylko zapowiedzią że w przyszłości coś będzie dostępne. Naprawdę chciałbyś w dziale ogłoszeń widzieć informacje typu "zamierzam kupić inny wzmacniacz, więc mój obecny będzie na sprzedaż"?

Wisi bo wpis nie jest ogłoszeniem, tylko zapowiedzią że w przyszłości coś będzie dostępne. Naprawdę chciałbyś w dziale ogłoszeń widzieć informacje typu "zamierzam kupić inny wzmacniacz, więc mój obecny będzie na sprzedaż"?

Jest do wzięcia od zaraz dla zainteresowanego, po to gwiazda zamieściła ten wpis by wzbudzić zainteresowanie ewentualnych kupujących , jest więc typowym ogłoszeniem, ale oczywiście jak zwykle interpretacja jaśnie-oświeconej moderacji jest pokrętna i pro-Elbowa....takie "zapowiedzi" w przypadku Elba skutkują natychmiastową sprzedażą - podobna "zapowiedź" była stworzona w przypadku Audiolaba, który za dwa dni był już oficjalnie sprzedawany na Allegro, gdyż nie trafił się od ręki kupujący po ogłoszeniu w wątku....a zresztą liżcie mu dupsko dalej - do tego się najlepiej nadajecie....hipokryzja wręcz z was zionie.....

Być może jest tak jak piszesz - ale z wpisu to nie wynika. Co w tej sytuacji proponujesz? Stworzyć nowy dział coś jak np. "Anonse sprzętowe"?

mlb

Mi to wisi jak to ty interpretujesz(to banuj siebie)słowo dymaj nie jest nigdzie wulgaryzmem,tak jak c*pa na przykład i za to nie możesz nikogo banować i to tylko dlatego,że ty to tak interpretujesz.Na jakiej podstawie regulaminu zostałem zbanowany?Konkretnie,nie ogólnikowo.

Jak widać system automatycznie wykropkował tam gdzie to jest niedopuszczalne a słowo 'dymaj' zostawił.

Być może jest tak jak piszesz - ale z wpisu to nie wynika. Co w tej sytuacji proponujesz? Stworzyć nowy dział coś jak np. "Anonse sprzętowe"?

Po prostu traktować zapowiedź zamiaru sprzedaży na równi ze sprzedażą...to chyba oczywiste...

mlb

Mi to wisi jak to ty interpretujesz(to banuj siebie)słowo dymaj nie jest nigdzie wulgaryzmem,tak jak c*pa na przykład i za to nie możesz nikogo banować i to tylko dlatego,że ty to tak interpretujesz.Na jakiej podstawie regulaminu zostałem zbanowany?Konkretnie,nie ogólnikowo.

Jak widać system automatycznie wykropkował tam gdzie to jest niedopuszczalne a słowo 'dymaj' zostawił.

Ja stworzyłem również niedopuszczalny zapewne twór: "wydymacz jeleni" :-)

Po prostu traktować zapowiedź zamiaru sprzedaży na równi ze sprzedażą...to chyba oczywiste...

... no i co z takim wpisem zrobić? Usunąć? Nie ma podstaw. Wstawić do działu ogłoszeń? Także nie ma podstaw.

Mi to wisi jak to ty interpretujesz

Stąd się nie dziw że jest tak a nie inaczej. Moderacja z zasady bierze w obronę stronę atakowaną, a nie atakującą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - sprzedaż "na przyszłość"...to i przestroga na przyszłość...ciekawe jak długo się ostanie....odliczamy ? ;-)

Moderacja z zasady bierze w obronę stronę atakowaną, a nie atakującą.

Chyba raczej mającą tupet i specjalne względy u moderacji, spójrzmy prawdzie w oczy.... :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

... no i co z takim wpisem zrobić? Usunąć? Nie ma podstaw. Wstawić do działu ogłoszeń? Także nie ma podstaw.

Stąd się nie dziw że jest tak a nie inaczej. Moderacja z zasady bierze w obronę stronę atakowaną, a nie atakującą.

Tak????A kto w takim razie był atakowany?Ja!!To on najpierw napisał co napisał.Człowieku sam nie wiesz jak z tego wybrnąć i się motasz.

Z tego z zrozumiałem - na razie wiemy o jednym przypadku - Audiolab. Teraz jest podejrzenie o kolejny, ale to tylko domniemanie. Zróbmy tak: do trzech razu sztuka. Będą dowody, będzie powód do konkretnych działań moderacji.

Tak????A kto w takim razie był atakowany?Ja!!To on najpierw napisał co napisał.Człowieku sam nie wiesz jak z tego wybrnąć i się motasz.

modrzewiu, litości, ile razy mam tłumaczyć to samo... Nawet jeśli nie zrozumiałeś i uznałeś to za atak - powinieneś zgłosić to do moderacji. A tak wziąłeś sprawy we własne ręce i sam sobie narobiłeś bigosu.

Z tego z zrozumiałem - na razie wiemy o jednym przypadku - Audiolab. Teraz jest podejrzenie o kolejny, ale to tylko domniemanie. Zróbmy tak: do trzech razu sztuka. Będą dowody, będzie powód do konkretnych działań moderacji.

Dobra, liż dalej ;-), przypadków było multum, ale jakie to ma znaczenie....? :D szkoda słów....trzy razy, dziesięć razy - who cares ? szary forumowicz zostaje pozamiatany po jednym razie i to na dodatek przy posiłkowaniu się swoiście moderacyjną wykładnią regulaminu.....

Przecież to się bez przerwy powtarza.

E tam, widocznie za rzadko, bo moderacja zapomina bardzo szybko o tych powszechnych incydentach....

Dobra, liż dalej ;-), przypadków było multum, ale jakie to ma znaczenie....? :D szkoda słów....trzy razy, dziesięć razy - who cares ? szary forumowicz zostaje pozamiatany po jednym razie i to na dodatek przy posiłkowaniu się swoiście moderacyjną wykładnią regulaminu.....

zyzio, popatrz na swój własny wpis. Jest, krótko mówiąc, żałosny.

Powtórzę jeszcze raz: będą konkretne dowody - będą konkretne działania.

Moderacja nie ma czasu uganiać się za userami po ogłoszeniach czy portalach aukcyjnych i śledzić kto co kupił czy sprzedał.

Powtórzę jeszcze raz: będą konkretne dowody - będą konkretne działania.

Moderacja nie ma czasu uganiać się za userami po ogłoszeniach czy portalach aukcyjnych i śledzić kto co kupił czy sprzedał.

Masz konkretne dowody do cholery, choćby te 2 przykłady z brzegu, to nie wystarczy ???? Mniej ci wystarcza by gnębić szarego forumowicza na każde wezwanie Elbika bez jakiejkolwiek weryfikacji....faktycznie żałość bierze jak się czyta twoje manipulacje pod przykrywką regulaminu czy obiektywizmu rozumianego moderato-subiektywnie....

zyzio, popatrz na swój własny wpis. Jest, krótko mówiąc, żałosny.

sprzedał.

Słowo "liż" jest także zakazane ? Co ci się nie podoba, bezpośredniość ? Wybacz, taki mam styl, a jego twoją ocenę głęboko gdzieś, tak jak i ty masz gdzieś ten cały regulamin, bo jesteś niczym innym jak zwyczajną marionetką w rękach wybrańców z I-ym na czele, boisz się zrobić cokolwiek wbrew ich woli....

Co ci się nie podoba, bezpośredniość ?

Nie, nie podoba mi się że po raz kolejny uciekasz w sferę domniemań, aluzji i przypuszczeń.

Powtórzę: jak na razie pokazałeś mi jeden przypadek, na drugi nie ma dowodów. Uważam że na chwilę obecną powiedziałem wszystko co miałem do powiedzenia w tej konkretnej sprawie.

Nie, nie podoba mi się że po raz kolejny uciekasz w sferę domniemań, aluzji i przypuszczeń.

Powtórzę: jak na razie pokazałeś mi jeden przypadek, na drugi nie ma dowodów. Uważam że na chwilę obecną powiedziałem wszystko co miałem do powiedzenia w tej konkretnej sprawie.

Jakich przypuszczeń, aluzji....? Tu są konkrety, które w oczach zakłamanej moderacji są przypuszczeniami, domniemaniami...., ba nieraz pomówieniami nawet, jak chociażby słynny casus zakupów u Elberetha.....przecież gdzieś by tam ON...czarno na białym Elb zachował się po raz kolejny niehonorowo, ale gdzie tam...przecież nic takiego nie miało miejsca, a cóż to takiego, że kupujący wpłacił zaliczkę, a gwiazda się wypięła, przecież ON ma do tego prawo, ba - nic się nie stało - to przecież pomówienie, jak można kalać takimi nieczystościami Pierwszego ? !...., nie ma w tym nic niestosownego, wszystko było w porządku.... tak więc przywoływanie czegokolwiek nic nie da...., moderacja ma do szpiku kości spaczone poczucie przyzwoitości...więc to i tak nie ma sensu.....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.