Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki do pracy - zam|otw

Lovtza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Juz troche poczytalem nie jedno forum i w miare sie zdecydowalem. Jednak chcialem zapytac o kilka rzeczy.

Potrzebuje słuchawek do pracy, w pokoju 30m2 siedzi powiedzmy 5 osob, chce sobie siedziec i sluchac muzyki sam :).

Wstepnie chce sluchawki dobre, na dlugie lata i wiem ze min 500zl albo i wiecej trzeba wydac. Ogaldalem rozne sluchawki ale jeszcze zndej z nich nie slyszalem.

Wstepnie podoba mi sie Grado SR60i ale one sa otwarte i beda przeszkadzac innym

Podobaja mi sie AKG K172HD ale gdzie wyczytalem ze maja male malzowiny i sa malo wygodne.

Dodatkowo pytanie do was tez takie, bo chce uzywac je dosc dlugo w pracy powiedzmy 3-5h no i wiele osob na necie pisze ze nie da sie tyle wytrzymac w zamknietych sluchawkach. Moze tu cos mi doradzicie ?

Czy konsktrukcja polotwarta tez przenosi odglos muzyki na zewnatrz ?

Nie wiem za bardzo juz co wybrac. Chce zeby to byl dobry i solidny produkt, dlatego krag poszukiwan zawezam do Grado i AKG.

Chodzi mi glownie co z ta obudowa zamknieta czy otwarta, zdania na necie sa bardzo podzielone.

https://www.audiostereo.pl/topic/63931-s%C5%82uchawki-do-pracy-zamotw/
  • Redaktorzy

po 5 godz w słuchawkach niezależnie czy otwartych, czy zamkniętych uszy i tak będziesz miał do wymiany. Sprawdź czy dasz radę wysiedzieć w czymś lekkim i mobilnym w stylu koss porta pro. Są dość detaliczne z energetycznym basem i nawet cicho przekazują sporo informacji.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Dobrym rozwiązaniem dla Ciebie będą Shury SRH840/440, Sennheisery 380 PRO lub Ultrasone PRO 750/650, Beyerdynamic DT770 PRO. Zamknięte słuchawki też potrafią być wygodne i komfortowe a do tego nieźle brzmieć choć inaczej niż otwarte...a na pewno nie będą przeszkadzać innym. proponuję spacerek do dobrego salonu audio na odsłuch..

Nie liczyłbym na tolerancję kolegów w biurze, więc zostają słuchawki zamknięte. Wyciekająca muzyka często ludziom przeszkadza, szczególnie gdy repertuar im nie odpowiada. z Do 500zł z zamkniętych mogę polecić Sennheiser HD438 lub HD380 Pro, albo coś z Shure już wymienionych. HD428 mają welurowe pady i są lekkie, Shure są stalowe, więc cięższe. HD380 Pro są obszyte sztuczną skórą, co przynajmniej dla mnie jest mniej przyjemne, skóra szybko wilgotnieje pod takim obszyciem. Kwestia wypróbowania tych modeli i zdecydowania co się najbardziej podoba pod względem wygody i dźwięku.

Hmm jak widze HD380, to one maja pady takim czyms pokryte co sie szybko niszczy. Welurek widze glownie w konstrukcjach otwrtych bo on dobrze nie tlumi a glownie skore w zamknietych.

Nie odpowiada mi budowa Senkow, nie mowie ze sa zle ale dla mnie to wygalda tak jakby mialo upasc i peknac, mialem stycznosc z HD555, ktore pozyczylem a week.

Dodatkowo jeszcze skocze do mediacentrum oni maja tych sluchawek.

A co powiecie o AKG HD 272 ?

Amar, 2 Cze 2010, 14:30

>Dobrym rozwiązaniem dla Ciebie będą [...] Beyerdynamic DT770 PRO.

Do długiego słuchania w pracy, jeżeli w ogóle DT770, to proponuję w wersji bez znaczka "PRO" i bez znaczka "M". Warto też zwrócić uwagę na różne wersje impedancji Beyerdynamików.

Lovtza, 2 Cze 2010, 14:58

>Hmm jak widze HD380, to one maja pady takim czyms pokryte co sie szybko niszczy. Welurek widze

>glownie w konstrukcjach otwrtych bo on dobrze nie tlumi a glownie skore w zamknietych.

DT770 są konstrukcją zamkniętą a mają welurek :)

>Nie odpowiada mi budowa Senkow, nie mowie ze sa zle ale dla mnie to wygalda tak jakby mialo upasc i

>peknac, mialem stycznosc z HD555, ktore pozyczylem a week.

Słuchawki firmy Beyerdynamic są prawie niezniszczalne. Przynajmniej starsza wersja, przed 2005.

potwierdzam, mam DT770 starej wersji z welurkiem, chyba konstruowali je dla czolgistow walczacych w tygrysach :D mozna powiedziec, sluchawki zaczepno-obronne...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

albo cus takiego...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tez mozna napedzac bez wzmaka...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

z tanszych opcji rozwaz tez Audio Technica ATH-M50 - nie maja wiele konkurencji w swojej cenie.

jesli mozesz rozszerzyc budzet to warto zwrocic uwage na Sennheisery HD25-1 - ale raczej zamow za granica bo w pl ceny sa wyjatkowo glupie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

CAL nigdy nie bralem pod uwage ale nie ukrywam ze fajnie wygaldaja. Dzis mam do testow HD555 i juz wiem ze sluchawki otwarte nie sa dla mnie po 1 slychac na zewnatrz po 2 nie ma takiego uderzenia dzwieku :) ktory nie ukrywm lubie :)

Jutro podjade do mediacentrum i poslucham jakies zamkniete AKG 172 albo 272 zobacze jakie sa roznice. Nie ukrywam ze juz troche poczytalem i wlasnie w tych sluchawkach bede raczej szukal swojego przyszlego produktu.

Polecam nie tylko HD 272, ale i k 271 mk II są zamknięte, strasznie wygodne i dosyć w przedziale cenowym.

Będą dla ciebie najlepszym rozwiązaniem .

Co do sennków to też są nie złe, ale tak jak ktoś mówił nie są za "wytrzymałe".

Dzisiaj słuchałem Beyerdynamiców i są niezniszczalne.

Osobiście nie polecam AKG HD 272:

1. Jakość wykonania, pękające prowadnice pałąków.

2. By napędzić w/w potrzebujesz mocnego wzmacniacza słuchawkowego, np. Panda /http://www.audiostereo.pl/wzmacniacz_sluchawkowy_diy_63964.html/ bądź LME49600.

Nie napędzisz tych słuchawek z dziurki od karty dźwiękowej czy z CD.

3. BAS !!! Brak Basu.

Pozwolę sobie zacytować kolegę Amar/jeżeli kolega pozwoli:

„Z całą stanowczością należy podkreślić, ze aby w/w. słuchawki AKG (K601 i K701) zagrały na dobrym poziomie potrzeba wielokrotnie droższego wzmacniacza słuchawkowego, wręcz elektrowni a i wtedy szukający basu o solidnej fakturze i masie będzie najprawdopodobniej rozczarowany.. K272HD w porównaniu do K271 są po prostu słabsze pod każdym względem ale też przeznaczenie nieco inne.. K271 są to typowo profesjonalne nauszniki monitorowe, K272HD to juz seria bardziej domowa ale niczym nie rzucająca na kolana jak na cenę jaką za nie wołają.. IMHO Twoje wymagania spełnią HD595 bez dwóch zdań..ale dobrze, ze pojawiają się też inne propozycje bo to da Ci pewien kierunek poszukiwań i pamiętaj aby najpierw wybrać się na odsłuch an dobrego salonu audio..nie do MM czy saturna bo tam podpięta wystawka gra z jakiejś strasznej kaszany a nie źródła..ale o tym pewnie wiesz:)”

To nie tak, że AKG postrzega muzykę jako zbiór dźwięków od 500Hz w górę. Oni po prostu stroją słuchawki pod swoich Klasyków Wiedeńskich, a w takiej muzyce solidny, dominujący bas, czyli taki jaki jest niezbędny w rocku czy nawet jazzie, a także wszelkiej elektronice, może tylko zaszkodzić. Nagrania symfoniczne, a tym bardziej małe składy smyczkowe na systemach słuchawkowych budowanych pod metal/rocka/syntetykę brzmią mdło i nierealistycznie, stąd AKG a także Grado projektuje niektóre słuchawki (K530, K601, K701, a u Grado większość modeli z wyj. SR60 i RS2) pod kątem wiernej reprodukcji brzmień instrumentów orkiestrowych i klasycznej, operowej czy chóralnej wokalizy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.