Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie przewody do taniego stereo????

laa83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem posiadaczem kolumn HECO CELAN-800 i wzmacniacza zintegrowanego LUXMAN-L10,potrzebuje porady w sprawie okablowania,konkretnie chodzi o rca 1m,oraz kabelki głośnikowe 7m,jakie kupić???Nie mam doświadczenia w sprawie okablowania i nie mam też zbyt dużego funduszu,dzwięk jaki lubie jest jasny,ostrawy wręcz,z dobrze kontrolowanym basem,wszelkie rady mile widziane:)

https://www.audiostereo.pl/topic/64068-jakie-przewody-do-taniego-stereo/

Z głośnikowych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

... a jak coś inaczej wyglądającego to ProCAB LS25 - ale to to samo, tylko w innej koszulce

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audionova Moonwalk Bi-Wire sam takie mam i z Heco graly fajnie Heco lubi Bi-Wire zadzwon do firmy Audionova sprzedaja na metry i moze cos utargowac sie da przesylka free ;)

Ogolnie to fajne kabelki duzo ludzi ich uzywa i sa zadowoleni a jesli masz ochote na testy to zawsze mozesz sobie wypozyczyc kilka kabli i posluchac ja sam tak robilem to najlepsze rozwioazanie ;)

A z IC polecam Ci Audionova Proteus mialem pozyczony fajnie gral pozniej w ciemno kupilem Audionova Nightflight mk2 i do dzis wydaje mi sie ze Proteus u mnie gral jakos tak zywiej moze jeszcze kiedys go pozycze i sprawdze to doklanie ;)

Ukryta Zawartość

troszke tanie

Ukryta Zawartość

laa83, 12 Cze 2010, 20:22

>sebolx

>O te kabelki z linka Ci chodzi,czy to podróby?

To oryginalne Moonwalk ale nie Bi-Wire ;)

Tu masz te o jakich pisalem zadzwon do firmy moze za 50pln metr kupisz ;)

Do Heco warto Bi-Wire podlaczyc ;)

Ukryta Zawartość

A tu masz IC Proteusa mysle ze dobra cena jest trzeba na minute przed koncem licytowac ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audionova to nie producent kabli tylko mini-fabryczka powlekająca ładnym oplotem "co popadnie".

Więc jak chcesz coś taniego to kup ten polski na metry, nie będzie spektakularny, zagrać też nie zagra, ale będziesz miał kabel...hehe. Jak chcesz mieć rasowy przewód to szukaj producentów. Jest ich zaledwie kilku na świecie, reszta to swego rodzaju oszuści. Niestety wadą prawdziwych przewodów, konstruowanych od początku pod potrzeby audio to ich cena którą liczy się w tysiącach.

Godne polecenia są też firmy które co prawda nie są stricto producentami kabli, ale zlecają to bardzo profesjonalnym fabryką, według własnego projektu. Niestety te kable są też bardzo drogie z racji minimalnych zamówień w fabrykach które wynoszą parę kilometrów.

Najlepsza recepta na dobry niedrogi kabel, to DIY. Kiedyś myślałem, ze second-hand. Niestety drogie srebrne kable z biegiem czasu tracą swoje walory soniczne. Nie jestem wykształcony w tej materii, ale chodzi chyba o utlenianie się metali.

Na tym forum jest wiele ciekawych projektów, sam z nich skorzystałem i jestem zadowolony. Polecam

>srebrne kable z biegiem czasu tracą swoje walory soniczne. Nie jestem wykształcony w tej materii,

>ale chodzi chyba o utlenianie się metali.

Nie w przypadku srebra. Produkt utleniania srebra jest również znakomitym przewodnikiem.

witam

Dziękuje za porady,tymi rca napewno się zaiteresuje,180-250zl to jeszcze do przyjęcia:)

Mam pytanko,co prawda napisałem iż mam wzmacniacz luxmana l-10,no w smie go kupiłem ale jeszcze nie doszedł do mnie,więc gram na yamaszce m2,ale jestem bardzo ciekaw co on sobą zaprezentuje,poczytałem troche o luxach na as i wszyscy piszą że są mega wolne i spokojne,ten l-10 też taki będzie????

o to i on

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Desant, 12 Cze 2010, 19:28

>a co chcesz zmienic w dzwieku?

Bardzo dobre pytanie i wciąż pozostało bez odpowiedzi...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Powiem tak,słyszałem jak garają ultralinki z moim zestawem,różnica była taka iż góra była wyraznie bardziej selektywna,panowal większy ład w dzwięku,dól bez zmian i właśnie szukam kabli które jak najmniej wprowadzą od siebie,nie chce kabelków które wzmocnią które kolwiek z pasm,tylko nieco upożatkuja góre

Na drutach które mam góra jest nieco wyeksponowana(w porównaniu z ultralinkiem),ale też zdecydowanie bardziej zlana

Przede wszystkim poczekaj aż przyjdzie ten Luxman, posłuchaj na swoich kablach, skombinuj skądś inne kable(pożycz) - porównaj, potem ew.jeszcze inne kable, zobacz jakie są róznice i w którą stronę chcesz iść i czy w ogóle warto na to wydawać pieniądze.

• Użytkownicy+

Ukryta Zawartość

Lub szukaj używanego.

Ukryta Zawartość

Z tym luxmanem może być różnie,więc poczekam aż przyjdzie,ale on nie bedzie moim jedynym wzmakiem,mam humela es707,yamahe m2 i właśnie owego luxa,każdy z nich napewno zagra inaczej na danym okablowaniu.Poczekam z kupnem aż do przyjścia luxmana,potem napisze co i jak....

witam.

Doszedł luxman i szczerze mówiąc nie można powiedzieć tego co mówią o luxmanach,jest szybki,ma stopke i napewno nie ma muła,wydzwięki miękkie z dobrym wypełnieniem,troszke jeszcze g pomęcze zanim wydam końcową opinie,ale raczej dobry zakup...:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.