Skocz do zawartości
IGNORED

Zgrubne pomiary elektroakustyczne pomieszczeń

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

to już na forum bez zaczepek nie można pisać o własnej pasji ?

to nie jest objaw zdrowego społeczeństwa.

Ciekawy jestem co uchwyciłeś z zachodzących przemian i miałeś wyjątkowe szczęście żyć z tą pasją w tych czasach.

To co mam na kasetach i szpulach jest po prostu straszne to co kiedyś było Narodem jest obecnie jedynie rozwarstwionym społeczeństwem, słowem patriotyzm im większe .... tym częściej wyciera sobie mordę , mam przykre i nie tylko ja bo to samo mają już 30-to latkowie skojarzenia w uszy mi jeden taki pompuje Polen Polen Uber Alles jego poprzednika w innym państwie i o innym czasie też kościół usilnie w dochodzeniu do władzy popierał i uzyskał legalnie urząd kanclerski 30.01.1933. Jestem zdecydowanym przeciwnikiem pogrobowców Dmowskiego z ich fobiami i nacjonalizmem.To trzeba obecnie nagrywać, by potem albo skasować bez żalu albo zostawić jako ostrzeżenie.

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin, 23 Cze 2010, 12:48

>Polecam rewelacyjną książkę pana Janusza Sztekmilera PODSTAWY NAGŁOŚNIENIA I REALIZACJI NAGRAŃ.

Faktycznie można znaleźć skan w sieci, książka jest świetna. Rozejrzę się za oryginałem, warto mieć w domu.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Przykład dyskusji z watku Bocznica, zreszta te wpisy usunięto, a k..... nawet na PW pisał ze mam urojenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

A tak w temacie wątku, to pierwszą moją ksiąszką była "Eksploatacja magnetofonu" Jerzego Brdulaka 1979 i "Magneatofon dla wszystkich" Hannsa Rolfa Monsea 1980. Książki mam do dziś i wiele poruszanych tematów nic nie straciło na aktualności. Zwłaszcza porady dotyczące metod amatorskiego nagrywania dziwięku.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Do^mlb

Ukryta Zawartość

Książkę kupię zestaw opisany ^ zamawiam na dłuższą metę nie można sobie pozwalać na stratę czasu , przy amatorskim testowaniu wnętrza skoro dokładny pomiar przy odpowiednim oprzyrządowaniu i wytłumienie niepożądanych odbić trwa naprawdę krótko i naprawdę warto taki zestaw mieć i posługiwać

permanentnie nie wierząc w tak zwany własny talent i przysłowiowy łut szczęścia. I jeszcze jedno zarejestrowałem się wczoraj nikt mnie nie obrażał, nie wypisywał schizofrenicznych bzdur i Wszyscy mi pomogli z Marszu na Studzianki.

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Grzegorz7, 27 Cze 2010, 00:00

>To może trzeba wysłać info do admina?

Spróbuj, może na twoje info zareaguje. Ja mam marne doświadczenia, a staż raczej długi.

> Czy Ty nic nie widzisz? Trzeba paluszkiem pokazac? Wszystko jest okeja?

Panowie, bardzo proszę używać funkcji "zgłoś do moderacji", reakcja będzie znacznie szybsza. Wątek trochę oczyściłem, a Korwina bardzo proszę o zablokowanie nerwowego dyskutanta który nic nie wnosi w tematyce wątku.

pozdrowienia

mlb

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Nie blokuję, ma nadal szansę przyznać się do pomyłek, zwłaszcza w ocenie ludzi i przeprosić. Moderowanie pozostawiam naczalstwu. Dziękuję Wszystkim, Którzy mnie wspierali dojechaliśmy tak naprawdę do końca wątku ponieważ mamy już namiary na Tych Którzy takie mikrofony + resztę oprzyrządowania robią i można to od Nich kupić po rozsądnej cenie na Allegro Behringer 8000 <żadne cudo> 299 złotych polskich a wysokiej klasy Bruel & K.Jaer zasilany napięciem stałym 200 V 999. Do 04.07.2010 jakoś dociągnę stosując zgrubne metody, później ofiaruję sobie odrobinę luksusu i zmodernizuję swój sprzęt pozbywając się nadmiaru słuchawek i mikrofonów na rzec owiewek akumulatorów, kabli i uchwytów statywowych typu koszyczek x 2 + belka poprzeczna do tak zwanej wędki i może kupię jeden wielkomembranowy o charakterystyce kołowej,

Pozdrawiam

Zbyszek

> Wątek

>trochę oczyściłem, a Korwina bardzo proszę o zablokowanie nerwowego dyskutanta który nic nie wnosi w

>tematyce wątku.

>

>pozdrowienia

>mlb

mlb

po twojej akcji mam mieszne uczucia. Powód oburzenia czyli bezczelne odzywki audiomiracle znikły, więc gdy czytać wątek teraz wychodzi, ze kilku ludzi czepia sie niewiadaomo kogo i za co, a zwłaszcza jeden, zbyt nerwowy, którego trzeba w tym wątku zablokować (co za łaska, ze tylko w tym)bo nic nie wnosi. No właśnie: nic nie wnosi bo tylko chce powstrzymać idiotę. Natomiast sprawca nie został ukarany nawet tym symbolicznym banem. Nie jestem naiwny, oczywiście wiem, ze inne nicki itd. Ale jeśli nie zrozumniałes o co chodzi to chodzi o pokazanie innym kandydatom do prymitywizowania forum, że nie będzie tu dla nich miejsca. Jakoś ci to do głowy nie przyszło. Tak, tak redagowanie, zwłaszcza takiego "żywego" tekstu to trudna sztuka.

>Korwin, 26 Cze 2010, 23:05

>Do^Profee

>Śmieszne i naprawdę żałosne jak może pierwszy lepszy ..c z ulicy obrażać ostatniego na tym forum

>jawnego antyklerykała, przeciwnika Radia Maryja i jego dyrektora Tadeusza Rydzyka. Nagrywam od

>10,04.2010 po dzień dzisiejszy reakcje społeczeństwa na matactwa PIS na jego mimikrę nepotyzm dawny

>i obecny i nie pozwolę na tworzenie wbrew faktom fałszywych beatyfikacyjnych mitów po tragicznie

>zmarłym Lechosławie Kaczyńskich.

>uprzejmie proszę

...

proszę uprzejmie o przeniesienie tej politycznej agitacji/żartobliwej prowokacji (? trzeba by ustalić z Autorem co miał na myśli) odpowiednio do wątku "polityka" lub "brak humoru na forum"

pozdrawiam!

Do^ Graafa

Eques polonus sum, w wieku raczej dojrzałym [75], a potraktowano mnie tak jakbym był świeżo wymolestowanym młodziankiem i do głowy przypisano berecik lżąc przy, że mocherowców powinno strzelać, a cóż komu winne są nabożne niewiasty.Agitować mógłbym gorąco i z całego serca gdyby żył Pan Jerzy Szmajdziński, obecnie jedynie ostrzegam przed Piątą Republiką - dziwnie mi się kojarzy z tak zwaną Piątą kolumną. Mam prośbę chcąc nareszcie zakończyć ten wątek przed 24:00.07.2010 nagrywajmy, na każdym nadającym się do tego sprzęcie, nie wciskając na siłę w usta interlokutorów swoich myśli.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS.Mam kilka pytań do Ciebie natury niepolitycznej tylko sprzętowej

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.