Skocz do zawartości
IGNORED

Teoria Darwina. No właśnie, teoria czy prawo?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

reart co ja mam ci tłumaczyc kiedy w artykule jest łopatologicznie opisana ewolucja czynników krzepniecia u tych co krew jakas mają w oparciu o poznana filogenezeto to prawdziwa biologia nie filozofia

ta rozmowa jest o niczym

socjotechniczne gierki i tyle

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

kurcze a u mnie 3 lata temu takie renault na słupie obrotowym wisiało i cały czas zmieniało kolory jak kameleon

zamiast motyle moze trzeba zbadac to renault

podam kontakt ASO na ul Brukowej Łódż

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

wątek dość ciekawy mimo przygłupawych niektórych wypowiedzi.o złożoności życia trudno wątpić.niemniej organizmy potrafią ewoluować,przystosowywać się...gdyby nie to zycie na ziemi było by bardziej ubogie.w organizmach żywych istnieje "pęd" do życia,ekspansji.czy ten owy pęd to zasługa ślepej natury czy siły Wyższej..??w obu wypadkach potrzeba wiary.

A czy zwykła kupa jest też przejawem boskiego ducha artystycznego?

To jest produkt przemiany materii w energię ,energię dzięki której żyjesz , szkoda tylko ,że tą energię zużywasz w tak głupi sposób , ale jak mówi stare powiedzenie: "cóż wymagać od wołu jak nie sztuk mięsa"

Piotr

Po twoich wpisach wnoszę ,że nic merytorycznego nie wnosisz tak w kwestii ewolucji jak i kreacjonizmu ,pleciesz ,co ci ślina na język przyniesie , zamiast przedstawić argumenty pro i contra za którąś z teorii

Piotr

23031970, 31 Lip 2010, 23:29

>A czy zwykła kupa jest też przejawem boskiego ducha artystycznego?

>

>

>To jest produkt przemiany materii w energię ,energię dzięki której żyjesz , szkoda tylko ,że tą

>energię zużywasz w tak głupi sposób , ale jak mówi stare powiedzenie: "cóż wymagać od wołu jak nie

>sztuk mięsa"

To Ty nie robisz kupy?

>23031970

W kwestii kupy i dupy Jar1 to specjalista, delektuje się intelektualnie w rozpamiętywaniu w/w, a w tworzeniu wariacji na ich temat znalazł sens życi(a), wypełnia się nimi :)

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Czy wy nie rozumiecie ze pojecie czasu dla Boga nie istnieje...100 lat , czy minuta jakiegos istnienia nie przeklada sie na nasz tok myslenia...tylko dziecko moze to pojac..im wiecej wiesz tym wiecej nic nie wiesz....

Arek__45, 31 Lip 2010, 23:57

>Czy wy nie rozumiecie ze pojecie czasu dla Boga nie istnieje...100 lat , czy minuta jakiegos

>istnienia nie przeklada sie na nasz tok myslenia...tylko dziecko moze to pojac..im wiecej wiesz tym

>wiecej nic nie wiesz....

Skąd Ty to wiesz?Bóg Ci powiedział?

Tak człowiek wymyślił Jego i jakim On jest, a raczej jakim by chciał żeby był bo łatwiej mu żyć z myślą,że jesteśmy zdani tylko na siebie ,a samo życie nie ma głębszego sensu.

Tak człowiek wymyślił Jego i jakim On jest, a raczej jakim by chciał żeby był bo łatwiej mu żyć z

myślą,że ktoś czuwa i nie jesteśmy zdani tylko na siebie ,a samo życie ma głębszy sens...

Arek__45, 1 Sie 2010, 00:17

>..conajmniej 7000 wpisow za ...malo....moze jak bedziesz mial na koncie 14000...moze cos zacznie Ci

>switac...

Czyli jednak zwykła cienizna.... jak u kibola. A już miałem nadzieję, że w końcu jakiś Oświecony zawitał ;)

Pismo Święte mówi o Bogu ,że jest Alfą i Omegą ,Początkiem i Końcem.Biblia również mówi :że dla Boga jeden dzień ,jest jak tysiąc lat a tysiąc lat , jak jeden dzień(może chodzi o dylatację czasu?)

Myślę również ,że pojęcie czasu dla Boga istnieje ,przesłanką dla mojego toku myślenia jest uporządkowany Wszechświat(np.:połowiczny rozpad pierwiastków ) oraz przepowiednie biblijne umiejscowione w czasie , być może tylko dla wygody naszego postrzegania czy rozeznania ?

Z drugiej strony czas dla Boga jest lub może być zjawiskiem relatywnym z racji tego ,że może nań wpływać .A może są to tylko spekulacje ,pozbawione sensu tak samo jak określenie góry ,dołu ,lewej lub prawej strony we Wszechświecie.

Są rzeczy na Niebie i Ziemi o których nawet filozofom się nie śniło.

Może Bóg da nam zrozumieć lub poznać odwiecznie nurtujące nas pytania.

Piotr

to jest takie kiziu miziu.czas nie gra roli.piekne motylki.stworzyliscie sobie bubu na wlasne podobienstwo i sie iskacie.Moj menel mimo ze pjie juz 30 lat i generalnie prosty jest, po pokazaniu mu zdjecia dziecka powiedział....ja bym tego skur..na powiesił.taką ma miłość.... czlowieczą./

generalnie panowie reklamowcy...wiecej wiary w siebie.Bubu jako element ludzkosci jest konieczny...slabym.bubu o ile nie zaszkodzi, niewiele pomoze.... jak nie pomozecie sobie sami.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.