Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie lacze internetowe o dobrej jakosci dzwieku?

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio duzo slucham sobie roznych radyjek internetowych i mam problem, jakie lacze najlepiej brzmi? DSL? FRAMERELAY? moze UMTS? Ktos ma jakies doswiadczenia? Ja narazie testuje framerelay oraz jakis wynalazek z astera po swiatlowodzie... pewnie cos wiecej napisze... Czy dzwiek moze zalezec od jakosci routera?? Na koniec, nie uzywam wifaja, only ethernet!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat, 28 Cze 2010, 12:35

>Czy dzwiek moze zalezec od

>jakosci routera??

Oczywiście. Ale tylko po tjuningu, zwłaszcza lampizacji.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Czemu nie wifi? W dźwięku z wifi jest więcej powietrza. Warto kupić audiofilski zasilacz do routera. Po Ethernecie i tak nie zagra jak masz kable z Castoramy lub innego hipermarketu.

michel, a porownywales moze normalna neostrade i DSL TP? co wypada lepiej dzwiekowo?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

w dziale pc audio jest poruszany temat dysków HDD z dobrym basem!!

polecam,

a autor wątku zanim zada następne arcy ciekawe pytanie powinien się zastanowić co wpływa na jakość strumienia radiowego w necie,

sam net( jego szybkość która obecnie jest standardem powyżej 1Mb/s) czy stopień kompresji strumienia 64kb najczęściej 128 a sporadycznie w okolicy 300 (mowa o darmowych radiach) przypomnę że mp3 o kompresji 320 tnie górne pasmo w porównaniu do jakości cd wyraźnie

pozdr

Focal + Naim

mikson, 28 Cze 2010, 12:55

>czy stopień kompresji strumienia

>64kb najczęściej 128 a sporadycznie w okolicy 300 (mowa o darmowych radiach) przypomnę że mp3 o

>kompresji 320 tnie górne pasmo w porównaniu do jakości cd wyraźnie

Dlatego transmisje w OGG brzmią lepiej - niestety jest ich zdecydowana mniejszość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

nie żartowałem tylko :)

każdy strumień radiowy z netu od razu na dac wrzucać będzie lepsza jakość ! :)

zawsze można wymienić dysk w kompie na taki z "dobrym basem"!

Focal + Naim

Łącze jak łącze ale Firewall jak wszystkim wiadomo kastruje download. Niezależne testy z jakimi można się zapoznać w specjalistycznej prasie jasno pokazują, ze najlepszy firewall do audio to brak firewalla, dostajemy niczym nie zakłócony strumień, który brzmieniowo zazwyczaj jest lepszy niż taki zfajerwalowany o dwukrotnie większym bitrate.

edson, no to dupa, bo ja mam jeszcze IPS'a, ze o innych rzeczach nie wspomne... :(

Gość wswier

(Konto usunięte)

>Łącze jak łącze ale Firewall jak wszystkim wiadomo kastruje download. Niezależne testy z jakimi

>można się zapoznać w specjalistycznej prasie jasno pokazują, ze najlepszy firewall do audio to brak

>firewalla, dostajemy niczym nie zakłócony strumień, który brzmieniowo zazwyczaj jest lepszy niż taki

>zfajerwalowany o dwukrotnie większym bitrate.

Edson,

Ty sobie zartujesz, prawda ? :-).....

Kurcze - faktycznie sezon ogorkowy w pelni

W zakladce PC-AUDIO dyskusja na temat - hehehe - dyskow z dobrym basem

W zakladce Stereo dyskusja na temat jakiegos, ze tak powiem, audiofilskiego gruzu

Na bocznicy - audiofilskie routery i firewalle :-)

pzdr

wswier

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.