Skocz do zawartości
IGNORED

GRUDZIĄDZCY posiadacze Hi-End - Zapraszam muzykolubnych z okolic !

SeQuenser

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Co do tego Hi-Endu to uważam, że to względna definicja..

Chyba nie można za bardzo dosłownie rozumieć tego tematu.. więc wyluzujmy :)

Sprzęt ma wywoływać emocje i grać o ile to możliwie godziwie.. sprawiać, że będziemy mogli poczuć się prawie jak na koncercie.. poczuć muzyków jakby byli u nas w domu.. chociaż trochę.. :)

Cieszy fakt, że ludzie mieszkający za granicą nadal kochają to miasto :)

Bartku, jaki aktualnie sprzęt posiadasz? Długo interesujesz się tematyką Audio?

Pozdrawiam serdecznie!

Przemek.

Chyba nie można za bardzo dosłownie rozumieć tego tematu.. więc wyluzujmy :)

oczywiście nie miałem nic złego na myśli :)

Sprzęt ma wywoływać emocje i grać o ile to możliwie godziwie.. sprawiać, że będziemy mogli poczuć się prawie jak na koncercie.. poczuć muzyków jakby byli u nas w domu.. chociaż trochę.. :)

też tak uważam jak najbardziej.

Cieszy fakt, że ludzie mieszkający za granicą nadal kochają to miasto :)

spędziłem tam większość swojego życia dlatego nie jest mi one obojętne. Staram się przyjeżdżać co najmniej 1-2 razy w roku na urlopik.

Bartku, jaki aktualnie sprzęt posiadasz? Długo interesujesz się tematyką Audio?

No właśnie nie jest to jakiś hi-end ale daje już satysfakcję słuchania. Wzmak Exposure 2010s2 , CD Marantz CD6000 po lampizacji no i kolumny Tannoy F3 które teraz są najsłabszym ogniwem ( pozostały po wcześniejszym zestawie Azur ) dlatego już intensywnie rozmyślam nad czymś z wyższej półki. Interesuje się tym od niedługiego czasu jakieś kilka miesięcy ale mnie wciągnęło :)

Pozdrawiam

Najważniejsze, że daje przyjemność z odsłuchów..

No tak, Audio to hobby wymagające worka pieniędzy :) na szczęście można to rozkładać w czasie ;)

Moją kolejną inwestycją będą kable sieciowe do CD i wzmacniacza, które mają przynieść doszlifowanie brzmienia, jeszcze większe wyrafinowanie i poprawę dynamiki, która i tak już jest duża :)

Pozdrawiam!

p.s. Szkoda, że tu taka cisza..

• 3 miesiące później...

Koledzy potrzebuje wyciszyc troche tweetery w moich kefach iq9.Znacie jakiegos sprawdzonego elektronika od audio?

W Grudziądzu chyba raczej ciężko będzie znaleźć takiego z prawdziwego zdarzenia... Ja bynajmniej nikogo takiego nie znam.

A co dokladnie chcialbyś zrobić/uzyskać z tymi tweeterami?

Koledzy potrzebuje wyciszyc troche tweetery w moich kefach iq9.Znacie jakiegos sprawdzonego elektronika od audio?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu pytaj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

W Grudziądzu chyba raczej ciężko będzie znaleźć takiego z prawdziwego zdarzenia... Ja bynajmniej nikogo takiego nie znam.

A co dokladnie chcialbyś zrobić/uzyskać z tymi tweeterami?

Wydaje mi sie ze jest ich zbyt wiele,chce ciemniejszego brzmienia.

Nie wiem kogo poradzić żeby zrobił to profesjonalnie... Modyfikacja zwrotnicy zapewne pozwoli utemperować gwizdki i raczej to nie kwestia wzmaka bo exposure nie ostrzy

• 3 miesiące później...

Witam, udało się Twojemu koledze wyciszyć tweetery?

Witam! Ja też jestem z Grudziądza! Moje zabawki to Yamaha AX,CDX,TX-2000 i kolumny 3 drożne na scanach modyfikowane u Andrzeja Witka. Pozdrawiam!

Tak,sygnalowka.

Jeżeli po jakimś czasie stwierdzisz że jednak to nie to, wymień okablowanie na górę na srebro z SonusOliva, (P. Andrzeja).Mam kolumny jego wykonania i miałem ten sam problem co Ty.

Właśnie P. Andrzej mi polecił wymianę na jego srebro, i wszystko się uspokoiło, na dodatek nabrało więcej szczegułów i blasku.Na początku podszedłem do jego propozycji sceptycznie, myśląc że srebro jeszcze wyostrzy górę.

Myliłem się, jego srebro nie wyostrzaJest tak jak napisałem, i jestem bardzo zadowolony.Pozd.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Jeżeli po jakimś czasie stwierdzisz że jednak to nie to, wymień okablowanie na górę na srebro z SonusOliva, (P. Andrzeja).Mam kolumny jego wykonania i miałem ten sam problem co Ty.

Właśnie P. Andrzej mi polecił wymianę na jego srebro, i wszystko się uspokoiło, na dodatek nabrało więcej szczegułów i blasku.Na początku podszedłem do jego propozycji sceptycznie, myśląc że srebro jeszcze wyostrzy górę.

Myliłem się, jego srebro nie wyostrzaJest tak jak napisałem, i jestem bardzo zadowolony.Pozd.

Wiem Kiza bo ta sygnalowka to sonus oliva.

Wiem Kiza bo ta sygnalowka to sonus oliva.

Gratuluję nowego zakupu i rozwiązania problemu.Widzę że opinie co do srebra SonusOliva jest jednoznaczna i się sprawdza.

Pozd.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Gratuluję nowego zakupu i rozwiązania problemu.Widzę że opinie co do srebra SonusOliva jest jednoznaczna i się sprawdza.

Pozd.

Dzieki.Pozdro.

hej a może ktoś z Grudziądza ma na sprzedaż jakiś ciekawy odtwarzacz cd ? chciałbym swojego kenwooda 7020 wymienić z możliwością odsłuchu u siebie bo allegro niestety nie daje takiej możliwości a w ciemno już nic nie kupuje

• 2 tygodnie później...

czy ktoś z okolic Grudziądza posiada dobry przedwzmacniacz z regulacją barwy dzwięku bo jakiś czas temu kupiłem wzmacniacz diy fajna konstrukcja dual mono jeżeli dobrze pamietam jest on na sankenach w układzie darlingtona jak to określił konstruktor taki egzotyk ale w moim systemie brakuje mu basu i z chęcią bym po testował go z jakimś przedwzmacniaczem

• 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.