Skocz do zawartości
IGNORED

Black/Death/Thrash Metal - czyli Klub Miłośników Łojenia.

Rekomendowane odpowiedzi

To ma brzmieć jak stary szwedzki klasyk, taka była idea na samym początku, a potem jak dało się na tym zarobić...

Znam tę ideę, i na początku mi odpowiadała, teraz już chyba nie - przynajmniej na tym albumie. Jak piszesz - trzeba pchać ten wózek dalej skoro są chętni na tego typu dzwięki...

Hehehehe, tylko przeczytałem słowo "klasyk gatunku" nie widząc do czego prowadzi link, to od razu poczułem, że ostrą ZIMĄ powieje :):):).

Swoją drogą kumpel z USA ma pierdzielca na punkcie Winter. Zbiera wszystko, w tym i ode mnie dostał kilka pirackich wydań oraz kopii z zinów. Kolesie z Winter nieźle się podobno wkur...li, jak zobaczyli te piraty po koncercie w NYC :). Scott powoli kompletuje materiały do ksiązki o Winter własnie. Ciekawe kiedy to wyjdzie...

Hmmm, mam wersje "niebieska" w digipacku 'Into Darkness' w wydaniu razem z EPka Eternal Frost (mam nadzieje, ze nie pirat). Tzn. mialem, bo jakims cudem zostalo mi w domu same pudelko, a plyta zniknela... Apel do forumowiczow: jak znajdziecie plytke Winter, ale bez oryginalnego pudelka, to plyta na pewno jest moja ;)

Przy okazji piratów. Ostatnio dowiedziałem się (od współzałożyciela Convulse), że wydanie debiutu Wolrd without god na MC w barwach L.O.R. w 1993 też nie jest autoryzowane. Do tej pory żyłem w przeświadczeniu, że tak nie jest, a tu masz Ci niespodzianka. Same piraty w tym naszym pięknym kraju.

Co do Convulse, to przyznaje sie, ze nie znalem kapeli. Wlasnie wygrzebalem na youtubie wspomniany album, niezly old school!

Dotarła do mnie wczoraj nowa EP Behemoth na LP. Vinyl pięknie wydany. Trudno się stanowczo wypowiadać po jednorazowym przesłuchaniu, ale mam wrażenia że materiał jest nieco słabszy w porównaniu z Stanist, rzekłbym mniej rewolucyjny jak na ich dotychczasową twórczość, jeżeli można użyć takiego określenia. Może jednak po następnych przesłuchaniach płytka przypadnie mi do gustu tak jak w moim przypadku było z Stanist.

Jak jestesmy przy wolnych tempach, to oto klasyk gatunku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

fajnie że ktoś o tym wspomniał ;) Prawdziwy klasyk sceny doom-death (którą notabene uwielbiam). Polecam wydanie winylowe Southern Lord, bardzo porządna poligrafia i bardzo dobry dźwięk, prawdziwy old-school. Taka ciekawostka: zamawiałem płytę bezpośrednio z SL z USA, przyszła płyta zafoliowana, w środku zamiast płyty i bookletu - dwie takie same LP ;) Ktoś się rąbnął przy pakowaniu.... Szkoda mi tego bookletu, ale wymieniać już się nie opylało.

Dotarła do mnie wczoraj nowa EP Behemoth na LP. Vinyl pięknie wydany. Trudno się stanowczo wypowiadać po jednorazowym przesłuchaniu, ale mam wrażenia że materiał jest nieco słabszy w porównaniu z Stanist, rzekłbym mniej rewolucyjny jak na ich dotychczasową twórczość, jeżeli można użyć takiego określenia. Może jednak po następnych przesłuchaniach płytka przypadnie mi do gustu tak jak w moim przypadku było z Stanist.

Rzecz w tym że Behemoth nigdy nie był "rewolucyjny", zawsze twórczo powielali pomysły innych ;) Moja EP do mnie jedzie ;)

Jeśli chodzi o wolne tempa, to z nowości:

Ukryta Zawartość

Oraz:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Traum7tanzer

Przy okazji piratów. Ostatnio dowiedziałem się (od współzałożyciela Convulse), że wydanie debiutu Wolrd without god na MC w barwach L.O.R. w 1993 też nie jest autoryzowane. Do tej pory żyłem w przeświadczeniu, że tak nie jest, a tu masz Ci niespodzianka. Same piraty w tym naszym pięknym kraju.

Rami do niedawna nie wiedzial, ze w ogole istnieje taka tasma i chcial ja ode mnie odkupic:)

Ukryta Zawartość

doskonaly material, wosk dawno odlozony do wiekszej przesylki:)

Ukryta Zawartość

Rami do niedawna nie wiedzial, ze w ogole istnieje taka tasma i chcial ja ode mnie odkupic:)

Pewnie masz ją w kolekcji na Discogos :).

Z wolnych temp czekam na nowe Shape of depair, ma się pojawić na początku przyszłego roku i oby płyta była przynajmniej tak dobra jak Illusion's play

Edytowane przez ZbojMadej

jak lubicie stary Doom to jest Gallileous- Passio et Mors... z mojej miejscowości,zainteresowani zapewne znają.

A o Winter to zapomniałem hehe

Łokmen Saba

Z wolnych temp czekam na nowe Shape of depair, ma się pojawić na początku przyszłego roku i oby płyta była przynajmniej tak dobra jak Illusion's play

nowe Shape'y są bardzo wyczekiwane, fakt. Ten zespół to mój Top5 gatunku, jednocześnie jest to taki "funeral for the masses" z uwagi na większą przystępność ich materiału.

Notabene cała ich dyskografia ukazała się na winyly w ostatnich latach, teraz ma premierę na LP "Illusion's Play". Właśnie sobie zamawiam, ktoś chce się dołączyć? Wysyłka dosyć droga....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak jakoś drogo to wychodziło pisałem do nich, ale jestem zainteresowany napiszesz mi co i jak na pw?

Polecam kapelkę Thermit z Poznania. Byłem ostatnio na koncercie Acid Drinkres, Thermit grał jako support. Muza - thrash klasyczne lata 80 - te. Świetne wykonanie na żywca + białe adidasy do kostki i jeansowe katany. Jestem za

Polecam kapelkę Thermit z Poznania. Byłem ostatnio na koncercie Acid Drinkres, Thermit grał jako support. Muza - thrash klasyczne lata 80 - te. Świetne wykonanie na żywca + białe adidasy do kostki i jeansowe katany. Jestem za

Białe adidasy, obcisłe "gacie" , telewizory na plecach - echhhh...

Wrzucam linka do EP Thermit. Polecam jednak zacząć od ostatniego kawałka - składanka numerów Jamesa i spółki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez gzrech
  • 2 tygodnie później...

3effefa07bb0990c3c3c75be4dcffff2.jpg

Wczoraj byłem na Decapitated, super set, Rasta wypadł na żywo świetnie, Wacek wiadomo jak mógł wypaść, reszta składu też pierwsza klasa. Tylko supporty do bani, frekwencja też nie zachwyciła, ale było warto!!!

ce4df235fc6be6744f7756cdc31a16a0.jpg

Wczoraj byłem na Decapitated, super set, Rasta wypadł na żywo świetnie, Wacek wiadomo jak mógł wypaść, reszta składu też pierwsza klasa. Tylko supporty do bani, frekwencja też nie zachwyciła, ale było warto!!!

mi niestety nie dane było dotrzeć na lubelski koncert Decapitated...ubolewam. Blood Mantra często kręci się ostatnio u mnie zarówno na gramofonie jak i w cedeku.

Ale za to Dzicz2014 zaliczona. Furia w doskonałej formie. Jak skończą, Nichil mógłby z Morowym jakąś trasę zagrać.

No i był(y) też Rogi. Ma koleś pomysł na siebie, to mu trzeba przyznać

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

pozwolę sobie też w tym wątku wrzucić informację:

Ukryta Zawartość

jak ktoś zainteresowany to proponuje się pospieszyć...

Ukryta Zawartość

Dobry news! Trzeba będzie kupić i oszczędzać 1st press :). Zreszta, już zamówiłem :).

Edytowane przez SVART

masz first press? zazdrość..... ;) teraz za niezłe $$ chodzą. Jak już będzie ta reedycja to skrobnij proszę jakieś porównanie dźwięku tego wznowienia z pierwszym tłokiem.

Dla siebie zamówiłem jeszcze wczoraj w kolorze "orange" bo pierwszego tłoku nie posiadam...

masz first press? zazdrość..... ;) teraz za niezłe $$ chodzą. Jak już będzie ta reedycja to skrobnij proszę jakieś porównanie dźwięku tego wznowienia z pierwszym tłokiem.

Wyciągnąłem prawie siłą od jakiegoś niemieckiego maniaka :). Faktycznie, chore ceny za ten album teraz są (za min 150EUR trzeba trząchnąć), ale sam też mało nie dałem - przeczułem co będzie z cenami później :).

Naturalnie porównam i podzielę się wrażeniami :). Oby tylko pomarańcza nie była wersji "transparent", ale na tłustej zalewie winylowej :).

Wyciągnąłem prawie siłą od jakiegoś niemieckiego maniaka :). Faktycznie, chore ceny za ten album teraz są (za min 150EUR trzeba trząchnąć), ale sam też mało nie dałem - przeczułem co będzie z cenami później :).

Naturalnie porównam i podzielę się wrażeniami :). Oby tylko pomarańcza nie była wersji "transparent", ale na tłustej zalewie winylowej :).

Obawiam się że będzie transparent właśnie.... ale trudno się mówi.

Ceny płyt faktycznie szybują w kosmos.... dobrze że pierwsze tłoki albumów Emperora sobie skompletowałem w tym roku bo pewnie będzie co raz drożej.

BTW... masz nowy box Ulvera? Ten od troli ;)

Nie, boxu nie mam i Ulvera narazie nie kupuję.

Emperory, faktycznie można kupić w granicy do 200 PLN, czyli jest ok. No poza moim ulubionym mini - cena min 1k PLN. Reedycja z HHR MLP brzmi dobrze.

Edytowane przez SVART

3effefa07bb0990c3c3c75be4dcffff2.jpg

ce4df235fc6be6744f7756cdc31a16a0.jpg

Jutro grają w Gdańsku w B90 - wybiera się ktoś, samemu nie chce mi się iść, tak jak ostatnio na Vadera w Parlamencie we wrześniu.

Zbojmadej co tam grali - set był przekrojowy?

Edytowane przez sonik77

Głównie materiał z dwóch ostatnich albumów, ale było kilka starszych kompozycji np spheres of madness, ja byłem sam, ale spotkałem znajomego, warto!!!

Właśnie wróciłem z Blindead, jeśli ktoś ma wątpliwości czy iść jutro na koncert do Progresji, to nie ma nad czym się zastanawiać, mega band koncertowy!!! I są płytki Live do nabycia :)

Jestem po przesłuchaniu Live at Radio Gdańsk- Blindead, bardzo fajna płyta, świetna wersja Abyss z Autoscopii, ciekawe wersje akustyczne m.in. Dark and Gray, jeśli ktoś lubi ich twórczość to polecam

Edytowane przez ZbojMadej

Najnowsze Blut Aus Nord - "Saturnian Poetry" - ktoś obczajał? Właśnie przyjechał do mnie winyl - przepięknie wydany, duży booklet, plakat, mata na gramofon, piękna okładka. Siedzę słucham m/ m/

a3833064237_10.jpg

• 2 tygodnie później...

Najnowsze Blut Aus Nord - "Saturnian Poetry" - ktoś obczajał? Właśnie przyjechał do mnie winyl - przepięknie wydany, duży booklet, plakat, mata na gramofon, piękna okładka. Siedzę słucham m/ m/

a3833064237_10.jpg

Właśnie rozpoczynam przygodę z winylami, gramofon zakupiony, pierwsza LP też (ale jeszcze nie doszły), Panowie gdzie szukać płyt poza allegro, Merlinem, który ma fajne promocje, kiedyś o tym dyskutowaliście? Dobiłem do 15 strony wątku i się poddałem, nie mam siły dłużej szukać. Dzięki za podpowiedzi.

• Pokaż nowe odpowiedzi