Skocz do zawartości
IGNORED

Black/Death/Thrash Metal - czyli Klub Miłośników Łojenia.

Rekomendowane odpowiedzi

a ja te do 95 roku, i wlasnie te najnowsze

Mam podobnie. "Scum" i "From enslavement...."

Jak ktoś lubi hc to polecam D.R.I. wczesne płyty i Cryptic Slaughter lub coś z od kolegów Sepultury R.D.P. lub moje ostatnie odkrycie Mukeka do Rato.

Pozdro

Ktoś wie czemu Beton (świadomie tak piszę) jeszcze żyje? W wywiadach mowił, że popełni samobójstwo w wieku 33 lat. Szatan mu się ponownie objawił i nakazał trwać na posterunku, czy jak?

Mam podobnie. "Scum" i "From enslavement...."

Jak ktoś lubi hc to polecam D.R.I. wczesne płyty i Cryptic Slaughter lub coś z od kolegów Sepultury R.D.P. lub moje ostatnie odkrycie Mukeka do Rato.

Pozdro

D.R.I jak dla mnie to 4 of A Kind, Thrash Zone i Definition, wcześniej to hc/punk jak ktoś lubi...

Naszło mnie tak jakoś od wczoraj i katuję The Sound of Perseverance - Death. Tę płytę można odkryć na nowo. Kompozycyjne i wykonawcze mistrzostwo. Zdolny był go gość z pana Chucka S.

Ktoś wie czemu Beton (świadomie tak piszę) jeszcze żyje? W wywiadach mowił, że popełni samobójstwo w wieku 33 lat. Szatan mu się ponownie objawił i nakazał trwać na posterunku, czy jak?

Odwidziało mu się.

On to gadał w wieku 20 lat, kolejne 10 to kupa czasu. A, że nieźle się to sprzedawało...

E no myślałem, że to jednak sprawka diabła :)

1000 funerals - Butterfly Decadence (full album) 2011:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pewnie znacie, funeral doom z Iranu, fajny album, jakoś przypadkiem wpadłem po latach

Ukryta Zawartość

E no myślałem, że to jednak sprawka diabła :)

1000 funerals - Butterfly Decadence (full album) 2011:

Ukryta Zawartość

Pewnie znacie, funeral doom z Iranu, fajny album, jakoś przypadkiem wpadłem po latach

Co ciekawe, kompozytor to kobieta. Niestety, po wyjściu za mąż "pan i władca" zabronił jej dalszej twórczości.

Ukryta Zawartość

Ktoś wie czemu Beton (świadomie tak piszę) jeszcze żyje? W wywiadach mowił, że popełni samobójstwo w wieku 33 lat.

o ile wiem, taki wywiad byl tylko jeden, zdaje sie w jakiejs knapie, w jego trakcie Glen palnal cos takiego pod wplywem dla zartow, a jak sie skonczyla interpretacja dziennikarza, to wiemy

Naszło mnie tak jakoś od wczoraj i katuję The Sound of Perseverance - Death. Tę płytę można odkryć na nowo. Kompozycyjne i wykonawcze mistrzostwo. Zdolny był go gość z pana Chucka S.

Cały Death od Human przedefiniowało metal, i podejście do tego gatunku. Lubię wszystkie choć już dawno nie włączałem. Wybierasz się do B90 na Death to all, a moze ktoś z kolegów?

Dla mnie jako oldskulowego dziadka opus vitae Napalm Death to "Harmony Corruption" a w szczególności kawałek "Suffer the Children". Potem jakość mnie nie rusza.

No może też już jestem dziadem, ale dla mnie to też magnum opus Napalmów, być może ze względu na dzwięki jakie sobie wtedy najbardziej ceniłam, podobnie jest z Necroticism Carcass, z perspektywy czasu patrzę na to trochę inaczaj...

Wybieram się na DTA i na Overkill także - jaki to będzie piękny weekend:)

No i nasz Death w najlepszym wydaniu.

jako, że dziś walentynki, wzięło mnie na sentyment hehe i odszukałem takie cudo:

mam to na taśmie, która leży już ładnych parę lat na strychu w kartonie. Kawałek jak dla mnie miazga.

Vader ponownie wydaje swoje 3 pierwsze demówki: Live in Decay, Necrolust i Morbid Reich. Szykują się także piękne wydane vinyle :)

W przyszłym tygodniu na koncercie Białymstoku będą do kupienia, jak ktoś się wybiera to będzie miał okazje kupić wczesniej

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Trochę daleko :) więc trzeba czekać na oficjalną premierę.

Dodanie do wynyla płyty cd to dla mnie zupełna nowinka, zawsze można porównać dwa formaty, w tej cenie to rewelacja.

Co tu porównywać skoro źródło to samo?

pojawiła się reedycja Entombed m. in. Uprising, cena cd nie zachęca do kupna, jeżeli LP można mieć za jakieś 15 złotych drożej. Moim zdaniem to bardzo fajna płyta, a za cholerę nie mogłem jej znaleźć na cd przez ostatnie kilka lat.

Trochę daleko :) więc trzeba czekać na oficjalną premierę.

Co tu porównywać skoro źródło to samo?

Dwa różne - cd i gramofon :)

Nośnik i transport inny, źródło to samo, od lat 9x wszystko jest nagrywane cyfrowo :) fajnie jakby jakiś posiadacz paczek tych wznowień na cd i lp Vadera mógł się wypowiedzieć.

Czeka ktoś z kolegów na nowy Infernal war? Do kupienia również wznowienia wcześniejszych krążków na winylu w Agonia records, mocno się zastanawiam nad skompletowaniem całości.

Właśnie wróciłem z koncertu Death w gdańskim B 90. Grali przekrojowy set z naciskiem na Symbolic. Sekcja marzenie Hoglan + Di Giorgio. Pełen szacum dla Maxa Phelbsa, który z trudnej roli wywiązał się świetnie. Bobby dał radę. Bardzo pozytywna atmosfera + tłuste, selektywne brzmienie. Duży plus.

Edytowane przez gzrech
  • Pokaż nowe odpowiedzi