Skocz do zawartości
IGNORED

Black/Death/Thrash Metal - czyli Klub Miłośników Łojenia.

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie napisałem do Malignant czy będzie to miał ;) jak nie, to zamówię bezpośrednio od VAN.

Ciekawa propozycja dla maniaków łojenia z Górnego Śląska i nie tylko.

W najbliższą sobotę, 22 sierpnia, w Pyskowicach koło Gliwic odbędzie się czwarta edycja DARMOWEGO (!!!) festiwalu o wdzięcznej nazwie Niech Cisza Milczy.

Gwiazdą edycji będzie zespół Vader. Wystąpią również: Devilish Impressions, Coprolith (Fin), Nonamen, Krusher oraz Spatial (czyli organizatorzy imprezy).

Start o 14:00.

Poniżej więcej informacji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ja przybywam

Ukryta Zawartość

Ja mam na razie CD, wydanie jest super jeśli chodzi o poligrafię, muzycznie wiadomo, LP być może sobie sprawię.

ZM z TT

No właśnie napisałem do Malignant czy będzie to miał ;) jak nie, to zamówię bezpośrednio od VAN.

Wydaje mi się, że miał również LP, ja brałem CD razem z Dead Congregation. Może coś wiadomo o Pan.thy.monium ?

ZM z TT

Edytowane przez ZbojMadej

Może coś wiadomo o Pan.thy.monium ?

Wiadomo, że ...będzie :).

Edytowane przez SVART

No właśnie napisałem do Malignant czy będzie to miał ;) j

Radek mial dwie ostatnie plyty na lP juz z dobry miesiac temu, zeszlo mu

Edytowane przez Moon

Zaczęła się Ghostmania i wyciąganie kasy z fanów - 50trylionów weryji nowego albumu, kolejne wersje w drodze i ścisłe limity do np. 5000 tysięcy sztuk :). Jakoś mi się odechciało kupowania nowego Ghost'a, poczekam na wersję CD z Japonii i na tym się skończy. I tak nie jest lepiej niż debiutancka epka i debiut.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja tam takiego pitu pitu grania nie lubię, generalni śmiałem się z nich jak grali na żywo przed Slayerem

ZM z TT

Edytowane przez ZbojMadej

Bo to granie nie nadaje się na koncerty, raczej w domu na spokojniejszy od łojenia wieczór, ewentualnie auto do ponucenia pod wąsem.

Ja tam takiego pitu pitu grania nie lubię, generalni śmiałem się z nich jak grali na żywo przed Slayerem

ZM z TT

Bo to nie jest zespół do grania na stadionach

Jak bym przyszedł na Slayera to tez bym się z takiej muzyczki śmiał :)

Moim zdaniem zespół całkiem w porządku płyty nagrywa i dobrze się tego słucha

W każdym razie dzisiajl viny z USA juz wyruszył do mnie.

Cena tez przystępna bo 30 $ z przesyłką :)

Kupione w pre orderze na Amazonie

Na cd czekam na japońskie wydanie jak się pokaże to kupię

Do łojenia się nie zalicza ale ciekawy projekt

Chaostar-Anomima płyta wybitna

Takie klimaty mnie teraz interesują,może macie coś podobnego w swoich zbiorach,to podzielcie się

Łokmen Saba

Panowie, jakiś sklep w PL ma ofertę Black Mark? Pojawiły się reedycję albumów Edge od Sanity

ZM z TT

Aha... i kiedyś było 3 dni festu, od zeszłego roku jest w zasadzie pełne 4.

Już pojawiają się pierwsze "kafelki" z kapelami na BA2016:zapowiadają się na razie: Birdflesh i Exodus.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Z ostatnich zakupów:

Purified In Blood-Flight Of Dying Sun,zwolennikiem technicznego grania raczej jestem wiec ocena być może będzie krzywdząca (7/10).

Kreator-Enemy of God (9/10),przyznam,że wychowany na Endless Pain,Pleasure To Kill i Terrible Certainty trochę odpuściłem flagowca germańskiego thrashu...na prawie 2,5 dekady,teraz nadrabiam zaległości,katalizatorem ponownego zainteresowania był występ na tegorocznym BA,kapelę na żywo widziałem ostatnio jakieś 27 lat temu,na czeskim festiwalu Petrozza jak dla mnie pozamiatał pierwszymi dwoma dniami,zagrali równo,z polotem,z taką siłą,że wszystko wcześniej wydawało się jakieś...trzecioligowe.W drodze jeszcze jest ostatni Phantom Antichrist (2012).

Decapitated-Blood Mantra,w sumie nie wiem czego oczekiwać,gdzieś tam wcześniej coś usłyszałem,ktoś tam coś dobrze o nich mówił,trochę posłuchałem na YT...pożyjemy-zobaczymy...

Ukryta Zawartość

post-15650-0-91857900-1440967367_thumb.jpg

post-15650-0-64610500-1440967377_thumb.jpg

post-15650-0-12889400-1440967479_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Decapitated zaskoczyło mnie, pozytywnie. A Petrozy tez zaniechałem jakies podobne do Twoich dekady temu ... może czas wrócic ?

Co do "nowośći" w zakupach to czekam na pełny pakiet Rishloo - polecam chocby do odsłuchu. Tool'maniacy nie powinni tego opluc ;)

Edytowane przez revers

Decapitated zaskoczyło mnie, pozytywnie. A Petrozy tez zaniechałem jakies podobne do Twoich dekady temu ... może czas wrócic ?

Co do "nowośći" w zakupach to czekam na pełny pakiet Rishloo - polecam chocby do odsłuchu. Tool'maniacy nie powinni tego opluc ;)

Rishloo świetna sprawa zwłaszcza Eidolon, szkoda tylko że realizacja średnia..

Kreator na BA faktycznie zacnie zagrali, aczkolwiek mi jeszcze bardziej podobali się na Metal Fest (R.I.P.) w Jaworznie....

a takie coś:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W ramach niepochamowanej fazy na Petrozze&co już biegną do mnie Hordes Of Chaos,zaplanowałem zakup 1-2 płyt Kreatora z nieznanego mi okresu twórczości,prawdopodobnie skończy się na...wszystkich.

Za hordy wziąłem się dzisiaj i cholera,przy drugim słuchaniu nie chciałem aby się ta płyta skończyła:)

Można to ująć tak:w tym temacie przespałem ćwierć wieku;)

Za chwilę robię podejście do Outcast i Endorama-najdziwniejszych i najlżejszych pozycji w całym dorobku kapeli,tak czy inaczej już chyba przepadłem...na pewno na kilka najbliższych miesięcy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez octavarium

l'enfant sauvage

Z Kreatorem tak właśnie jest, ja jakiś czas temu wrzuciłem ich album live i wymiękłem. Nie bardzo rozumiem co robił jakiś tam Antrax i Megadeth na trasie Big Four

ZM z TT

Z Kreatorem tak właśnie jest, ja jakiś czas temu wrzuciłem ich album live i wymiękłem. Nie bardzo rozumiem co robił jakiś tam Antrax i Megadeth na trasie Big Four

ZM z TT

Moze chodzilo o Big 4 from USA ?

A tak na serio to fakt ze maja cos w sobie.

-=SLAYER RUL3Z =-

Świetne koncerty Kreatora z Wacken i dvd Dying Alive na YT.

Co do Big4 to Anthrax i Megadeth mają swoje zasługi,w latach 80-tych niepodważalne-genialna na ów czas Among The Living i thrashowy majstersztyk z początku '90-Rust In Peace,co obydwie kapele wyczyniały na późniejszych płytach to już zupełnie inny temat-kupiłem nawet w ramach sentymentu do Mustain'a jego Super Collider'a i ja tej płyty po prostu nie mogę strawić.Wiadomo:Metallica,Slayer-z urzędu,co do pozostałych 2 miejsc to zaryzykuję:Testament (świetny ostatni Dark Roots) no i reprezentacja EU-Kreator.

Trzeba oddać jednak Mustain'owi-live jest niezły,widziałem ich 2 razy w odstępie ok 20 lat i obydwa koncerty na prawdę dobre.

l'enfant sauvage

D. Mustain to IMO "brzydkie kaczątko" metalu, które jednak cały czas pozostaje brzydkie. Jakiś taki pokraczny on jest.... muzyka może i OK (choć nie moja bajka) ale jako frontman to pożal się boże...

Przy braku odpowiedniego "nastroju" nie jestem w stanie znieść jego "nosowego" zawodzenia. Ale jakby nie patrzeć, muzycznie cenie bardzo wysoko za wszystko od początku do Countdown włącznie.

No i to czego wszystkim innym mocno brakowało - realizacja płyt.

Edytowane przez revers

A jak się Wam nowy Nile podoba? Imho płyta jest spoko, lepsza od poprzedniej, ale bez rewelacji

ZM z TT

A jak się Wam nowy Nile podoba? Imho płyta jest spoko, lepsza od poprzedniej, ale bez rewelacji

ZM z TT

... monotonne, nudne ... wtórne.

W odniesieniu do Nile - Melechesh - Enki, niby w gatunku, ale jakże odmiennie !

Edytowane przez revers

tylko nieco liznąłem nowego Nile'a, ale wrażenia były pozytywne raczej.... ten zespół się obraca w wybranej estetyce i trudno raczej teraz oczekiwać aby poszedł w kierunku bardziej eksperymentalnym. Ci co lubią będą słuchać. Aczkolwiek ja bym wolał aby Nile poszedł w kierunku większej ilości zwolnień i walców, na przemianę z ultra szybkimi partiami, coś co kiedyś robił diSEMBOWELMENT (btw, zna ktoś?)...

Z innej beczki, MYRKUR znacie? Teraz jest na to niezły hype.... od siebie mogę powiedzieć, że i owszem bardzo mi to siadło, i że winyle fajnie grają ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi