Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie optymalne kable sygnałowe XLR?

soundchaser

Rekomendowane odpowiedzi

slvn, 17 Sie 2010, 00:08

>A jak juz sobie zrobisz ten kabel za jakies 100zl, to wypozycz sobie takiego Transparenta za

>9000zl,

Równie dobrze można sobie zrobić takiego "transparenta" ... tyle że nie będzie poświęcony przez firmę.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Kyle, mniej gadania więcej czynów.

Weź i zrób takiego Transparenta. Zapewne zgra się wspaniale z wystruganą w piwnicy hydrą, gainclonem i zlampizowanym dvd. I to wszystko za 500zł !!!

Ja kibicuje innej opcji.

Grzegorz7 twierdzi ze moze zrobic zasilanie nie podatne na kabelki.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Jak zwykle w tego typu wątkach ścierają się opinie zwolenników ładowania megaastronomicznych kwot

w sprzęt z tymi, którzy chcą osiągnąć ten sam efekt przy zachowaniu zdrowego rozsądku.

Oczywiście kabel za 9000 zł musi "zagrać" lepiej bo już sama cena powoduje, że słuchając nie dopuszczamy do siebie myśli, że nie ma żadnej różnicy i słyszymy to co chcemy i musimy usłyszeć wydając taką kasę.

Powiem szczerze, że nawet gdyby stać mnie było na taki wydatek, to musiałbym upaść na głowę, żeby kupić coś takiego i mieć czyste sumienie, że nie stałem się kolejną ofiarą marketingowego systemu robienia wody z mózgu niepoprawnym audiofilom.

Zaznaczam, że tym komentarzem nie chciałem nikogo urazić, ale takie jest moje zdanie.

Jeśli już wydawać więcej pieniędzy na sprzęt, to z umiarem i rozsądkiem.

soundchaser, 17 Sie 2010, 09:14

>Powiem szczerze, że nawet gdyby stać mnie było na taki wydatek, to musiałbym upaść na głowę, żeby

>kupić coś takiego i mieć czyste sumienie, że nie stałem się kolejną ofiarą marketingowego systemu

>robienia wody z mózgu niepoprawnym audiofilom.

Kiedys tez tak myslalem... A potem (z nie mniejszym sceptycyzmem niz twoj) z ciekawosci pozyczylem,

uslyszalem - i wiem za co zaplacilem. Akutat w przypadku Transparenta (zreszta MIT-a tez) ich kable sporo poprawiaja,

moim zdaniem duzo wiecej niz inne kable ktorych sluchalem, (np. wlacznie z Fadelem

Coherence, ktory sam posiadam), chociaz nie zawsze moga sie wpasowac w system.

Zeby dodac oliwy do ognia dodam, ze filtr sieciowy Transparenta (Powerisolator MM) daje

chyba jeszcze wieksza poprawe od interkonektow hehe :>

pozdr

slvn

masza1968, 17 Sie 2010, 09:17

>Nie wiem czemu przewija się cały czas kwota 9k zł?

>Przyzwoite kable (np TA) można już kupić za kilkaset zł.

Ja rzucilem ta kwote, bo za mniej wiecej tyle w HifiClubie mozna kupic Transparenta Reference,

od ktorego moim zdaniem zaczyna sie prawdziwa zabawa.

pozdr

slvn

wierzcholek gory lodowej jest u Pana souundcastera w zamrazalce razem z kablami ktore tam mrozi.

bedzie mial cos w stylu ala shunyata-bo ta kriogenicznosc,a moze krwiogenicznosc-trudno wyczuc.

Nadzwyczaj baaardzo CIE przepraszam,ale zrozumiec powinienes sam,bo ludzie w watku staraja CI

wytlumaczyc,a TY ciagle swoja-to po co zakladales watek,moze tu trafiles przypadkowo i jeszcze

w dodatku po jakims rykoszecie z kola gospodyn wiejskich???

Jeszcze raz CIE baaardzo przepraszam.

Ale co mi się starają wytłumaczyć?

Że powinienem kupić kable za 9000 zł?

To już wiem. :)

Co poza tym?

Że może powinienem sobie zrobić sam i porównać.

Więcej "tłumaczeń" nie dostrzegłem.

ja się tylko zastanawiam - po co autor zakłada kolejny watek o kablach, jeśli z informacji dociera jedynie to, że transparent jest kosmicznie drogi, ale nie dociera, że gra najlepiej ... i wyciąga lutownicę

gdyby dało się uzyskać cokolwiek z tych Beldenów, Cordiali i innych Klotzów forum od dawna piałoby z zachwytu

a tak znowu będzie frustracja

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Jestes doroslym czlowiekiem,wiec decyzja nalezy tylko do Ciebie-lecz gwoli scislosci,abys wiedzial

nikt nie namawia Cie do kupna kabli za 9000.

Za ta sume,plus powiedzmy 6000 zloze system grajacy bardzo pieknie,bedziesz slyszal harmoniczne-

-tylko trzeba miec wiedze i doswiadczenie i byc osluchanym-tzn.harmoniczne niekoniecznie wtedy xlr.

Chcesz wiecej info-to prosze na pw i masz rozwiazany problem.

Około 80zł za Van damme classic na XLR Neutrika to więcej niż rozsądek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.