Skocz do zawartości
IGNORED

ultralink challenger

mare

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym poznać opinie osób, które używały lub używają kabli głośnikowych ultralink challenger. Niestety, dystrybutor nie przewdział opcji użyczania takich kabli do odsluchu, uznając najpewniej, że skoro są "tanie", to każdy chętnie wyłoży np. 200zł, tylko po to, by przekonać się, że to pomyłka. Ale może nie pomyłka? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

https://www.audiostereo.pl/topic/6548-ultralink-challenger/
  • 2 lata później...

Odnawiam wątek, szukam informacji o tym kabelku głośnikowym. W necie i wyszukiwarce praktycznie nic niema, mam go teraz wypożyczony i jest naprawde dobry ale chyba mało popularny ?

Chodzi mi o konkretny model ale na kablu pisze tylko: ultralink challenger home theatre series

Poza tym jest grubości palca i koloru szarego:)

https://www.audiostereo.pl/topic/6548-ultralink-challenger/#findComment-505339

Przed rokiem lub dwoma laty był test w którejś z gazet tego kabla. Zachęcam do czytania. Swoją drogą Ultralinka kable są bezpiecznym zakupem. Każdy z modeli ma przyjemną ciepłą barwę, scena jest ładnie budowana i nie zamazuje smaczków na górze pasma. Bas jest obfity. Kable do złudzenia przypominają mi brzmienie Tara labs. Może są wykonywane w tej samej fabryce? :):)

https://www.audiostereo.pl/topic/6548-ultralink-challenger/#findComment-505364

Witam gram juz kilka lat na Ultralink Challenger series 14 guage (99,99998% Oxygen free). Mysle, ze jest to dobry kabelek w swojej cenie. Mimo, iz bezposrednio nie mialem okazji porownac z innymi kablami, zgodze sie z opinia Zydelka, ma wlasnie takie brzmienie.

Kabelek ten gra jeszcze u mojego brata na arcamie Diva i wharfedale diamond 8,4 i brat takze jest zadowolony.

https://www.audiostereo.pl/topic/6548-ultralink-challenger/#findComment-505441

Jestem własnie w trakcie porównania miedzy innymi tego kabelka oraz :

- supra classic 2,5

- black rhodium ast200

- nordost(niepamiętam jaki model)

- dnm reason

powyższe kable w porównaniu z ultralinkiem odpadły, okazał sie przewodem z dobrym basem, sceną oraz dużą ilością szczegółów, praktycznie niemam nic do zarzucenia.

Posiadam również Cable Talk concert 2.1 i w tym połączeniu bardzo trudno na sprzęcie jaki posiadam wydac zdecydowaną opinie na któryś z kabli, concert ma chyba lepszą przestrzeń i barwa jest bardziej ciepła, ultralink ma jednak więcej szczegółów, Cable talk jest jednak zdecydowanie droższy (około 70 za metr) pozatym różnice są trudne do wychwycenia i ciężko to mi stwierdzić.

https://www.audiostereo.pl/topic/6548-ultralink-challenger/#findComment-505471
  • 3 lata później...

odświeżam :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak ten ultralink wypadł by w porównaniu do resona i audioquesta type8 ? wiem że nie ta półka cenowa

zależy mi na dociążeniu dołu bez zamazania dynamiki lekkiej ogładzie góry i ociepleniu średnicy :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Focal + Naim

tak sie sklada ze kupilem 6 metrow tego kabelka wyszlo mi po 29 zl 1m to jest przekroj 3,3mm

kabel bardzo solidnie zrobiony da sie wyczuć wyrównanie całego pasma wzgledem taniego druta jaki mialem wczesniej ale pewnie to przekroj ma znaczenie tamten byl 2.5 mm a ten jest 3.3

ogolem bardzo fajny kabelek

jak wczesniej napisalem wyrownanie calego pasma bez wychylania sie wysokich czy niskich poprostu neutralne brzmienie troszke moze sie przyciely wysokie ale z lekka i to trzeba naprawde miec dobry sluch :) zeby tą roznice wysmyczyć ale umnie jest ok bo moje paradigmy są bardzo jasne lekko przycina je pd8500 i te kabelki dopiely swego tylko jak wczesniej mowilem

przekroj 3,3 mm robi swoje pewnie to jest efekt ze wysokie są mniej naprawde z deka leciutko mniej ostre jesli chcesz dobry a tani kabel pomysl na procabem ls25 mam takie w kinie gdzie najwazniejsze są tony wysokie i średnie te kabelki sie sprawdząja w 100%

Może ktoś porównywał Ultralink Challenger z Ultralink Matrix 2 MBW 412 i BW 1412.Czy te 2 ostatnie to są te same przewody czy inne? Czy w ogóle przewody Ultralink mają tę samą nutę brzmieniową a jedynie czym droższy model to gra powiedzmy bardziej audiofilsko ale nie traci swojej typowej dla firmy charakterystyki brzmienia?Wiem,że są zalecane do kolumn Paradigm studio 20V2/sam takie posiadam/.Teraz mam podłączone tanie Ultralinki bez jakiejś dodatkowej nazwy i charakter brzmienia jest taki o jakim piszą poprzednicy.Kosztował chyba kiedyś około 20 zł za 1 m.Ale te droższe może jednak lepsze?

Podłączając się do wątku zapytam czy słyszał ktoś może Ultralink Matrix 2 MTP 12?? Bo aktualnie waham się pomiędzy kupnem jego właśnie a Van Den Hula CS 122. Chodzi mi , jak się pewnie domyślacie o złagodzenie wysokich tonów.

• 4 lata później...

Witam ja mialem wersje te pierwsza z paradigmami monitorami 7 i sa to kable cieple i tak jak kolega napisal ze dosyc bezpieczne i w dobrej cenie. Teraz mam inny sprzet i kupilem druga wersje tego kabla na zworki do kolumn zamiast blach i tez jestem zadowolony. Do tego przyzwoicie wyglada i daje sie dobrze ulozyc..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.