Skocz do zawartości
IGNORED

Wasz zestaw marzeń. Co byście kupili gdyby nie ograniczały was fundusze i dlaczego?

soundsystem

Rekomendowane odpowiedzi

mnie by wystarczyło coś w ten deseń, naturalnie razem z halą :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najpierw zdobył bym wiedzę co te wszystkie cudowności są warte w realu i przekonał bym się organoleptycznie. Już nie raz co innego czytałem a co innego usłyszałem :) Tak że wstawiajcie sobie te piękne zdjęcia i kupujcie wzrokiem ale beze mnie. Uszka mam i wolę je używać :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Myślę, że by mi wystarczyło to co na zdjęciu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jak na dzisiaj zadowoliłbym się VA Beethoven Baby i jakimś dzielonym Mcintoshem. Zapewne ociekałoby to razem miodem, ale biorę w ciemno :)

czolgista778, 26 Sie 2010, 21:35

>Dla mnie skromnie :-) Tannoy SRM15X i do tego coś na 300B , ew. B&W 802D i 2x monobloki Classe.

>Z Tannoyami jeszcze do zrobienia, musiałbym najpierw opchnąć swoje.

A sluchales SRM15X, albo blizniaczych kolumn - a w zasadzie monitorow - Tannoy-a, jak M1000, M3000, SRM 15XB - czyli na glosnikach 15-to calowych Dual Concentric serii "K" - modelach 3808 lub 3838 - produkowanych do zastosowan profesjonalnych (monitory studyjne), na sztywnym zawieszeniu nie papierowym, a tkaninowym (model 3838 na miekkim) ? Jesli tak, to czy porownywales moze z monitorami na takich glosnikach - na zawieszeniu sztywnym - lecz 12-sto calowych jak: Super Red Monitor SRM12X, Super Gold Monitor SMG12X ?

Sam karton nie wystarczy?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gdy ostatnio wymieniałem sprzęt, w zasadzie nie miałem ograniczeń. No, może poza zdrowym rozsądkiem. A jednak po wielu odsłuchach zdecydowałem się na zestaw niezbyt drogi, z którego jestem obecnie bardzo zadowolony; mało tego, że dobrze brzmi, to jest jeszcze piękny. Słuchając klocków wielokrotnie droższych musiałem włożyć wiele wysiłku w to, żeby wychwycić różnice w brzmieniu. Owszem były. Ale na poziomie subtelnych niuansów, za które nie byłem gotów płacić kilkunastu tysięcy złotych. Zawsze wtedy przypominała mi się rozmowa z Kenem Ishiwatą, którego zapytałem kiedyś czy jest jakaś granica, powyżej której różnice w bezwzględnej jakości dźwięku są na tyle małe, że są trudności z ich jednoznacznym wychwyceniem. Odpowiedział, że tak, a na moje kolejne pytanie na jakim poziomie cenowym leży ta granica - udzielił odpowiedzi absolutnie zaskakującej. Z kamienną twarzą usytuował tę granicę na poziomie 1000 DM (było to przed epoką EUR) za klocek. Wtedy pomyślałem, że robi sobie ze mnie żarty. Dziś, po latach własnych obserwacji myślę, że była to szczera prawda. Myślę jednak, że prawie nikt z czytających ten tekst nie przyzna mi racji. I bardzo dobrze! Gdyby zbyt dużo osób doszło do podobnego wniosku - mółby ustać popyt na bardzo drogie, ale jakże ciekawe i piękne urządzenia. Dokąd byśmy wtedy uciekali od debilizmu polityków, kłamstw mediów, zalewu prymitywizmu, brzydoty i chamstwa? A tak - mamy swój audiofilizm, z marzeniami o klockach po klkadziesiąt tysięcy sztuka i kabelkach po kilkanaście. Czyż to nie piękne? A jeśli dorzucić do tego, że przy okazji fascynacji sprzętem, trzeba czasem posłuchać też muzyki - to już nic więcej do życia nie jest potrzebne.

Po pewnych odsluchach i rozmowach jak na razie moj system marzen (hmmm ja raczej nie marze dla mnie marzenia to tylko plany do realizacji we wczesniejszym lub pozniejszym okresie ale ok przedstawmy i swoj sprzet) to bylby Audio Research pre+koncowka + JBL Ti1000 (mam a majac pokoj taki a nie inny pozostaja) lub JBL Ti5000 w przypadku duzego pokoju i topowy DAC (coz tutaj sie liczy czasowa konstrukcja cyfra idzie do przodu wiec vintage albo typowy produkt sklepowy poza najwyzszymi modelami hi-end nowymi sie nie nadaje i do tego transport na pliki (mam) - oczywiscie jak uslysze czy dowiem sie o czyms lepszym bez absurdalnych kwot typu 50000 za element to zmienia sie plany na razie to moje marzenie (traktujmy to jak plan do zrealizowania)

chwilowy brak działalności w audio.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.