Skocz do zawartości
IGNORED

Hk255 i dobór frontów na 33m

frommert

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

mam takowy problem:

do HK 255 mam podłączone Paradigm Titan Monitoty V.5, jednak na 33 metrach salonu dźwięk rozłazi mi się dziwnie jakoś, i kompletnie nie mogę ich wysterować. Bas mi ucieka, kolumny jakieś takie bez życia.

Potrzebuję chyba czegoś większego a mocnym i miękkim basem. Przede wszystkim chodzi mi o muzykę (słucham sporo jazzu),

bo w kinie Paradigm jakoś sobie radzi. Przedział cenowy tak do 3tys. ważne jest także to, żeby dały się prosto wysterować bo salon mam zagracony i małe możliwości manewru.

Będę wdzięczny za pomoc.

Nie wiem kompletnie od czego zacząć i co więcej u mnie w mieście nie mam możliwości odsłuchu.

https://www.audiostereo.pl/topic/65710-hk255-i-dob%C3%B3r-front%C3%B3w-na-33m/

Witam,

biorąc pod uwagę pomieszczenie oraz repertuar muzyczny, zdecydowanie sugerowałbym zestawy kolumn Monitor Audio. Model Monitor Audio BR6 jest optymalnym wyborem, tym bardziej że aktualnie seria BR jest wyprzedawana co związane jest z bardzo atrakcyjnymi cenami. W kwocie 3 tys. zł. zmieścisz się jeszcze z bardzo dobrym okablowaniem. Alternatywą natomiast może być najnowsza seria BX czyli model Monitor Audio BX6, jest to przedział około 3 tys. zł. za parę.

W przypadku konkretnych pytań dotyczących powyższych zestawów pisz proszę na forum lub na priva

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.