Skocz do zawartości
IGNORED

Elektra926 + Accuphase212 -czy to zagra?

adam782

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję zakup wzmaka Accuphase( to jest już przesądzone), nie mam możliwości posłuchania z Jm Lab Elektrą 926. Czy ten model Accuphase 212 będzie wystarczająco wydajny aby napędzić Elektry 926? Może ktoś z was ma taką konfigurację Jm Lab + Accuphase i zechce napisać jak to gra? Może powinien być mocniejszy np. E 307?

https://www.audiostereo.pl/topic/6819-elektra926-accuphase212-czy-to-zagra/

posiadam accuphase e211 i jmlab elektra 920 . O to połączenie możesz być spokojny.ELEKTRY zagrają nawet ze słabiutką lampką. Jeżeli chodzi o ACCUPHESA-wyśmienity wybór.Kupój,a jeśli jeszcze się lękasz to zapraszam do siebie na odsłuch.Woj.mazowieckie.

Powinno zagrac zap... i z wykopem :-) A tak na serio - cala seria Elektra jest raczej bezproblemowa (efektywnosc ok. 90dB i nie za trudna impedancja) - zdecydowana wiekszosc wzmacniaczy powinna sobie poradzic bez problemow z ich wysterowaniem (no moze poza wzmakami opartymi o 2A3, ktore potrzebuja efektywnosci blizej 100 db). Accuphase powinien sobie poradzic - czy 212 to nastepca 211? Jesli tak i zachowuje charakter brzemienia i cene to jest to jedna z najlepszych propozycji w swojej klasie. To samo tyczy sie Elektry 926.

Do jarekp 17. Dzięki za opinię - zgadza się Elektra zagra nawet z lampą, ale wiesz jak to jest : wydaje się nam ,że wszystko jest ok. bo nie słyszeliśmy niczego innego. Czy próbowałeś podłączyć do swojej Elektry coś mocniejszego? Mimo wszystko mam wątpliwości. Słyszałem od kogoś kto ma Elektry 926, że podłączył do nich monobloki po 200w na 8 ohm i dopiero teraz mu ekstra grają. Sam nie wiem co myśleć. Wydać tyle kasy na wzmak i być potem niezadowolonym to okropne. Accuphasea sprowadzają tylko na zamówienie i nie ma mowy o odsłuchu.

accuphase to bardzo dobry wzmak i wydajny prądowo.Zanim go kupiłem słuchałem najróżniejszych konstrukcji,również dzielonych ACCUPHASE ma jakiś czar,przepiękną barwę a wygląda wyśmienicie. nabyłem go z drugiej ręki za 6 t. oczywiście po oględzinach i odsłuchu .pierwszy właściciel grał również z jmlabem PS 5,1. POSZUKAJ W OGŁOSZENIACH. TEN SPRZĘT ZROBIONY JEST NA DŁUGIE LATA

Mam Elektre 926 roczne i gram z Arcam FMJ A32. Funkcjonuje super, ale dodalem do tege aktywny Subwoofer Elac 203 (digitale 200 W). Dopiero teraz mam glebie basu. Tego same 926 nie wyprodukuja.

Pozdrawiam z Austrii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.