Skocz do zawartości
IGNORED

film z dobrym dźwiękiem

records

Rekomendowane odpowiedzi

polecam U-571,dynamika i bas nie do opisania,rozgrzeje nieżle głosniki a zwłaszcza suba,jest to film znajdujący się w liście filmów najbardziej wykorzystujących kanał LFE,polecam oglądnąć,i bardzo dziwne że nie ma certyfikatu THX.POZDRO

Elfan zapomniałeś o nominacji do Oscara za U-571 ,ja polecam starego Matrixa - szczególnie strzelankę na dachu (przecinanie się torów pocisków) oraz Leona Zawodowca w DTS ES - stary film oryginalnie nagrany w stereo a ścieżkę dźwiękowo zrobiono rewelacyjnie.

Resident Evil, Terminator 3, Matrix 2, Szeregowiec Ryan. Musze sobie przejzec moje filmy na nowych kolumnach bo z tego co slyszalem jak robilem probe na Matrix 1, jakby przestrzen, spojnosc i przejzystosc sie polepszyla. W koncu przeskoczylem z Tonsili Scherzo 200. :(((. Treaz posluza do samego stereo ze wzmakiem.

Terminator 1 - edycja remasting ... głosniki urywa ...

Filmy grozy takie jak "Ringu", "Blur Witch Project" - atmosferka murowana ...

Efakciarstwo - Morczne widmo i Atak klonów ...

A coś dla ciekawostek - Jak rozpętalem II wojne światowa ( np. cz. 1 - rozmowy w ogozie )

i kultowy REejs ( skrzypienie pokładu ;)

Terminator 1 - edycja remasting ... głosniki urywa ...

Filmy grozy takie jak "Ringu", "Blur Witch Project" - atmosferka murowana ...

Efakciarstwo - Morczne widmo i Atak klonów ...

A coś dla ciekawostek - Jak rozpętalem II wojne światowa ( np. cz. 1 - rozmowy w ogozie )

i kultowy REejs ( skrzypienie pokładu ;)

ja jeszcze dołorze do tego Piąty element-w DTS ES,Terminator 2-w DTS ES,i stary film a własciwie filmy bo całą serie zremasterowaną na nowo-przygody Indiany Jonesa,oraz Jurassic Park 1,2,3 część.POZDRO

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Jako szanujacy sie Polak nawet nie wymienialbym filmu U-571... chyba, ze ogladacie tylko dla dzwieku nie skupiajac sie na akcji i prawdzie historycznej ;>

Ze swej strony polecam jak poprzednicy Hero poza tym Equilibrium, Underworld.

Oczywiscie, ze wiem o czym mowa, ale nie moglem sie powstrzymac nie wspominajac o tym. Ja nigdy nie potrafilem ogladnac do konca tego filmu, ale pominmy to. Dobrze, ze wiecie, o co chodzi.

Dodam jeszcze do watku nie wspomniany tutaj film Lord Of The Rings. ;)

Klasyka gatunku to:

Szeregowiec Ryan (wersja DTS)

Helikopter w ogniu

U-571

Gladiator DTS

Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok DTS

Toy Story

Piraci z Karaibów

T3

Nowe Starwarsy itd

no i oczywiśie płyta która rządzi wszystkimi innymi płytami - koncert The Eagels "Hell Freezes Over" :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

elfan: jesteś w temacie "film z dobrym dźwiękiem", a nie "film z dobrą fabułą". Zarówno u571 jak i T3 posiadają zajebisty dźwięk, jak napisał Elberoth, klasyka. No chyba, że oglądałeś je na diwiksie.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

jesli chodzi o dzwiek to się zgodze,tylko troszke dziwnie to zabrzmiało "klasyka gatunku" więc z tego powodu moje uwagi,ale jęsli chodzi o dzwiek to się zgodze,mam we własnej kolekcji U-571 więc wiem o co biega;) termiego tez ale częsć 2.

• 11 miesięcy później...

Czytając ten temat postanowiłem sprawdzić czy podawane filmy mają faktycznie takie efekty dźwiękowe i tak :

-U-571 bas daje sie odczuć na własnej skórze szczególnie przy wybuchach bomb głebinowych ta scena naprawde daje wycisk subowi. Natomiast co mi sie nie podobało to to że w pewnych momentach zbyt duży nacisk kładzony jest na głośniki efektowe tak że przodów i centrala wogle nie słychać .

-Byliśmy żołnierzami w sumie nie ma sie do czego uczepić w dts oglądanie tego filmu to sama przyjemność do tego niezłe zdjęcia polecam.

-Resident Evil ten film ma super efekty dźwiękowe najlepiej oglądać nocą w dts wtedy napewno podniesie sie wam ciśnienie krwi i pikawa zacznie szybciej bić . Jednak treść filmu nie oceniam jakoś szczegolnie typowy amerykański s-f.

-Gladiator podobnie jak reszta na"+" do tego jeszcz dobra muzyka H. Zimmera

I jeszcze mój typ ktorego chyba tu nie było to Szybcy i wściekli jak ktoś lubi takie klimaty to całkiem niezłe efekty szczególnie dźwięk silników w furach

Proponuje dosc stary film, ale ja nadal jestem pod jego wrazeniem, mianowicie "Vertical Limit", po naszemu "Granice Wytrzymalosci" z Iza Scorupko. Do dzisiaj nie zapomne jak zaraz po zakupie sprzetu zaprosilem tesciowa na film, dalem troche czadu - jak szla z gory lawina to robila uniki i sie schylala jak przelatywal helikopter. Jak walnela bombka to prawie z fotela spadla. Generalnie powiedziala ze te wynalazki nie dla niej bo jej pikawa wysiada.

Polecam "Braterstwo Wilkow", niestety tylko w wersji DTS (niemieckiej), bo DD jest cienkie, pozatym Terminator 2 (THX remastered) jest calkiem fajnie zrobiony. Mam tez "Tytanica" na laserdysku w wersji THX i jest tak bosko zmiksowany ze w stereo brzmi 3 razy lepiej niz wiekszosc surroundow jakie slyszalem...

... skoro wznowilismy wantek to jeszcze dorzuce "Alien Quadroligy" - wydanie wprawdzie w DD bez DTS ale z THX ... filmy sa swietne a dzwiek podgresla atmosferke na MAXA ...

co do Obrazu - Trylogia "Władcy Pierscieni" w wydaniach 4- plytowych ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.