Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofery - Tonsil, Gale, Koda

bbros

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem.. Jestem posiadaczem Yamahy RX-V393 i CD393 + Kolumny AE Aegis One. Jakos jest fajna ale basu toto nie ma. Owszem klasyki slucha sie przyjemnie ale techno juz srednio :) No i problem w tym ze chcialem kupic sobie subwoofer i mam odwieczny dylemat... Co wybrac... Wszyscy audiofile polecaja mi Gale 3070 lub 3080 ewentualnie porzadna Kode SW1000 ale problem w tym ze ja z checia wydalbym na to troszke mniej gotowki.. No i moj wybor padl na Tonsila. Po pierwsze na model Fenix (aktywny, 40W) za 550zl a po drugie na model Activ200 (2x70W, aktywny) za cos okolo 800zl.. No i teraz nie wiem co poczac. Pytalem kiedys na forum hi-fi muzyki i ludzie powiedzieli ze Tonsil to pomylka i Gale bije go na glowe.. Ale jak jest naprawde? Czy jest az tak zle? Czy bassy z tonsila beda az tak dudniace jak wszyscy mowia? Bede wdzieczny za porade od kogos kto slyszal w dzialaniu te modele i moze sie wypowiedziec z wlasnego doswiadczenia..

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Krzysiek Bartosiewicz [email protected]

https://www.audiostereo.pl/topic/6881-subwoofery-tonsil-gale-koda/

Ja tez szukalem suba do mojego cienkawego w basach stereo. Przesluchalem bardzo polecana KODE SW1000 i owszem...bas sie pojawil, ale dzwiek byl dla mnie meczacy i buczacy. Przesluchalem tez Wharfedale PowerCube 10A - tu bylo DUZO lepiej (ale i troche drozej) - muzykalnie i bez buczenia, ale dalej cos mi nie pasowalo. Byc moze rzeczywiscie trzeba kupic Rela, zeby miec dobre stereo z subem? Tylko ta cena...

Jeśli bas ma mieć dobry impuls to wystarczy kupić jakikolwiek subwofer zamknięty. Niestety jest jednak jeden minus: suby zamknięte o podobnej dolnej granicy pasma do bass-reflex mają niestety przeważnie dość spore wymiary.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.