Skocz do zawartości
IGNORED

Kondensatory SCR - zloty srodek?!

dooomin

Rekomendowane odpowiedzi

qubric

cale forum o tym wie :)

ja nie chce udowodnic ze wyrwalem jakas tajemnice torensowi z gardla poprostu dostalem OD RAZU to co chcialem i tyle i faktycznie potwierdzilo to twoje domysl. i co i nic :) poprostu.

fadeover się nie odzywał tylko dlatego, że go nie było.

Tym razem mu się udało ;-)

Maila dostałeś tak szybko, bo torens ma gotowe mail'e w plikach TXT.

ctrl+c, ctrl+v i gotowe ;-)

ale netboy - ja Ci niczego nie zarzucam. Zastosowałeś technikę wywierania wpływu - w sytuacji ataku na torensa - i okazała się skuteczna. To nie twoja grzeczna prośba - tylko prośba w tej konkretnej sytuacji, wywarła taki wpływ. Na początku nie chciał powiedziec i by nie powiedział. Jak człowieka kopią i pojawiasie ktoś inny kto wyciaga rękę to on mu ja poda. Ty byłeś tym innym który się zjawił w odpowiednim momencie. Dobra nie truje więcej bo całkiem nie na temat juz wychodzi :)

pozdr.

A żebysmy znowu nie zaczęli p... głupot nie na temat - to może ktos wie na jakiej zasadzie działają zwrotnice DiAurala??? Jak to w ogóle filtruje? Jakie daje spadki, przesunięcia, itp. itd.

pozdr.

Wszyscy to wiedzą - ale motywacje są kwestią dugoplanową ;) Liczy się efekt (cholera - czy ja nie zaczynam gadać jak P.Tymochowicz? :)

Wróćmy lepiej do tych zwrotnic. Jak to działa?

pozdr.

Wiesz co qubric, naprawdę jesteś zabawny. Czy lekcje u tego 'wielkiego' psychologa i kreatora najmadrzejszych pobierałeś razem z Lepperem? W ocenach ludzi i własnej osoby jestescie obaj całkiem podobni.:-)

pozdr

Zrotnica diaurala umożliwia uzyskać bardzo wyrównaną charakterysykę ale nic poza tym. Głośniki sa kompletnie nie filtrowane ,szczególnie kopułka. Musiałaby być jakaś pancerna aby wytrzyamć tą zwrotnicę. Głośniki średnio-niskotonowy natomiast swoją ch-ka siega bardzo daleko. Ogólnie zastosowanie takie zwrotnicy mialby sens przy bardzo dobrych głośnikach z samoczynnie opadajacymi ch-kami.

Wątpie w to czy poza samym diauralem ktoś się skusił na taki filtr.

jar1 - on nie jest psychologiem, lekcji udziela takze biznesmenom, dyrektorom, sprzedawcom, studentom poszukującym pracy. Jak nie znasz człowieka i nie wiesz czym się zajmuje to go nie opluwaj.

Chciałem tylko wytłumaczyć "seba" że samym uprzejmym proszeniem nie zdobywa się informacji - dlatego opisałem to co tu zaszło.

A poza tym temat i tak jest juz rozwalony i to nie przeze mnie - jakbyś tego nie zauważył. Bo pojawił się baran, który aż się prosił żeby się jego kosztem zabawić.

pozdr.

PS. może powiesz coś o zwrotnicach Di Aurala?

Yoshi80 - ale na stronie DiAurala są kolumny na względnie normalnych głośnikach. Gurnieri Homage też miał taką zwrotnicę - dla niskotonowego napewno (chyba dla kopułki był normalny kondensator). Wiec jednak jakos to filtruje. Może znaczenie w skutezności działania mają parametry pasożytnicze elementów biernych, od których w typowych zwrotnicach się "ucieka"?

pozdr.

igod

... fadeover się nie odzywał tylko dlatego, że go nie było.

Tym razem mu się udało ;-)

ależ byłem cały czas.... mało tego czekałem aż ktoś z Was, dyskutujących odpowie na jego , gdzie niegdzie pojawiające sie aluzje i na konkretne pytania , pomijam formę, ale pytania były konkretne, Wy dawaliście mu wyzwania , i On Wam też - przyznam , nie ułatwiałem Wam. Czekałem . Pozdr.

Torens wistuje, że drogi sprzęt pomiarowy posiada, że kolumny robi itd. I nikt nie zasypuje go pytaniamy. Jego ego cierpi i zmusza go do zaobserwowanych na forum działań. Przyznam się żem też nie pytał i stąd jestem pełen winy.

Witam wszystkich dzis krotko bo w poludnie wyjezdzam slozbowo na dlugo na zachodnie wybrzeze.

Qubric: sam powiedziales ze nie jestes zbranzy right? to nie wypowiadaj sie ze rownolegle filtry sa najglopszejakie widziales

twoje arbitralne podejscie z jednej strony i przyznanie sie wcesniej do niewiedzy stawia cie w dwoznacznej pozycji.

Gowno na zlotych cewkach i znowu osad laika, zloto ma bardzo dobra kowalnosc i odprowadzanie ciepla po to jest zloto. DiAural to oszusci haha znowu laik jestes nie slyszales tych glosnikow no bo gdzie mamy droga technologie ktora kosztuje i stac na razie tylko arabski kraj.

Na rynek w Ameryce tez sprzedaje tylko mniej, a technologia jest dobra bo Bowers chce kupic technologie robienia cewki i membrany w kwietniu.

Sonus Faber robi inna technologie oni robia skrzynke , my instrument z dusza taka jak ma kontrabas

Qubric twoje wpisy i twoich kolegow mrzmmmm igodai innych przypominaja mi szczekanie kundelka co obsikuje i obszczekuje opone od Maserati. Wsiadz najpierw a potem oceniaj ze to jest gowno.

Padlo pytanie jak dzialaja zwrotnice DiAural, to jest przed waszymi oczami Qubric mysle ze prawo ohma znasz,

a jak nie ty to twoi koledzy. To jest naprawde barzo latwe, latwiejsze niz metoda MLS.

Zycze milego poranka

Torens - Tak się składa że jestem potencjalnym nabywcą każdej technologii, kazdych filtrów i każdych kolumn, a to forum nie jest grupą dyskusyjną dla inżynierów - więc mogę się wypowiadać o czym chce i oceniać co chce - choćby jako potencjalny klient.

I mówię że technologia, którą trzeba pakować w klocki po 150tys.USD żeby dało się to sprzedać musi być bezsensowna. Znacznie tańszy - choć też drogi - SF od niej odszedł.

Twoje zachwyty są mało wiarygodne - przecież jesteś zaiteresowany w sprzedaży tego. I są jeszcze opinie innych bardziej sceptyczne. Zamiast pokazywac jaki jesteś ważny, powiedz po prostu jak działają te filtry.

pozdr.

Dokopał?

Panowie, to sie robi naprawdę śmieszne.

Czy myślicie, że szef olbrzymiej firmy, która sprzedaje głośniki za miliony $, sprzedaje technologie takim firmom jak B&W, opatentował wiele technologii, siedzi na jakimś forum Lukara i dyskutuje na temat pomiarów ze zwykłymi szarakami?

Nie wspominam nawet o jego inteligencjii jaką tu prezentuje.

ROTFL!!!

Gość ma jakieś poważne kompleksy, nie wiem tylko jakie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.