Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie kupić płyty LP

karpusx

Rekomendowane odpowiedzi

allegro.pl, polecam człowieka pt. "analog3" - trochę zamotany ale ciekawe rzeczy można u niego znaleźć, polecam kożystać ze sprawdzonych źródeł - bo jak wiadomo ze stanem technicznym płytek może być różnie.

Poza tym Traffic Club na Brackiej w W-wie - dość duży wybór.

A tak btw to czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie jeżeli chodzi o zamawianie w HI-Fi na Kopernika??

Doświadczenie nie mam, ale rozmawiałem z osobami zorientowanymi i raczej nalezy zapomnieć o zamawianiu. Jesli jest na miejscu to ok. Zamawiać - nie. Nie ze względu na "starych dobrych znajomych" bo oni są jak najbardziej w porządku, tylko dostawcę mają nieobliczalnego.

Pzdr.

Chyba żartujesz Walery... jeśli chodzi o analogi to jest cholerny problem w tym naszym kraju... w Wawie próbuj w Heliconie na Freta, Megadiscu na Nowym Świecie, Muzancie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ... była też taka mała kanciapa na tyle kina Relax ale dawno tam nie byłem...

Pzdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pracujemy nad tym....

Ukryta Zawartość

1. pierwsze pytanie jaki "rodzaj muzyki" Cie interesuje?

Ukryta Zawartość

Wybacz Vinyl, ale dla mnie to jest to samo, w końcu żaden z nas nie oprawia płyt w ramki i nie wiesza na ścianie :)

Pzdr.

PS Czy mógłbyś w wolnej chwili pociągnąc dalej wątki rozpoczęte przez płytę Landowskiej? Pliiiiz :)

dzięki wszystki za pomoc. Interesują mnie rozmaite rodzaje muzyki. Wszystko to co kupuję na CD. Np Mythodea Vangelisa, Rush, Mike Oldfield, a nowa Madonna? Próbuję sprawdzić czy faktycznie jest tak, jak twierdzą niektórzy obrońcy VINYLU, że na LP można kupić dobrą muzykę, a CD wyrzucić przez okno...

lolo>>

dla Ciebie jednego moge pociagnac temat na priva wszak tu nie zaczelismy dyskusji (no bo o czym tu pisac) wiec Landowska w zasadzie jest jeszcze do napisania...ta wojna i wybuchy to jeden watek Landowskiej a jest jeszcze kilka jej nagran na ktorych slychac jeszcze inne dzwieki niz tylko player. Wie ktos czy cale Das ...Klavier bacha nagrywala na jednym pleyerze?

Można też coś znaleźć w hali na Koszykach. Wybierać trzeba ostrożnie, bo bywaja porysowane. Za to tanie, 5-10 złotych. W Muzykancie też bywają płyty po 5 a nawet po 3 złote ale w stanie takim, że bałbym się o igłę. Dla dysponujących nieco większą gotówka to jednak chyba najlepszy adres.

Ten komis na tyłach chyba istnieje. Ciasno i brak tego klimatu, co w Muzykancie.

Dla fanów techno (to też jest muzyka?) są dwa czy trzy sklepiki w przejściu podziemnym przy Rivierze.

Nie wiem, czy ktoś wspomniał ale mały sklepik jest jeszcze na antesoli empiku w dawnym Juniorze.

Vinyl... dyskusji może nie ma, ale to chyba dlatego że może ludzie niespecjalnie dużo wiedzą na ten temat? Mógłbyś popowiadać trochę ciekawych historii - dyskusji może nie będzie ale każdy chętnie przeczyta. A co do Well-tempered clavier to z tego co wiem nagrywała go w wieku około 70-ciu lat. Wiem też że lubiła (a przynajmniej miała jeszcze przed ucieczką z Paryża) posiadać kilka instrumentów. Pewnie zabrała tę skłonność ze sobą do Stanów :) choć same klawesyny zostały w Paryżu.

Pzdr.

• 6 lat później...

Witam, chciałem ponowić pytanie co do możliwości kupla LP, jednak interesują mnie sklepy nie w internecie natomiast w miastach Szczecin lub Poznań lub Berlin. Czy ktoś może zna, wie, kupował, ma jakieś spostrzeżenia ze sklepów?

(Z allegro mam obawy bo sporo się czyta o śmietnikowcach niemiecko-angielskich :/)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.