Skocz do zawartości
IGNORED

TAS5630 wzmacniacz stereo w klasie D - płytka

trryt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po przerwie.

Najpierw małe streszczenie żeby nikt nie musiał wertować dwóch wątków.

Wzmacniacz gra bardzo fajnie, trochę szumi jak to ekowzmacniacz. Może to przeszkadzać, jeśli słucha się z 1m bo z takiej odlegości, przynajmniej u mnie, szum był słyszalny.

Na pcb nie ma wielu egzotycznych elementów. Jest przetwornica, której nie trzeba, moim zdaniem nawet nie powinno, się montować. Jest dość drogi OPA1632 (jakieś 8złx2), pierścienie ferrytowe. Posiadam parę kostek TAS5630 z digi, chętnym odstąpie po cenie zakupu t.j jakieś 45zł.

Pcb w Merkarze wycenione zostało na niecałe 60zł, czyli taj jak się spodziewałem dużo taniej jak płytki które dostępne były w AVT. (Parametry - Laminat 1,5mm, miedź70um, cynowanie, metalizowanie otworów, zielona maska, dwustronny opis) Jak będzie więcej chętnych będzie rzecz jasna taniej.

Na chętnych czekam do końca przyszłego tyg. t.j. 10.03 potem składam zamówienie. Choćby była to jedna sztuka :)

Zapraszam

1. januss73 - 1

a gdzie je kupisz ?

Nie chodzi o to ile to kosztuje tylko czy je mają :)

Kombinowanie z kikloma mniejszymi tez nic nie da bo cena bedzie jeszcze wyższa :)

ale jak tam chcecie

Kombinujcie :) ......

ale muszą one być max blisko i zadne folie sie tam nie nadaja

Pytałem ile wysyłka, bo znam dużo tańszy i równie pewny sklep.

Nie mają aż takiego asortymentu ale takie kondki z muraty które w farnel są po 6zł tam są po 2zł. Tyle że 1210, ale ileż to przerobić pcb :)

Mniejszy kondensator wejdzie na stare pady, ale pytanie czy nie będzie za wysoki. Widzę, że na PCB w artykule jest radiator fishera, ale jak jest rozwiązana sprawa połączenia termalpada do radiatora?

Raczej bez znaczenia, bo te kondy są na buttom. Ja tam podkładałem kawałek aluminiowego płaskownika.

w kwestii przypomnienia.

1. januss73 - 1

2. Muzg - 1 szt PCB i jak można rdzenie.

• 4 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.