Skocz do zawartości
IGNORED

Piasek tanio kupiłem ;) - dociążenie kolumn

Rotor

Rekomendowane odpowiedzi

Pochwalę się. Marko3T zrobił mi fajne obudowy do Seas L18 + 27TBFC, teraz składam wszystko do kupy. Na dole mam komorę balastową. Początkowo chciałem tam sypać ołów ale stwierdziłem że jest on za drogi. Najtaniej co znalazłem to 13zł/kg. Jak już sypać to z 10kg na kolumnę no i wyjdzie, że to jest dużo droższe niż mój odtwarzacz CD...

Znalazłem więc piasek w cenie, uwaga, 3zł za 10kg. W Milanówku k/Warszawy firma BudRem Service ul Królewska 129, ale próżno szukać nazwy na obiekcie. Mają tylko wielki napis "Skład budowlany". Po lewej stronie jadąc od Wawy. Mają z tym piaskiem aukcję na Allegro. Piaseczek bardzo ładny, żaden tam żwir, jednorodny drobniutki niczym ze Słowińskiego Parku Narodowego ale nie pyli. Jedyna wada - leży luzem na zewnątrz przykryty folią więc jest mocno wilgotny. Wyprażyłem w piekarniku sporą porcję. Gdyby ktoś potrzebował to pewnie sporo mi go zostanie bo panowie nałożyli łopatą z naddatkiem :)

Zapłaciłem 9zł.

Przy okazji pytanie: czy sypanie dobrze wyprażonego piasku luzem do MDFu jest z jakichś powodów niewskazane?

Znalazłem więc piasek w cenie, uwaga, 3zł za 10kg. W Milanówku k/Warszawy firma BudRem Service ul Królewska 129, ale próżno szukać nazwy na obiekcie. Mają tylko wielki napis "Skład budowlany". Po lewej stronie jadąc od Wawy. Mają z tym piaskiem aukcję na Allegro. Piaseczek bardzo ładny, żaden tam żwir, jednorodny drobniutki niczym ze Słowińskiego Parku Narodowego ale nie pyli.

Mają chłopaki głowę do interesu :-)

Taki piasek zanim zostanie mianowany audiofilskim nazywa się "płukany wiślak" i kosztuje 15 zł/tona.

LOL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.