Jump to content
IGNORED

Buczenie Od Przedwzmacniacza

majkel.kiss

Recommended Posts

Witam,

Posiadam gramofon DJ Tech Vinyl 5. Chciałbym go podłączyć do komputera. Zakupiłem odpowiednie kable, czyli 2Chinch-2Chinch oraz 2Chinch-MiniJack. Zakupiłem również przedwzmacniacz RIAA

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Po podłączeniu w słuchawkach usłyszałem straszne ciągłe buczenie. Podejrzany wydawał mi się kabel 2chinch-2chinch bo kupiłem go za 5zł więc co tu dużo gadać :D Na drugi dzień kupiłem porządny nowy kabel. Buczenie spadło o mniej więcej połowę, ale nadal występuje. Wczoraj walczyłem z tym cały dzień i doszedłem do wniosku, że będzie winny również zasilacz. Jak przyłożę do niego ucho to słychać podobne buczenie jak w słuchawkach. Dzisiaj dorwałem niebuczący zasilacz. Podłączyłem do przedwzmacniacza, buczenie minimalnie spadło ale dalej występuje. Co ciekawe jeżeli gramofon podłączę w kolejności gramofon--->przedwzmacniacz---> wieża to prawie tego buczenia nie słychać. Trzeba naprawdę sporo podgłosić żeby je uslyszeć. Zainstalowałem sterowniki na kompie i dalej to samo. Pomysły mi się skończyły. Jest jeszcze taka sprawa, że u mnie w pokoju gniazdka nie mają bolca uziemienia. Zauważyłem jeszcze takie coś. Jeżeli wszystko jest podłączone tak jak powinno być, słyszę buczenie w słuchawkach i jeżeli wyciągnę wtyczkę od gramofonu z gniazdka i dotknę nią ekranu chincha to buczenie spada o połowę. Więc to chyba coś z uziemieniem. Moje pytanie jak to zrobić w mojej sytuacji? W gramofonie mam śrubkę GND, ale w przedwzmacniaczu nie ma żadnego wskazanego miejsca gdzie by można było dać uziemienie. Jak to zrobić? Liczę na waszą pomoc. Pisałem parę razy na elektrodzie, ale żeby tam ktoś pomógł to naprawdę trzeba szczęścia. Z góry dziękuje :)

Hidden Content

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hidden Content

Musisz uziemić gramofon.Połącz kabelkiem śrubkę GND z jakąkolwiek masą (może być śruba obudowy) wzmacniacza lub przedwzmacniacza jeśli takowy posiadasz, to powinno pomóc w pozbyciu się efektu buczenia .

Hidden Content

Pomogło :) Dzieki bardzo!

Hidden Content

a mogą panowie coś poradzić na buczenie przedwzmacniacza (CA 640P) które znika po odłączeniu zasilacza i pojawia się ponownie po mniej więcej godzinie.

Hidden Content

może to po prostu wina zasilacza :)

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.