Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor Audio Bronze B4 czy Avance Omega

Terrago

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Stoję przed dylematem jakie kolumny kupić Monitory Audio Bronze B4 czy Avance Omegi 509mkII.

Obydwie skrzynki odsłuchiwałem gdzie indziej i na innym sprzęcie więc mam lekki zamęt w głowie.

Bardziej bym się skłaniał ku MA ale zastanawiam się czy wystarczy im basu do pokoju 25m.

Może ktoś mi zaproponuje inną opcję za podobne pieniądze.

Witam

Jestem posiadaczem MA Bronze B4.Grają w pokoju 20m2 i w połączeniu z Interkonektem DIY (kabel Audioquest,wtyczki Monstera) i kablami głośnikowymi Tara Labs Prism Omni basu nie brakuje.Myślę zę zasługą poprawienia basu i to w znacznym stopniu w porównaniu ze zwykłym kablem jest właśnie kabel Tara Labs.

Dobrze nagrane płyty słucham z włączonym Directem i bas jest super a muszę Ci powiedzieć że też lubię jak schodzi bardzo nisko.

Avance Omega nie słuchałem i nie mam porównania.

Letko dziękuję za odpowiedź.

Chyba rozwiałeś moje wątpliwości. Odsłuchiwałem kilku kolumn i monitory najbardziej mi się podobały.

Moje wahania biorą się stąd iż ja mam wzmacniacz Yamahy CD Pionieer a odsłuchiwałem na Harmanie w dodatku w katastrofalnych warunkach.

Jakbyś mógł mi napisać jakie są twoje spostrzeżenia z użytkowania tych kolumn to byłbym bardzo wdzięczny.

Do poniedziałku chciałbym podjąć decyzje ponieważ sprzedałem swoje stare skrzynki i ponad miesiąc usycham bez normalnego słuchania muzyki.

Nie wiem co jeszcze mam Ci powiedzieć na temat tych kolumn.Sam użytkuję je dopiero od 2 miesięcy i ciągły brak czasu nie pozwala mi ich tak naprawdę dotrzeć.Są kolumnami uniwersalnymi można słuchać klasyki i rocka.Jestem miłośnikiem dobrej muzyki i nie staram się być audiofilemi Słucham i nie chcę myśleć i skupiać się nad szczegóami nagraniowymi. Może słuch mam leniwy mimo iż kiedyś przez 6 lat grałem na klawiszach i trochę na perkusji.Ogólnie kolumny zadowalają mnie swoim brzmieniem ale jak ostatnio w salonie HI-Fi w Bielsku słuchałem kolumn za 30 tys (cały sprzęt który tam prezentowali 100tys zł) to po powrocie do domu "czegoś" mi w moim brzmieniu brakowało.

Pozdr.

Chodzi mi tylko o to czy brzmienie nie jest za bardzo wyostrzone, zbyt jasne( słyszałem taką opinie).

Sam też jestem bardziej melomanem niż audiofilem, słucham spokojnej, kameralnej muzyki przy której można odpocząć. Odsłuchów na sprzęcie za taką kasę chyba lepiej unikać, póżniej można mieć dużo nie przespanych nocy.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.