Skocz do zawartości
IGNORED

Obserwowane tematy i fora

dskrzyp

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

Witam,

Dość sporo osób pyta na forum jak skonfigurować obserwowane tematy. W tym celu przydatne będą ustawienia powiadomień.

Szczególnie opcje:

- Metoda powiadamiania o odpowiedziach

- Metoda powiadamiania o nowych tematach

Aby dany temat dodać do obserwowanych należy użyć przycisku "obserwuj temat" (dostępnego na górze ekranu z otwartym przez nas tematem).

obserwacja1.JPG

Lista obserwowanych tematów dostępna jest tutaj, a obserwowanych for tutaj.

Lista obserwowanych przez nas tematów i for dostępna jest także na sidebarze w oknie "obserwowana zawartość".

obserwacja2.JPG

Lista obserwowanych tematów każdego użytkownika została przeniesiona ze starego forum.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

https://www.audiostereo.pl/topic/71186-obserwowane-tematy-i-fora/

Przydałaby się notyfikacja o odpowiedzi w obserwowanym wątku na adres e-mail, a nie tylko na wewnętrzny komunikator forum; wprawdzie istnieje okrężna możliwość takiego powiadomienia, poprzez notyfikację na e-mail o wiadomości w forumowym komunikatorze. Tyle tylko, że jest to niewygodne, zbędnie zapycha komunikator.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• Administratorzy

stary audiofil: nie mogę w tej chwili określić, bo nie ja się tym zajmuję, zapewne w najbliższym tygodniu

mcgyver: o jaką listę obserwowanych dokładnie chodzi? Bo na sidebarze jest przecież - dałem na screenshocie w pierwszym poście

wiatrak: przecież można ustawić na e-mail w tych opcjach, które podałem w pierwszym poście.

Dzisiaj już tak, wczoraj jeszcze nie można było zaznaczyć opcji "e-mail".

mcgyver: o jaką listę obserwowanych dokładnie chodzi? Bo na sidebarze jest przecież - dałem na screenshocie w pierwszym poście

wiatrak: przecież można ustawić na e-mail w tych opcjach, które podałem w pierwszym poście.

U mnie sidebar świeci pustkami:

A najbardziej aktywni forumowicze: Google, MSN/Bing, Yahoo..... Jak bidusie zaznaczą sobie tematy?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Administratorzy

McGyver: co to za przeglądarka? Masz włączonego jakiegoś adblocka, noscripta itp?

Znając McGyvera - zapewne ma ale się nie przyzna ;) Też kiedyś miałem podobny efekt na początku testów nowego forum bawiąc się pluginami do Firefoxa, już nie pamiętam co to było.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Znając McGyvera - zapewne ma ale się nie przyzna ;) Też kiedyś miałem podobny efekt na początku testów nowego forum bawiąc się pluginami do Firefoxa, już nie pamiętam co to było.

Tylko że ty mnie nie znasz i za dużo sobie pozwalasz. Zajmij się lepiej czymś pożytecznym zamiast latać po forum i dosrywać użytkownikom.

-> dskrzypczak,

używam Opery, żadnych adblocków  nie potrzebuję.

I proszę powiedzieć jaśnie panu moderatorowi mlb żeby sobie nie pozwalał na dosrywanie użytkownikom.

• Administratorzy

Jaka to wersja Opery? U mnie pod najnowszą 10.62 nic takiego się nie dzieje. Może masz coś zablokowane opcją block content ("zablokuj zawartość")?

Jaka to wersja Opery? U mnie pod najnowszą 10.62 śmiga elegancko. Może masz coś zablokowane opcją "zablokuj zawartość"?

Opera 10.10. Celowo mam starszą, bo w najnowszej były problemy z managerem haseł.

Co ciekawe, jak włączę funkcję "zablokuj zawartość, to się sidebar ujawnia

A powiedziałeś już jaśnie panu moderatorowi mlb żeby sobie nie pozwalał na dosrywanie użytkownikom?

Tylko że ty mnie nie znasz i za dużo sobie pozwalasz. Zajmij się lepiej czymś pożytecznym zamiast latać po forum i dosrywać użytkownikom

Dobra, przepraszam jeśli poczułeś się urażony - to było poniekąd z sympatii. Przecież widzę jak kombinujesz ze swoją sygnaturką byle tylko ominąć forumowe zabezpieczenie...

Co do Opery - pamiętam że też widziałem podobne efekty w wyniku użycia mechanizmu blokowania obrazków. Różnica pomiędzy Operą a liskowym adblockiem jest taka że Opera daje użytkownikowi możliwość wydaje się łatwego blokowania niechcianych elementów, ale wewnętrznie często tworzy sobie kretyńskie filtry które źle działają - i to jest mój główny zarzut do Opery. Próbowałem przesiąść się na nią już kilka razy ale za każdym razem wracałem do Firefoxa bo zbyt wielu rzeczy jej brakowało.

uzupełnienie:

Do zarządzania hasłami polecam moim zdaniem rewelacyjny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Dostępny na wszystkie "normalne" przeglądarki ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Dobra, przepraszam jeśli poczułeś się urażony - to było poniekąd z sympatii. Przecież widzę jak kombinujesz ze swoją sygnaturką byle tylko ominąć forumowe zabezpieczenie...

niby przepraszasz, ale od razu po raz kolejny dosrywasz. w D U P Ę sobie można wsadzić TAKIE przeprosiny. Nic nie kombinuję, użyłem tylko opcji które mi się pokazały nad okienkiem, a potem za cholerę nie mogłem ich wykasować mimo wielokrotnych prób. Próba wykasowania całej sygnatury też zakończyła się niepowodzeniem. A teraz skończ z dosrywaniem i przekaż informację o problemie gdzie trzeba.

Co do Opery - pamiętam że też widziałem podobne efekty w wyniku użycia mechanizmu blokowania obrazków.

Nie mam włączonego blokowania obrazków. Nie filozofuj, tylko zgłaszaj problem gdzie trzeba zamiast mi tu wmawiać że to moja wina, albo mojej przeglądarki.

Różnica pomiędzy Operą a liskowym adblockiem jest taka że Opera daje użytkownikowi możliwość wydaje się łatwego blokowania niechcianych elementów, ale wewnętrznie często tworzy sobie kretyńskie filtry które źle działają - i to jest mój główny zarzut do Opery. Próbowałem przesiąść się na nią już kilka razy ale za każdym razem wracałem do Firefoxa bo zbyt wielu rzeczy jej brakowało.

A ja uważam wręcz odwrotnie, że to firefoxowi wiele brakuje w stosunku do opery. Gdyby jeszcze poprawili działanie javascriptów w operze to w ogóle nie miałbym zainstalowanej żadnej innej przeglądarki.

uzupełnienie:

Do zarządzania hasłami polecam moim zdaniem rewelacyjny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Dostępny na wszystkie "normalne" przeglądarki ;)

Obecnie nie mam ŻADNYCH problemów z zarządzaniem hasłami.

Ukryta Zawartość

w D U P Ę sobie można wsadzić TAKIE przeprosiny.

Ukryta Zawartość

A nawet domyślam się dlaczego nie działa Ci ta edycja sygnaturki. Kombinuj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A nawet domyślam się dlaczego nie działa Ci ta edycja sygnaturki. Kombinuj.

Ja tu nie jestem od kombinowania dlaczego nie działa. Ja tu jestem userem. Jak mam problem z działaniem forum, to zgłaszam adminowi, i on jest od kombinowania jak zrobić, żeby mi działało jak trzeba. Tymczasem moderacja w osobie między innymi "mlb" jest od sprzątania nieregulaminowych wpisów, a nie od tego żeby forumowiczom udowadniać że są debilami.

Ukryta Zawartość

• Administratorzy

McGyver: a nie byłoby dla Ciebie wielkim problem uaktualnienie Opery do 10.62? Ja używam tej wersji i nie mam najmniejszych problemów z managerem haseł. Ponadto Opera od wersji 10.50 ma nowy interfejs, dzięki czemu widać większą część strony.

McGyver: też myślę że to wina Twojej przeglądarki.

McGyver: a nie byłoby dla Ciebie wielkim problem uaktualnienie Opery do 10.62? Ja używam tej wersji i nie mam najmniejszych problemów z managerem haseł. Ponadto Opera od wersji 10.50 ma nowy interfejs, dzięki czemu widać większą część strony.

Wypróbuję na drugim komputerze.

SOA#1* - u mnie dziala! skad ja to znam? ;)

*SOA - Standardowa Odpowiedz Administratora :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Można wiedzieć po co robicie takie przerwy między zdaniami?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Witam,

Nie wiem czy ktoś już poruszał tą kwestię, bo wiele dyskusji się wywiązało na temat nowego wyglądu forum, ale moje pytanie brzmi: Czy można by wrócić do starego sposobu przeglądania wątków?, tzn. jeśli wybiera się dany wątek, to żeby przekierowanie następowało do najnowszej strony wątku, a nie do pierwszej. Nie wiem jak innym, ale mi pasował stary system sortowania, a tak trzeba się przeklikiwać do najnowszych postów.

pozdrawiam.

• Administratorzy

W rubryce "Ostatni post" klikasz na datę z godziną i przenosi Cie do ostatniego postu.

Jak na obrazkach:

Ukryta Zawartość

post-20192-067268000 1284816698_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy

palton: wejdź w swój profil i tam pod zdjęciem masz znajdź moją zawartość. U mnie działa i pokazuje chronologicznie.

mojazawartosc.JPG

• Użytkownicy+
palton:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i tam pod zdjęciem masz znajdź moją zawartość, U mnie działa i pokazuje chronologicznie.

U mnie też działa, tyle że pokazuje wszystkie tematy w których kiedyś coś napisałem. W moim przypadku to : Odnotowano 259 pozycji dodanych przez palton (11 stron)Trzeba szukać założonych przez siebie tematów. W profilu jest zakładka TEMATY. Założyłem nowy temat po zmianie silnika i ON w tej zakładce jest! Czemu w takim razie niema tematów sprzed przenosin ?

Ukryta Zawartość

• Administratorzy

Witam,

Lista obserwowanych tematów każdego użytkownika została przeniesiona ze starego forum.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.