Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana PMA735 na coś do 2000k zł

morph231

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, drodzy forumowicze, proszę o radę, od jakiegoś czasu nnoszę się z zamiarem zmiany mojego Denona PMA735 na coś lepszego. Trafił mi się zastrzyk gotówki, i mam do wydania 2000tys. zł. Komplet to PMA735 + DCD980, do tego siesty Tonsila, kable to monster cable. Słucham różnej muzyki, od Floydów, przez Dire Straits, Smokie, Gotthart, poprzez cięższe brzmienia takie jak Nightwish, Sabaton, Coma. Lubię szczegółowość nagrań, zależy mi na czystej i dobrze wyeksponowanej górze, obecnie w nagraniach o większej ilości instrumentów nagle gdzieś mi gninie perkusja, tależe gdzieś są, ale bardzo w tyle, bas w takiej konfiguracji mi odpowiada, mogła by być szersza scena, ale generalnie poza brakiem sopranu nie jest źle. Zależy mi na wzmacniaczu koniecznie z pilotem, z wyjściem na zasilanie co najmniej jednego urządzenia i opcją standby sterowaną pilota. Nie mówię, że musi to być Denon, aczkolwiek miłoby było i nie ukrywam, że bardzo mnie zastanawia ta aukcja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Jakbym był na twoim miejscu, to szukał bym Krella 300i (nie iL, nie 400, nie S-300). Tyle, że to raczej 3000k. Pewnie są inne alternatywy, ale tego akurat słuchałem.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Za 2000 tys.(2000000) to mozesz sobie pozwolic na wszystko. :-)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

albo ..... : zupełnie inny dźwięk ale to zależy od preferencji :

Ukryta Zawartość

to nie moje od razu dodam, ale wolałbym od Krella.

Ukryta Zawartość

Przepraszam, literówka, miałem na myśli dwa tysiące złotych :) :P Proszę o porady, napewno da się coś w tej cenie kupić...

Możesz mieć coś nawet darmo-jak ukradniesz!)))

Możesz mieć coś nawet darmo-jak ukradniesz!)))

Bardzo śmieszne ;) niestety nie trenowałem takich zdolności, słuchajcie, może kogoś obrażę, ale rozumiem, że te lampy nie dysponują pilotami ??

Bardzo śmieszne ;) niestety nie trenowałem takich zdolności, słuchajcie, może kogoś obrażę, ale rozumiem, że te lampy nie dysponują pilotami ??

są i z pilotami ale droższe :)

W tej cenie jest dobra lampa ale bez pilota raczej, ale są tacy co potrafią dorobić, według mnie warto bo przyjemnośc znacznie większa niż..np Denon magia lamp robi swoje.

A może z radiem i z czytnikiem kart i usb ?:)photo_01.jpg

:

:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu juz niestety za pozno. Dobra oferta

Ukryta Zawartość

Rotel 1520 za 362 Euro +25 przesylka do polski.

post-1391-062774500 1285278156_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Od czegoś trzeba zacząć :) Z resztą byłem na odsłuchu, ponieważ chciałem zmienić siesty na paradigmy 7v9. Powiem tak, wziąłem siesty i moje całe audio, kilkanaście płytek i zacząłem odsłuch. po 2 Godzinach słuchania wygrzanych Paradigmów zdecydowałem, że owszem są bardziej szczegółowe, ale na tym koniec, różnica nie wzaliła mnie z nóg, więc stwierdziłem, że kolumny prawie 2 razy droższe powinne grać o niebo lepiej. Tak się nie stało dlatego narazie nie będę wymieniał kolumn... A tak na marginesie słuchałeś kiedyś siest, czy Twoja wiedza ogranicza się to Twoich EX Quantumów, bo jak o nie zapytałem w wątku to nawet nie odpisałeś, jak one się mają do siest :] Czyżbyś napisał swojego posta, żeby podnieść swoje statystyki ??

Nie wiem jak można słuchać rocka na siestach i jeszcze twierdzić że bas jest na odpowiednim poziomie.Poza tym nie usłyszeć różnicy w przetwarzaniu niskich częstotliwości to juz prawdziwa zagadka dla mnie.Każdy ma swoje preferencje wiec o tym nie dyskutujmy.Ze swojej strony mogę powiedzieć żebyś trzymał się ciepluchów ( Denon, Marantz albo właśnie coś lampowego .Jest super Yagin MS34D który ma pilota.Cena w sklepach 1899zł.Jak chcesz mogę ci polecić gdzie kupić albo posłuchać( PW )

Te nie, ale Govena robi takie na pilota.

Słuchajcie, wiem że lampy grają lepiej, muszą... Ale mam jeszcze jeden problem, moja żona, wiem, że zaraz zaczniecie się śmiać :P Bo faktycznie, ale nie mam najmniejszej opcji, żeby lampy postawić (to tego olbrzymi pobór mocy). Wiem, że predzej czy później czekają mnie lampy, ale chciałbym ten temat odłożyć, (żonę będę powoli oswajać). A póki co chciałbym coś właśnie w stylu Denona, naprawdę uważacie że zamiana mojego PMA735 na ten 1500R to zły pomysł ?? Chcę po prostu kupić coś o klasę wyżej, ale jeśli chodzi o lampy to po prostu muszę jeszcze na nie poczekać. Nie musi być do 2 tys, może być tańsze :) Co do basu w siestach to powiem tak: naprawdę mi się podoba, porównywałem z paradigmami 7v9, dali 5005 i uważam, że w swojej cenie wypadają fajnie, czesem muszę powiedzieć, ze nawet jest go zbyt dużo i za bardzo dudni, aczkolwiek lubię go. Pewnie po odsłuchu na porządnym sprzęcie i dużo lepszych kolumnach zmieniłbym zdanie, ale naprawdę nie chcę w tej chwili zmieniać kolumn tylko klocki. Za kolumny wezmę się jak uzbieram 6tys zł :)

Słuchajcie, wiem że lampy grają lepiej, muszą... Ale mam jeszcze jeden problem, moja żona, wiem, że zaraz zaczniecie się śmiać :P Bo faktycznie, ale nie mam najmniejszej opcji, żeby lampy postawić (to tego olbrzymi pobór mocy). Wiem, że predzej czy później czekają mnie lampy, ale chciałbym ten temat odłożyć, (żonę będę powoli oswajać). A póki co chciałbym coś właśnie w stylu Denona, naprawdę uważacie że zamiana mojego PMA735 na ten 1500R to zły pomysł ?? Chcę po prostu kupić coś o klasę wyżej, ale jeśli chodzi o lampy to po prostu muszę jeszcze na nie poczekać. Nie musi być do 2 tys, może być tańsze :) Co do basu w siestach to powiem tak: naprawdę mi się podoba, porównywałem z paradigmami 7v9, dali 5005 i uważam, że w swojej cenie wypadają fajnie, czesem muszę powiedzieć, ze nawet jest go zbyt dużo i za bardzo dudni, aczkolwiek lubię go. Pewnie po odsłuchu na porządnym sprzęcie i dużo lepszych kolumnach zmieniłbym zdanie, ale naprawdę nie chcę w tej chwili zmieniać kolumn tylko klocki. Za kolumny wezmę się jak uzbieram 6tys zł :)

sory za powyższe.. Jeżeli masz siesty to polecam coś na tripathu miałem taki duet i gra to naprawdę zacnie pod wieloma aspektami podobnie do jacka 10l . Polecam jednak mocniejszą wersję moja była 2x30 w nie pamiętam jaka kość, według obeznanych w tej materii dobry zasilacz lub aku bardzo pozytywnie wpływają na dźwięk więc warto wziąć to również pod uwagę. Największy atut to jednak cena te cacka są naprawdę tanie.

Ukryta Zawartość

Tu troche drozej niz budzet przewiduje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchajcie zainteresował mnie jeszcze ten marantz,

Ukryta Zawartość

zna ktoś może tego człowieka, czy to jakiś handlarz papraka, czy coś ?? :) Czytałem na tym forum kilka pozytywnych opinii. I podobno fajnie sie zgrywa z moim dcd980.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zna ktoś może tego człowieka, czy to jakiś handlarz papraka, czy coś ?? :) Czytałem na tym forum kilka pozytywnych opinii. I podobno fajnie sie zgrywa z moim dcd980.

Bierz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No ja uzywalem PM7000 z DCD-980 i bylo bardzo dobrze.

Nie lepiej tego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Front jest OK, a boki i gore sam se pomalujesz czarnym akrylem matem lub polmatem. Ja jak kupilem PM7000 wygladal jeszcze gorzej, a teraz nie ma sie do czego przyczepic.

?👈

Rozumiem, ale wziąłem tego szampana, rozmawiałem z człowiekiem, podobno przerobił go zgodnie ze wskazówkami, czytałem te wskazówki, zobaczymy, dam znać jak wrażenia, już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że w końcu przy słuchaniu bardzij dynamicznych kawałków Floyd'ów z dźwięku nie zrobi się nieznośna papka polana basem, tylko będzie to choć odrobinkę bardziej slelektywne. Dziękuję za wszystki rady, a lampę i tak kiedyś kupię jak się dorobię :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.