Skocz do zawartości
IGNORED

Exposure Czy Musical Fidelity?

slaaawek

Rekomendowane odpowiedzi

Uprzejmie proszę o radę

Który wzmacniacz lepiej zakupić:

Exposure 2010S

czy

Musical Fidelity X-150?

Głośniki to Audio Academy Phoebe II, wkrótce Audio Academy Hyperion IIIs

z góry dziękuję za wszelkie wskazówki

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

https://www.audiostereo.pl/topic/72509-exposure-czy-musical-fidelity/

Do AA Hyperion III brałbym Exposure miałem zarówno te kolumny jak i wzmacniacz co prawda 3010 ale słuchałem tez 2010 i Exposure tchnie życie w te kolumny ( dobre spasowanie ) .

Czyli najlepsza opcja to używany exposure 3010S :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

wielkie dzięki...ale jest tylko jeden wybór....Exposure 2010S czy Musical Fidelity X-150...Choc ostatnio czytam o serbskiej firmie Dayens i tam moze byc ciekawa integra Ecstasy II

slaavek

Nie czytaj tylko posłuchaj :) bo z czytania to ci się co najwyżej galimatjas zrobi w głowie . Exposure miałem i Hyperiony tez i śmiało mogę Ci polecić ( dobre spasowanie ) wystarczy w zupełności 2010S do Hypków . 3010 to piec już do zacniejszych kolumn .

Polecam starsze Exposure'y XV, XX lub XXV, lepsze od nowych warto poszukać używek nie są takie drogie

a łyżka na to niemożliwe :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Jeśli jesteś już zdecydowany na konkretny model kolumn to do nich na "własny słuch" powinieneś dobrać wzmacniacz, jeśli wydaje Ci się to upierdliwe i kosztowne, to sprzedaż nietrafionego klocka może się okazać znacznie bardziej kosztownym i upierdliwym przedsięwzięciem. Jeśli jednak nie masz możliwości/chęci posłuchania przed zakupem wybranego zestawienia, to najbezpieczniej chyba będzie posłuchać kolegi jacm i wybrać polecane przez niego połączenie. Z tego co niejednokrotnie pisał jeden z kolegów forumowiczów zdecydowanie kiepsko wypada połączenie tego MFa z AA Tethys, bądź co bądź z tej samej stajni co Hyperiony, więc bez odsłuchu ten zestaw może się okazać nietrafionym. Z kolumn które mogą fajnie zagrać z MFem mogę polecić dali ikon, dynaudio 52se, rls elara2 (tych słuchałem), oraz podstawkowe xaviany (nie słuchałem, ale wierzę forumowiczowi któremu to połączenie przypadło do gustu:))

pozdrawiam.

[Dziękuję za wszelkie cenne wskazówki. Wynika z tego jeden wniosek, że lepszym wzmacniaczem do AA jest po prostu Exposure, co nie znaczy ze Musical Fidelity jest gorszy - tylko po prostu w tym połączeniu nie zagra jak powinien...tak?

Czytałem sporo o MF X-150 i jest ponoć wspaniałym wzmacniaczem, nawet o większej mocy od Exposure 2010S...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.