Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana Kolum Prosze O Pomoc

Werlan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem zmuszony do wymiany kolumn dlatego ze z obecnych nie jestem zadowolony. Posiadam KEF iQ5SE smigaja na amplitunerze yamaha v765 ogladam glownie filmy czyli kolumny maja byc do kina. Problem w tym ze kefy nie maja wystarczajaco sopranow albo kupilem uszkodzone albo poprosty mi sie ich dzwiek nie podoba. Kupilem z drogiej reki wyglad jak nowe po kupnie rozkrecilem i sprawdzilem glosniki od srodka wszystko jak nowe lecz brakuje sopranow i to bardzo, po podlaczeniu tanich satelitek kody ktore wyciaglem z piwnicy graja lepiej. Dzwiek mi sie lepiej podobal nie byl taki jak bym glosniki kocem przykryl.

PS Narazie mowie o frontach bo na nich mi najbardzej zalezy !! Chcial bym poprostu kolumny ktore udeza basem tak jak w kinie przystalo.

Wytypowalem kolumny:

Dali Suite 2.8

JBL ES80

KLIPSCH RF 52

https://www.audiostereo.pl/topic/72557-wymiana-kolum-prosze-o-pomoc/

Co ty piszesz,jak byś napisał że nie maja basu to się zgodzę,ale sopranu to w nich za dużo.Miałem je dwa lata temu i sprzedałem właśnie z powodu braku basu.Jak je podłaczyłes pod amplituner,powinieneś usunac zworki i Niskie pod fronty,a wysokie pod efekty.

Brak sopranów w KEF? ... dziwne, bardzo dziwne. Albo oczekujesz ogromnego podbicia na górze, albo masz uszkodzony egz. (reklamować!) ... albo nie masz zworek z tyłu przy pojedynczym wzmocnieniu/nie zrobiłeś bi-amp ;)

Robilem bi-amp bo chcialem zobaczyc czy bedzie roznica teraz mam zworki i jednym kablem podlaczonym. Podlaczone mam 100% i nic w ustawieniach nie mam nakrecone. Wiec raczej uszkodzone musza byc bo dosyc tanio kupilem.

don111 a Klipsch F2 beda grac z yamaha dobrze?

• 2 tygodnie później...

Witam,

Moim skromnym zdaniem powinienes posluchac Dali Suit 2.8 .

Osobiscie kupilem i jestem bardzo zadowolony.

Podlaczone mam do HK 355 do kina (caly set od Dali), a do muzyki podlaczone sa do Cambridge Audio 740.

Napewno swietnie zagraja z Yamaha.

Ponadto jesli kiedys zmienisz amplituner na wiekszej mocy, one z mila checie przyjma wiecej i zagraja jeszcze lepiej!

Pozdrawiam

Dzieki za rade 51st8 sprawdzilem je i na ebay sa po niewiarygodnie niskiej cenie 175 funtow. Czy one potrafia w stereo zagrac basikiem kontrolowanym i dosyc szybkim bo praktycznie slucham wszystkiego lecz ja jestem z tych co lubia dabry basik (22m kwadratowe pomieszczenie) bo chce dokupic wzmacniacz i sluchac bez suba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.