Skocz do zawartości
IGNORED

Tlen.pl - dziwna wygrana

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu, co kilka dni, z komunikatora otrzymuję taką o to wiadomość:

"Witam Cię Drogi użytkowniku komunikatoru tlen.pl! Dziś bez wątpienia jest Twój szczęśliwy dzień! Jako moderator tego komunikatora, pragnę Cię poinformować, że Twój nick w portalu tlen.pl jest jednym z dwóch nicków, który wygrał Odtwarzacz

iPod Nano oraz telefon Sony-Ericsson Yari z mobilnym internetem! Gratulujemy!! Aby potwierdzić, chęć odebrania nagrody wyślij sms na numer 92568 o tresci AP.3TYRANIA za 1,22 z VAT, po czym dostaniesz kod aktywacyjny. (kod aktywacyjny należy wysłać w odpowiedzi na tą wiadomość). Gratulujemy jeszcze raz Operatorzy komunikatora tlen.pl!"

Dla mnie śmierdzi to przekrętem na kilometr, ponieważ kolo ma nick`a "admiinn-bartus1" i dodatkowo nie ma o nim w komunikatorze żadnych danych, ktoś dostaje podobne? :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

https://www.audiostereo.pl/topic/72765-tlenpl-dziwna-wygrana/

masz dobry węch ;) olej to, takie wiadomości z coraz to nowych adminonicków dostaje od ponad roku.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Czyli jednak :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Faktycznie, nawet nie zwróciłem uwagi 9-wiątka z przodu, to już jest jawne oszustwo, jakby się komuś chciało to może ścigać.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

ja co jakiś czas dostaje na telefon takiego esa: (mniej więcej)

użytkowniku (czy jakoś tak) ktoś wysłał ci wiadomość MMS, wyślij TAK (czy siak) aby ją zobaczyć (czy odebrać?)

Albo, że już wygrałem ileś tam tysięcy, wystarczy tylko potwierdzić odbiór, nawet darmowym sms-em :)

Czytając to, czuje, że jest masa osób, które się na to nabiorą.

Teraz pojawiło się coś ciekawszego, dzwonią jakieś numery, patrząc na układ cyfr jak normalnego użytkownika, a nie jakieś 0800 milionpińcetstodziewińcet.

Odbieram, a tu nagrane reklamy, po rozłączeniu, od razu jeszcze sms od nich..

Normalnie szlak mnie trafia i krew nagła zalewa! Powstrzymuje się, ale jakbym wziął cisnął telefonem, to ino by się !@#$%^ !

Powinni za to karać! To jest zabieranie cennego czasu i psucie nerwów!!! że to tak ocenzuruje..

Miałem coś podobnego na komórę, rozłączam to badziewie dusząc słuchaweczkę na telefonie...a tu nic, nie idzie rozłączyć!!

Dopiero jak wyłączyłem komórę - dało efekt.W ogóle co chwilę jakieś oszustwo prosto w oczy - banki, operatorzy telewizji kablowej,sieci komórkowej,

osobiście spotkałem się z co najmniej z 3 przypadkami :-/Im mniej tego badziewia tym lepiej !

Miałem coś podobnego na komórę, rozłączam to badziewie dusząc słuchaweczkę na telefonie...a tu nic, nie idzie rozłączyć!!

Dopiero jak wyłączyłem komórę - dało efekt.W ogóle co chwilę jakieś oszustwo prosto w oczy - banki, operatorzy telewizji kablowej,sieci komórkowej,

osobiście spotkałem się z co najmniej z 3 przypadkami :-/Im mniej tego badziewia tym lepiej !

Możesz u swojego operatora zablokować połączenia z serwisami rozrywkowymi itp. dodatkowo w plusie i podobno w erze można za darmo blokować przychodzące połączenia z numerami zastrzeżonymi (u dzwoniącego pojawia się komunikat o blokowaniu i że ma włączyć prezentacje numeru)

Znam "dzieciaka" co na wirtualne BMW w Orange wyesemesował juz na ponad 5 stów. Głupota nie boli.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A najlepszy jest ten bajer:Ktos do ciebie dzwoni,ty odbierasz ale nie zdazyles,tak to dziala.Wiec oddzwaniasz na ten numer i zaczyna cie kasowac.

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

Prym w takjim "dzwonieniu" mają chyba teleturnieje, wszelkiej maści, najbardziej mnie rozwala to, żę te teleturnieje nie są aż tak trudne, ale dodzwonić się tam graniczy z cudem! Traf na otwartą linię - jasne :) A później ludzie się dziwią, skąd oni mają kasę na takie nagrody :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.