Skocz do zawartości
IGNORED

Dzielny, prężny, ale ...

mamel

Rekomendowane odpowiedzi

jozwa, wiec prosze podwyzszyc francowi status ostrzezen :) bo inaczej taka moderacja psu na bude... nadal uwazam, ze ban dostalem tylko przez "widzimisie" moderatora.... przepraszam super moderatora...

Jamnikowi na budę - chciałeś powiedzieć

Ale na wszystko są sposoby, tak jakoś mi w ręce wpadło.. cenne informacje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Redaktorzy

Electro, przejąć nie, ale zapraszam cię, przyda się ktoś solidny jak ty. Podejmiesz się? Ze swej strony postaram się uzyskać akceptację pozostałych moderatorów i administracji.

jacy tam gawedziarze... jak tam franc? zbanowal kogos dzis juz? :)

electro, Strzeż sie psa milczącego i spokojnej wody!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Ot, gawędziarze...

jozwa - gawędziarz nie gawędziarze ale do meritum wątku powinieneś się odnieść

podmiotowy Ob. Yamnick też strusia udaje

czekam Panowie na sentencje i konsekwencje

pozdrówka

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Odniosłem się tu:

(Napisano dziś, 11:23)

jozwa, no to, żeś, użył sobie jak pies na mrozie :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

W sprawie postu tytułowego: mamelu, czystość twego statusu została naruszona słusznie, nie należy (w świetle regulaminu oraz przyjętego standardu zachowań) pisać o forumowiczu "tępy głąb". Nawet, gdy uważa się, ze nim jest. Twój dyskutant za to został zablokowany, wiec sprawiedliwości chyba stało się zadość.

A "kmiot i ograniczony jelop" mozna???

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

kichanadeta, e tam.... a niby za "whore" bana dali? :)

No to ja poprosze o bana dla Paszkowskiego.

:-)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Odniosłem się tu:

(Napisano dziś, 11:23)

Redaktor także ma problemy z rozumieniem czytanego tekstu? nie przypuszczam

"tępy głąb" odnosił się do cytowanego autora bloga - XYZ

wpis był tytułowany do Archanioła - tak ciężko to rozgryźć?

więc zagadka - kto został obrażony?

... żeby nie wyszło, że redakcja/moderacja świadomie utożsamia te postacie!

za chwilę wszyscy będziemy mieli mu "buty lizać"

• Redaktorzy

Właśnie to napisałem. Miałem na myśli generalnie, że nie piszę sie "tępy głąb" do nikogo, NAWET do tępego głąba. Tylko tyle i aż tyle. Nieładnie i nieregulaminowo. Idź i nie grzesz wiecej. A kamieniem nie rzucam, bo oczywiście sam też mogę czasem coś strzelić. Tak bywa, jednak nie warto wtedy jęczeć.

Psia krew!

A nie tak dawno zdaje się, że Jozwa pisał, że można jeździć, nie przymierzając, po politykach jak po burej suce - co nie jest sprzeczne z regulaminem, natomiast nie można po kolegach forumowiczach, bowiem jest to sprzeczne z regulaminem.

Można zatem wieszać psy na nieforumowiczach i pies ogonem nie kiwnie, czy wręcz przeciwnie? I tu jest pies pogrzebany!

no wiesz nie wejde do grona, ktore sie skompromitowalo zlymi decyzjami...

Sam dobierz sobie ekipę-a siebie na supermoderatora,a Jozwę na honorowego supermoderatora obserwatora)))

Co się stało z Panem Wojprzym,z mlb?

A czemu to nie udziela się w ogóle Yamnick-co przeszkadza,ma jakieś ograniczenia-czy jest po prostu nieśmiały gość?

Natomiast jesli chodzi o odpowiadanie w temacie-Dzielny,prężny,ale...baran-czy to o to chodziło autorowi-bom ciekaw?

Właśnie to napisałem. Miałem na myśli generalnie, że nie piszę sie "tępy głąb" do nikogo, NAWET do tępego głąba. Tylko tyle i aż tyle. Nieładnie i nieregulaminowo. Idź i nie grzesz wiecej. A kamieniem nie rzucam, bo oczywiście sam też mogę czasem coś strzelić. Tak bywa, jednak nie warto wtedy jęczeć.

JÓZWA

Mam przepis na tępego głąba-należy go wrzucić do wrzatku na trzy zdrowaśki wtedy zmięknie do tego stopnia,że robi się słodziutki)))

• Redaktorzy

"Można zatem wieszać psy na nieforumowiczach i pies ogonem nie kiwnie, czy wręcz przeciwnie? I tu jest pies pogrzebany!"

To, jak ogólnie zwracasz się do innych, jest wyłącznie funkcją twego osobistego poziomu, a także tego, na ile twoje aktualne poglądy modyfikują wpojone ci w dzieciństwie dobre wychowanie. I od tego nikt cię nie uwolni. Natomiast ta akurat dyskusja jest o zwracaniu się do forumowicza i o stosunku moderacji forum do tego zjawiska, więc twoja uwaga jest off topic. Możesz oczywiście sprawdzić to na początku wątku.

• Redaktorzy

gagacek, dokladnie.... Psy szczekają, karawana idzie dalej :)

jozwa, prosze jeszcze podac mi, ktory punkt regulaminu/netykiety naruszylem publikujac "sluzbowe" PW od moderacji... przepraszam super moderacji.... bo to co do tej pory napisano, to, ni pies, ni wydra....

Ukryta Zawartość

II. ZASADY I WARUNKI KORZYSTANIA Z FORUM DYSKUSYJNEGO

§ 6.

5. Niedozwolone jest podejmowanie za pośrednictwem Forum działań sprzecznych z zasadami współżycia społecznego. W szczególności zabronione jest:

c. zakazuje się publikowania prywatnej korespondencji w każdej formie bez wyraźnej zgody zainteresowanych stron. Dotyczy to korespondencji poprzez PW, komunikatory lub pozyskanej w inny sposób.

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Mam przepis na tępego głąba-należy go wrzucić do wrzatku na trzy zdrowaśki wtedy zmięknie do tego stopnia,że robi się słodziutki)))

Głąb zmiękły nie stanie się z tego głąbem ostrym.

Stary! - głąb głąbem pozostanie, czy tępy, twardy, czy zmiękczony - rewia trawa

a swoją drogą, jozwa nie tak dawno pisał ( nie chce mi się szukać), że nie wolno pisać "ty głąbie" ale ogródkiem - "piszesz jak głąb" jest już regulaminowo

• Redaktorzy

Ukryta Zawartość

II. ZASADY I WARUNKI KORZYSTANIA Z FORUM DYSKUSYJNEGO

§ 6.

5. Niedozwolone jest podejmowanie za pośrednictwem Forum działań sprzecznych z zasadami współżycia społecznego. W szczególności zabronione jest:

c. zakazuje się publikowania prywatnej korespondencji w każdej formie bez wyraźnej zgody zainteresowanych stron. Dotyczy to korespondencji poprzez PW, komunikatory lub pozyskanej w inny sposób.

Sugeruję odejście od tej polityki, moim zdaniem korespondencja z moderacją może być publiczna.

Oczywiście jeśli ktoś będzie na tyle ekshibicjonistą-masochistą, ze najdzie go ochota na publiczne demonstrowanie uwag moderacji, w charakterze zęba wybitego przez siepaczy.

Ukryta Zawartość

Lex Foxbat

zakazuje się publikowania prywatnej korespondencji w każdej formie bez wyraźnej zgody zainteresowanych stron. Dotyczy to korespondencji poprzez PW, komunikatory lub pozyskanej w inny sposób.

A co znaczy w inny sposób? ;)

A w jakiej formie należy przedłożyć zgodę zainteresowanych stron. Czy wystarczy forma z podpisem urzędowo poświadczonym, czy konieczna forma aktu notarialnego?

Już widzę sytuację, gdy ktoś otrzymuje via PW groźby karalne, składa zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, a następnie kolega Fr@ntz wykopuje z forum delikwenta obawiającego się o swoje zdrowie i życie powołując się na paragraf 6, punkt 5 litera c regulaminu!

A kiedy kolega Foxbat zostanie za bezprawnego bana zrehabilitowany? Jakie dostanie zadośćuczynienie za krzywdy? Czy którykolwiek z szybkostrzelnych szeryfów, na psa urok, kiedykolwiek go przeprosi?

Natomiast ta akurat dyskusja jest o zwracaniu się do forumowicza i o stosunku moderacji forum do tego zjawiska, więc twoja uwaga jest off topic. Możesz oczywiście sprawdzić to na początku wątku.

Nie Jozwo!

Ta dyskusja jest o tym, jak kolega Mamel zwróćił się per głąbie do nieforumowicza - niejakiego PawlaXYZ, którego, jak powszechnie wiadomo zbanowano dożywotnio.

berberys - pozwolisz, że sprostuję - nie zwróciłem się do nikogo per głąbie - to byłaby obraza

napisałem o tekście XYZ dosłownie - "tak pisać może tylko tępy głąb" i to proszę rozważać

ale po powyższym odzewie redakcji wskazane jest ... lizanie butów jak zalecił Archanioł

bo wszystko co od moderacji w tym wątku to off topic

• Redaktorzy

No proszę, a ja odniosłem wrażenie z zacytowanego fragmentu, że był to zwrot polemiczny skierowany wobec (zbanowanego, a wiec już można używać obelg an forum?) nicka Archanioł. Przy okazji, czy dość powszchnie przyjęte założenie, że używanie obelg jest czynnością antyspołeczną, przejawem płycizny intelektualnej oraz braku odpowiedniego wychowania, zostanie kiedyś przez niektórych forumowiczów zaakceptowane, niezależnie od takiej czy innej afiliacji obrzucanego obelgami? Berberys, co o tym sądzisz? Fox, jakie jest twoje zdanie? Mamel, co ty na to? Pytam, bo ważny jest wspólny fundament kulturowy, bez niego nie da sie dyskutować o szczegółach. A zatem?

Czy może jednak uważacie, ze obelga jest niebyła, bo pod adresem kogoś już nieobecnego, a zatem liczy się nie fakt, a obiekt? To są dość istotne wyznaczniki cywilizacyjne, panowie, pytam, bo chciałbym wiedzieć, z kim mam ewentuaną przyjemność.

jozwa - bełkoczesz broniąc swojej "częstochowy"

w dodatku nielogicznie i sprzecznie z wcześniej prezentowaną wykładnią regulaminu

ale byle jakie "buty lizać" - to nie ja ...

józwa

dobra , to ja chce tego supermoderatora i zeby jamnik juz sobie poszedl ....zgadzam sie na bycie moderatorem tutaj i odrazu pisze , ze nie bedzie pokątnego handlu badziewiem z zagłebia....bede banowal....i chce zwiekszenia ładunku zarowno emocjonalnego na forum jak i poziomu IQ piszacych co oznacza , ze kretynow bede banowal, moge sie pochwalic zarowno dorobkiem naukowym jak i praca z mlodzieza studencka jako nauczyciel akademicki, z tym , co uznaje za glupie zwykle nikt nie dyskutuje wiec nie wyobrazam siebie w gronie osob niekompetentnych typu jamnik , tylko o to mi chodzilo....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ależ Alku!

Oczywiśćie, że masz rację!

Aczkolwiek w chwili obecnej dyskutujemy nie o tym, czy jest to zachowanie naganne (w rozumieniu społecznym), ale o tym, czy jest to zachowanie, którego konsekwencją jest ostrzeżenie, czy też ban.

A tak swoją droą, jak już zachaczyłeś o kwestie kulturowe, czyż nie jest tak przyjęte w naszym kręgu cywilizacyjnym, że po tym, jak popełni się błąd, przeprasza się za niego?

Jozwo, Fr@nku, Yamnicku - jakież jest w tejże kwestii Wasze zdanie?

"... że po tym, jak popełni się błąd, przeprasza się za niego?"

cichutko i po temacie - mnie też tylko o to szło

Ależ Alku!

Oczywiśćie, że masz rację!

Aczkolwiek w chwili obecnej dyskutujemy nie o tym, czy jest to zachowanie naganne (w rozumieniu społecznym), ale o tym, czy jest to zachowanie, którego konsekwencją jest ostrzeżenie, czy też ban.

A tak swoją droą, jak już zachaczyłeś o kwestie kulturowe, czyż nie jest tak przyjęte w naszym kręgu cywilizacyjnym, że po tym, jak popełni się błąd, przeprasza się za niego?

Jozwo, Fr@nku, Yamnicku - jakież jest w tejże kwestii Wasze zdanie?

Wszyscy są,a nikogo nie ma właściwie,bo dla mnie o kwestiach kulturowych nie ma co rozmawiać-bo albo ktoś jest głąb,albo nie,Można tez głąba udawać-

-tak często robię m.in.Dla mnie jest takie znane praskie powiedzenie-kto się fiutkiem urodził to kanarkiem nie umrze.

Również kultura zależy od tego-skwituję to pytaniem-gdzie żeś się chamie ulung??-także proszę Was zagadnienie jest niezwykle szerokotematyczne.

Moderacja,migracja forum-nowe słowa i bardzo śmieszne,bo migracja poprzez moderację i administrację osiągnęła stan jałopowaty-a to przystoi głąbom

kapuścianym.Osobiście migrację kojarzę ze słowem emigracja-a tak z ciekawości ilu możnych tego forum powiem prosto przybyło do redakcji na świniaku,

a teraz co w główce się pomerdało trochę-chcecie kultury-to proszę bardzo szybko do polityki-wtedy jest możliwość wykazania się-no,ale przy tym

również nie należy być głąbem.A tak swoją droga lubicie bigos-bo ja tak-tylko kapusta musi nie mieć głąbów-bo jest taka niesmaczna z goryczą.

Także sedno sprawy czyli głąb został poruszony wielokrotnie,ale hola,hola Panowie-czy do WAS nie dotarło jeszcze,że Archanioł,SłyszącyAtom z WAS

po prostu kpl i leci z Wami w głąba.A co co niektórzy to tolerują i udają głąbów......a rozumku nie da się kupić,bo forum to nie pole,że głąb

w ziemi przez zimę zgnije-na forum będzie rósł w siłę-a więc dobrze by było by te bazgroły moje wreszcie do kogoś dotarły.Osobiście będę miał na

przyszłą niedzielę gołąbki-zawsze małżonka mnie woła-weż załatw tego głąba...Więc wołam nieustająco-JÓZWA z brygadą załatwcie tych głąbów!!c.d.n.

ps.pod warunkiem nie ukarania mnie karą regulaminową-jeśli popełniłem wykroczenie w postaci zlamania regulaminów wszelakich))) pozdrawiam .

jozwa jeszcze raz wkleje tu, oraz prosze przetlumaczyc to francowi bo widac chlopina ma problem

to NIE BYLA PRYWATNA KORESPONDENCJA, tylko SLUZBOWA! Taki jamnik jako uzytkownik ok, ALE TO BYLA PW SLUZBOWA OD SUPER MODERATORA YAMNICKA....

Jezeli ktos poczul sie czymkolwiek dotkniety - PRZEPRASZAM najszczerzej jak umiem. Natomiast z podjetych zgodnie z panujacym prawem, regulaminem i netykieta/zwyczajem oraz w zgodzie ze swoim sumieniem decyzji wycofywac sie nie zamierzam.

Po raz kolejny napisze - Yamnick, nie jamnik ani pochodne Kolego elektro i inni.

P.S. electro - nie obrazaj mnie, bo moglbys sie zdziwic... Ja posiadanymi tytulami i praca naukowa chwalic sie nie zamierzam, nie robie tez przytykow co do Twojej inteligencji/obycia itp.

P.S. 2 To moj pierwszy i jedyny post w tym temacie - nie zamierzam prowadzic wojenki na forum.

Primodium. Medium. Finis.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.