Skocz do zawartości
IGNORED

cd player do audiolab 8000s?

tudor81

Rekomendowane odpowiedzi

witam forumowiczów!to że każdy z nas dąży do uzyskania satysfakcjonującego brzmienia naszego systemu nikogo nie dziwi, więc ja też próbuję w miarę możliwości zmieniać swój system!niedawno zmieniłem swojego technicsa su-v 620 (działa bezawaryjnie do nadal) na audiolab 8000s :) klocek ten , i nie ma się co dziwić , zdeklasował technicsa bardzo( poprawa stereofonii, lokalizacji instrumentów, lepsza średnica, dynamika), ale do czego dążę?jako źródło służy mi dcd 755ar(kiedyś technics sl pg 590-też gra nadal), więc znam tylko te dwa odtwarzacze, i zastanawiam się jak jeszcze mogą zagrać moje liberty 5+(po forumowej modyfikacji na M18Wh + D25Ag).Denon którego posiadam różnie jest odbierany, częściej niestety gorzej, i nasuwa mi się myśli czy warto go zmodyfikować(dużo na forum o tym napisane, także o podobnych modelach do niego-chodzi mi o lampizację), jak może się to zgrać z moim systemem?czy też nie warto w nim grzebać i dla zapewnienia dobrego kompana dla tego wzmaka , kupić inny cd?(powiedzmy że do 1200 złotych).powiem że interesuje mnie brzmienie jakie prezentuje cd na lampach i stąd pytanko:czy jest ktoś na forum z okolic Rybnika, Gliwic, czy nawet Katowic , kto posiada zlampizowany odtwarzacz i byłby tak uprzejmy i wypożyczyć na odsłuch na 1 dzionek?jestem bardzo ciekaw jak grają takie maszynki.Oczywiście chętnie czekam na inne propozycje "nielampowe" .Pozdrawiam Tudor

p.s. dodam tylko że jeśli chodzi o modyfikacje 755 to nie tylko lampa wchodzi w grę , na pewno są inne sposoby na poprawę brzmienia tego cd.

https://www.audiostereo.pl/topic/73032-cd-player-do-audiolab-8000s/

Jeżeli chcesz zatrzymać CD, możesz go albo zlampizować (np. u McG lub u Fikusa) albo dodać zewnętrzny DAC. DACami godnymi polecenia są z pewnością MF V-DAC (ok 800zł) oraz Arcam rDAC (chyba 1500zł).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Mam w sosnowcu audiolaba 8000 CDE. Może jakoś na jeden dzionek... ale na razie czekam na przyjazd alternatywnego creeka evo z serwisu.

Jakby coś odezwij się na priv.

PS

Gra świetnie - ale nie oczekiwałbym od niego tego co od cedeków na lampach. Gra raczej ostro, b. szczegółowo.

pozdr.

j.

też mam to na uwadze

To może jeszcze lepiej Audiolab 8200CD. Co prawda nowość ale zbiera pochlebne opinie,

jest na zacnym DAC-u Sabre, ma 4 ustawienia charakterystyki toru, które podobno

będzie można modyfikować przez wgranie nowego softu oraz wejścia cyfrowe (w tym usb).

No i wizualnie pasuje do serii 8000.

Pzdr

To może jeszcze lepiej Audiolab 8200CD. Co prawda nowość ale zbiera pochlebne opinie,

jest na zacnym DAC-u Sabre, ma 4 ustawienia charakterystyki toru, które podobno

będzie można modyfikować przez wgranie nowego softu oraz wejścia cyfrowe (w tym usb).

No i wizualnie pasuje do serii 8000.

Pzdr

Ale kosztuje 3,5 kzł ;)

Mam w sosnowcu audiolaba 8000 CDE. Może jakoś na jeden dzionek... ale na razie czekam na przyjazd alternatywnego creeka evo z serwisu.

Jakby coś odezwij się na priv.

PS

Gra świetnie - ale nie oczekiwałbym od niego tego co od cedeków na lampach. Gra raczej ostro, b. szczegółowo.

pozdr.

j.

Do Sosnowca nie mam aż tak daleko, z tego co wiem To McG jest też stamtąd, może akurat ma jakiegoś denona na lampie, trzeba by napisać i spytać!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.