Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowa wkladka do RELOOP'a

robiz

Rekomendowane odpowiedzi

Do naszych gramofonów polski dystrybutor dodał tak podłą instrukcję że jest po prostu zbędna. Myślę że możesz napisać do serwisu w Szczecinie o dokładniejsze dane nt. zastosowanego w Twoim modelu ramienia. Z całą pewnością jest ciężkie, lekkie ramiona robione są np: z karbonu(Pro-Ject)

W moim modelu RP 6000, jest odpowiednik takiego jakie ma Technics i całe justowanie wykonywałem jak dla sl 1200 mk2.

P.S.

Zaraz gdzieś odnajdę ten adres.

e-mail: [email protected]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tu masz wykres jak dobrać wkładkę, oczywiście jak poznasz masę ramienia.

Ukryta Zawartość

Cześć ponownie.

Kupiłem wkładke , padło na AT95, Ortofon mógł byc jednak za wysoki dla mojego ramienia z Reloop'a. Chciałem ja ustawić według szablonu, dwa punkty styczności ( strona RCM, czy jakoś tak ). Przykleiłem nawet rysik do czoła wkładki, żeby łatwiej dopasować do równoległych lini. Niby złapałem w tych dwóch punktach , ale wkładka jest dość przekoszona w koszyku. Nie jest równoległa do koszyka. Słyszałem opinie , że przy ramieniu w ksztłcie S wkładka powinn abyc równoległa do koszyka.

robiz

Nie do końca zasłyszane opinie są dobre :-) w/g mnie to mogą być djskie uproszczenia zakładania "systemu" i kalibracja na szybko. Faktycznie wygląda to tak (np. u mnie w techninolu 1210), że wkłądka jest delikatnie "przekoszona" po ustawieniu zgodnie z protactorem z vinylengine do 1200 i 1210 ramię S.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ukryta Zawartość

Thrak, to jeszcze jedna sprawa.

Jeżeli np: niebeski przewód ( patrzac od tyłu wkladki połozona na plecach ) wchodzi na prawy górny bolec to w koszyku tez powinien być na prawym górnym bolcu ? Bo u mnie to jakość inaczej wygląda. Ale myslę że powinno jak na tym zdjęciu.

Ukryta Zawartość

To zdjęcie to nie jest moja wkladka, tylko mam taki koszy, zdjęcie z internetu.Też mi si.e wydaje że na zdjęciu jest ok.

U mnie we wkładce jest podłączone tak samo, natomiast inaczej w koszyku. Przykładowo, jeżeli zielony we wkładce jest na bolcu góra lewy, to już w koszyku nie jest na bolcu góra lewy tylko na innym. Zastanawiam sie czy ktoś nie pomieszął tego w sklepie przy kompletowaniu garmiaka.

robiz

No własnie tez mi sie tak wydawało. Jak będę w domu to cekne fote i pokaże, bo teraz praca.

Jak patrzę na wkłądkę od tyłu na plecach to jest:

lewa góra zielony

prawa góra niebieski

lewy dól czerwony

prawy dół biały

Natomiast w koszyku chyba jest coś popitolone. Bo powinno byc chyba jak na tym zdjęciu wczesniej. Jak lewa góra zielony we wkładce to tez w koszyku itd....

robiz

robiz

Właśnie na tym zdjęciu jest źle. Góra i dół mają przewody zamienione miejscami. Wystarczy najpierw przepiąć górę(zamienić miejscami zielony z niebieskim)a na dole(zamienić miejscami biały z czerwonym).

No , już w domu , to załączam moja wkładkę . Chyba wszystko w niej ok, jeżeli chodzi o podłączenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W Twoim koszyku na zdjęciu jest dobrze. Poprzednie zdjęcie to z internetu jest źle. Teraz sprawdź czy kolory kabli pokrywają się z kolorami kropek na wkładce. Jeśli tak to zapuszczaj i ciesz się muzyką.

No dzięki, przewody we wkładce według poleceń z opakowania , sa ok ( niestety kropek na wkładce brak ) tak więc jeszcze musze podregulować styczną i jak mówisz zapuścic muzę.

miłego wieczorka

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.