Skocz do zawartości
IGNORED

sluchawk do mp3 do 1000zl

Hellbike

Rekomendowane odpowiedzi

zukam sluchawek do sony nzw 639f.

Najlepiej, aby byly to sluchawki zamkniete, ew. jakies dokanalowe.

Mialem okazje sluchac hd 380, 595, 598 oraz IE 7 - najbardziej podobaly mi sie 598, ale niestety to sluchawki otwarte.

Z IE 7 byl taki problem, ze moje uszy sa chyba niekompabitylne ze sluchawkami dousznymi - musze je docisnac, zeby brzmialy jak profesjonalny sprzet - bez tego nie ma basu, nie ma przestrzeni, nie ma niczego;p Ale po docisnieciu graja bardzo ladnie i sa bliskie temu, czego szukam - kupilbym pewnie IE 8 (lub moze cos jeszcze lepszego?) gdybym wiedzial, ze beda wspolpracowac z moimi uszami. O zwyklych sluchawkach nie-nausznych i nie-kanalowych nic nie wiem, ale moze bylyby najlepszym rozwiazaniem.

https://www.audiostereo.pl/topic/73058-sluchawk-do-mp3-do-1000zl/

Yo,

Do zastosowań "mobilnych" zdecydowanie polecam dokanałówki.

Przede wszystkim tłumienie - średnie tłumienie IEMów to pewnie coś koło 26db (Etymotic'i mają do 42db tłumienia przy odpowiednich gumkach - oznacza to, że pociąg słychać fizycznie rzecz biorąc ok 7 razy ciszej), nauszne (zamknięte) uważa się za sensownie tłumiące przy izolacji 12db. Przekłada się to na mniej przeszkadzającą rozmowę współpodróżującej blondynki, mniejszy poziom głośności potrzebny do cieszenia się muzyką i pełniejszy dźwięk w którym nie znika bas (jak przy słabiej tłumiących słuchawkach).

Są też sporo wygodniejsze przy przenoszeniu, "składowaniu", nie rzucają się w oczy, wydaje mi się, że niektóre modele ciężej zniszczyć niż większość pełnowymiarowych (no może poza HD25 ;) ). Jakość dźwięku jest porównywalna na podobnych pułapach cenowych (może poza najtańszymi modelami) między dokanałówkami i dużymi.

Nie posiadałem jeszcze modeli na podanym przez Ciebie pułapie cenowym, więc nie mogę się wypowiadać z własnego doświadczenia.

Co do IE8 (i pewnie IE7) - trzeba by było poeksperymentować z różnymi nakładkami (prawie wszystkim pasują pod kątem dopasowania i komfortu pianki), ale są to słuchawki dość płytko wchodzące w kanał (jak to brzmi ;] ), więc popróbowałbym z innymi. Westone 3 FWIR mają podobną sygnaturę dźwiękową, choć inny sposób prezentacji sceny.

Tutaj instruktaż wkładania

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pzdr

Ukryta Zawartość

z nausznych polecam wspomniane HD25-1 - swietnie brzmia i sa praktycznie niezniszczalne. Fajne sluchawki do 1k ma tez Audio Technica.

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - dlaczego cena tutaj jest tak niska?

Czy moja byc to podrobki? A moze to nie te hd25-1, ktorych szukam?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.