Skocz do zawartości
IGNORED

Chcę zorganizować w Krakowie test ABX

Gość discomaniac71

Testy ABX  

121 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy są optymalną metodą doboru sprzętu?

• Tak
      50
    • Nie
      71
  2. 2. Czy jesteś gotów uczestniczyć w teście ABX?

• Tak
      84
    • Nie
      37

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez mlb, 22 Listopada 2010 - kolejna awantura, do kosza
Ukryte przez mlb, 22 Listopada 2010 - kolejna awantura, do kosza

napisałbym ci kim jesteś, ale tylko ty możesz tutaj obrażać, taki przywilej od moderacji :)

ale ja nie muszę... tak samo jak psa nie muszę wyzywać, to to jest śmieszne :))

Jak podłym trzeba być żeby coś takiego napisać? Jak nisko trzeba upaść? Bardzo chciałbym żebyś kiedyś powiedział mi bez ogródek w cztery oczy co o mnie myślisz. Możesz walić prosto z mostu - chętnie wysłucham. Jeśli oczywiście wcześniej Ci mowy nie odbierze internetowy krzykaczu.

O, to są jakieś zasady?

wybacz, ale czytać cie nie będę uczył... sam to musisz opanować.

Gość rochu

(Konto usunięte)

wybacz, ale czytać cie nie będę uczył... sam to musisz opanować.

Powtarzasz się.

Jak podłym trzeba być żeby coś takiego napisać? Jak nisko trzeba upaść? Bardzo chciałbym żebyś kiedyś powiedział mi bez ogródek w cztery oczy co o mnie myślisz. Możesz walić prosto z mostu - chętnie wysłucham. Jeśli oczywiście wcześniej Ci mowy nie odbierze internetowy krzykaczu.

:)) obrażasz mnie, a jak dostajesz w tyłek, to krzyczysz, że krzywda ci się dzieje :))) normalnie komedia :)

jak sobie nie radzisz w internetowych dyskusjach to przerzuć się na wyszywanie... tam nie trzeba trzymać nerwów na wodzy :))

ale najlepiej mieć argumenty, no, ale to cie przerasta...

Powtarzasz się.

tak, celowo, żeby do ciebie dotarło... ale pewno daremny mój trud...

Czy może mi ktoś wytłumaczyć, jaki jest cel działalności tej nędzy powyżej? Kto to i po co toleruje?

też nie rozumiem po co rochu i discomaniac się tu udzielają...

Gość rochu

(Konto usunięte)

tak, celowo, żeby do ciebie dotarło... ale pewno daremny mój trud...

Zaczynasz już przynudzać jak senicz po okresie swojej świetności na forum.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

:)) obrażasz mnie, a jak dostajesz w tyłek, to krzyczysz, że krzywda ci się dzieje :))) normalnie komedia :)

jak sobie nie radzisz w internetowych dyskusjach to przerzuć się na wyszywanie... tam nie trzeba trzymać nerwów na wodzy :))

ale najlepiej mieć argumenty, no, ale to cie przerasta...

Ja dostaję w tyłek?;-) A przepraszam od kogo?;-) Zaproponowałem Ci tylko żebyś wypuścił swój jad w mojej obecności w 4 oczy ale nie napisałem jaka byłaby moja reakcja;-) Możesz się jej jedynie domyślać. Daleki jestem od lamentów jakie konsekwentnie uprawiasz od początku swojej bytności na forum. Najpierw Cię zbanują albo coś ktoś powie za ostro a potem jak męska c... zaczynasz swoje wycie. Masz osobliwą tendencję do przypisywania innym swoich przywar - faktycznie wyszywanie byłoby dla Ciebie dobre bo nie radzisz sobie w internetowych dyskusjach. Nie trzymasz nerwów na wodzy. A powinieneś choćby w trosce o żyłkę;-) No ale tak to jest jak jedynym argumentem jest ubliżanie.

Przepraszam bo się już pogubiłem: czy te wszystkie archanioły, bum-y i marianki to są dzieci mulsa? Bo z "mulsologii" czerpią garściami...

Zaczynasz już przynudzać jak senicz po okresie swojej świetności na forum.

wiesz, chłopcze... prawda jest często szara i nudna...

Przepraszam bo się już pogubiłem: czy te wszystkie archanioły, bum-y i marianki to są dzieci mulsa?

Nie, to dzieci wojny.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Przepraszam bo się już pogubiłem: czy te wszystkie archanioły, bum-y i marianki to są dzieci mulsa? Bo z "mulsologii" czerpią garściami...

muls ma psa, ale coś słyszałem, że z nim nie wytrzymał i odszedł...

Ja dostaję w tyłek?;-) A przepraszam od kogo?;-) Zaproponowałem Ci tylko żebyś wypuścił swój jad w mojej obecności w 4 oczy ale nie napisałem jaka byłaby moja reakcja;-) Możesz się jej jedynie domyślać. Daleki jestem od lamentów jakie konsekwentnie uprawiasz od początku swojej bytności na forum. Najpierw Cię zbanują albo coś ktoś powie za ostro a potem jak męska c... zaczynasz swoje wycie. Masz osobliwą tendencję do przypisywania innym swoich przywar - faktycznie wyszywanie byłoby dla Ciebie dobre bo nie radzisz sobie w internetowych dyskusjach. Nie trzymasz nerwów na wodzy. A powinieneś choćby w trosce o żyłkę;-) No ale tak to jest jak jedynym argumentem jest ubliżanie.

:)

jaja jak berety :) zlicz swoje obelgi, i moje :) ułatwię ci zadanie: moje: "0" :)

A twoich zatrzęsienie: idiota, bufon, itd. No, ale niektórzy są tu pod ochroną...

dyskutować z tobą nie idzie, ale wyśmiewać owszem. To jakie masz w końcu wykształcenie ? zawodówka czy liceum ? ;) (to nie jest obraza, wyobraź sobie). Nie jest grzeczne wytykanie komuś braków w wykształceniu, ale upoważniłeś mnie swoim konsekwentnym chamstwem.

Tak samo niegrzeczne jest wytykanie komuś biedy, ale tak samo upoważniłeś mnie swoimi prostackimi wycieczkami, że niby kogoś tam nie stać.

To jakim tramwajem najczęściej jeździsz ?

Ile kosztuje twój 30 letni sprzęt ?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

:)

jaja jak berety :) zlicz swoje obelgi, i moje :) ułatwię ci zadanie: moje: "0" :)

A twoich zatrzęsienie: idiota, bufon, itd. No, ale niektórzy są tu pod ochroną...

dyskutować z tobą nie idzie, ale wyśmiewać owszem. To jakie masz w końcu wykształcenie ? zawodówka czy liceum ? ;) (to nie jest obraza, wyobraź sobie). Nie jest grzeczne wytykanie komuś braków w wykształceniu, ale upoważniłeś mnie swoim konsekwentnym chamstwem.

Tak samo niegrzeczne jest wytykanie komuś biedy, ale tak samo upoważniłeś mnie swoimi prostackimi wycieczkami, że niby kogoś tam nie stać.

To jakim tramwajem najczęściej jeździsz ?

Ile kosztuje twój 30 letni sprzęt ?

1. Moje wykształcenie to moja sprawa, ręczę że mam się czym pochwalić.

2. Nikomu nie wytykałem biedy, napisałem kilkukrotnie o tym w poprzednich wpisach. Fakt iż kogoś na coś nie stać o niczym jeszcze nie świadczy.

3. Jaki mam sprzęt i ile kosztuje to także moja sprawa. Gra na tyle dobrze że po latach poszukiwań jestem z niego zadowolony.

Wniosek: zapisz się na kurs czytania ze zrozumieniem wykształcony człowieku.

Gość rochu

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez jozwa maryn, 25 Listopada 2010 - Brak powodu
Ukryte przez jozwa maryn, 25 Listopada 2010 - Brak powodu

disco,

Nie wiem czy jest sens droczyć się z trójwymiarowym dalej.

Jak widać potrafi tylko kopać po kostkach.

To nie jest godny adwersarz do dyskusji.

mlb widziałem, że masz w wielu sytuacjach anielską cierpliwość. Dałbyś radę tak poprowadzić wątek?

Być może, ale obecnie mam na to zbyt mało czasu. Proszę ponownie o dyskusję w temacie wątku. Archanioł chwilowo odpoczywa.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość rochu

(Konto usunięte)

(...) nie jestem jakimś ortodoksyjnym zwolennikiem testów ABX.

Oki. Przyjmuje tymczasowo na wiarę.

Każdy ślepy test jest dobry, a i testy nie "na ślepo" dają ciekawe rezultaty i to zupełnie inne niż się spodziewasz.

Cieszy mnie, że to zauważasz.

Zarzucasz innym jakiś rodzaj ortodoksji, ba fanatyzmu nawet, podczas gdy sam bez zastanowienia i uprzedniego sprawdzenia szafujesz określeniami typu neofita, wrzucając wszystkie niewygodne dla Ciebie osoby do jednego worka, nawet nie zadając sobie odrobimy trudu, aby zastanowić się czy aby nie zbyt pochopne to postępowanie.

Oczywiście, że upraszczam sytuację.

W prowadzeniu sporu nie ma miejsca na niuanse. Sam dobrze o tym wiesz.

Natomiast bardzo interesuje mnie dlaczego coś dziala i chciałbym aby w swobodnej i wolnej dyskusji, poprzez wymianę argumentów każdy z uczestników mógł z niej coś pożytecznego wynieść.

Tak się składa, że także mnie to interesuje.

I tutaj pozwolę sobie wrzucić kamyczek to Twojego ogródka.

Jakiś czas temu próbowałem dojść do pewnych ustaleń w pc-audio. Kilka przemiłych postaci z tego forum rzuciło się na mnie aby w mym ciele zatopić swe kły.

Chciałbym zapomnieć że Ty także wśród nich byłeś (i nawet nieźle Ci szło), ale kiepsko mi to idzie.

Nie znoszę natomiast, gdy ktoś z uporem maniaka, w kólko i bezustannie powtarza swoich parę zdań, zmierzających do udowodnienia, że wszelkie próby racjonalnego podejścia do w końcu nie tak bardzo skomplikowanej technologii, jaką jest audio są skazane na niepowodzenie.

Ja także. I dlatego staram się gdy tylko mogę podważać ślepą wiarę w ślepe testy.

W odróżnieniu od wielu wyznawców tej metody kilka razy poddałem się takim testom i wiem, co można a czego nie można w nich uzyskać.

Otóż moim zdaniem, podstawowy błąd takiego rozumowania tkwi w tym, że jego wyznawcy tworzą swoistą mieszaninę poglądów, w których zaasadniczą rolę odgrywa subiektywna opinia o brzmieniu.

I tu jest błąd moim zdaniem.

Nie można czegoś takiego jak audio opisać obiektywnie. Gdyby próbować to robić to czeka nas powrót do wertowania katalogów z japońskim sprzętem i liczenie zer po przecinku co było częstym procederem w poprzedniej epoce.

Nie powiem, miło wspominam te czasy ale nie chciałbym powtórki.

Konkretnie: kiedy będzie ten test, będę u znajomego w KRK za jakiś czas, więc może uda się mi wpaść i posłuchać, no chyba że od razu dostane w papę jako niewierzący?

MLB jako moderator tego forum może zaczniesz działać konsekwentnie? A może twoi kumple którzy tu piszą są nietykalni?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

"MLB jako moderator tego forum może zaczniesz działać konsekwentnie? A może twoi kumple którzy tu piszą są nietykalni?"

Nie ma tu żadnych kumpli mlb.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Zgoda, ale nie można wszystkiego opierać na odsłuchach, bo to do niczego nie prowadzi, a nawet uniemożliwia projekt czegoś sensownego. Niuanse brzmieniowe to jedno, a sposób w jaki się je uzyskuje to drugie.

No to jesteśmy w domu.

Uważam, że za sensownym efektem w audio powinna iść poważna wiedza inżynieryjna.

Nie mniej bez doświadczenia, osłuchania oraz bez tego "czegoś" i tak efekt będzie co najwyżej poprawny.

Matti Otali powiedział to tak - "nieważne kiedy, nieważne jak, ważne by zrobił to facet który ma czuja"

Tak czy inaczej ja nie mając takiej wiedzy skazany jestem na własne uszy i to co telepie się pomiędzy nimi.

Wolę wybrać na podstawie takich kryteriów aniżeli na podstawie tego, że ktoś twierdzi, że w jakimś klocku siedzi jakaś hiper-duper-technologia a cały wszechświat zamyka się w jakimś DAC-u rodem z amerykańskiego serialu.

Często w recenzjach można spotkac stwierdzenie "konstruktor zadbał o..." i w tym miejscu można wstawić cokolwiek, np. szerokość sceny, jej głębię, kontrolę basu itp.

Tu mam problem. Staram się dbać o higienę i nie czytuję recenzji od lat więc nie wiem co teraz się w nich pisuje.

Co do pc-audio, to jeśli zechcesz przypomniec mi o co chodzilo, może dojdziemy do jakiegoś konstruktywnego wniosku.

Choćby watek o dyskach albo mój o budowaniu serwera.

MLB jako moderator tego forum może zaczniesz działać konsekwentnie? A może twoi kumple którzy tu piszą są nietykalni?

Działam konsekwentnie, czyli skupiam się na usuwaniu przyczyn problemów, a nie ich skutków. Być może zrozumiałbyś to lepiej widząc wpisy które usunąłem chwilę wcześniej. Z mojej strony EOT.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

No i mlb splunął w dłonie, wziął siekierę i porąbał. Mlb, wiedz, że przygotowuję rozprawę po części z zakresu socjologii, po części z zakresu psychologii i psychiatrii, pod tytułem: "Spory i waśnie wirtualne". Jak mógłbyś nie niszczyć mi materiału badawczego do w/w zagadnienia, którego ten wątek dostarcza wyjątkowo dużo, to byłbym Ci wdzięczny. Ponieważ jesteś moderatorem, to muszę powiedzieć, że moderatorzy są czynnikem najbardziej efektywnie podsycającym takie tytułowe spory i waśnie. A dotychczas sądziłeś odwrotnie, prawda?

Pozdro,

Yul

Być może, ale obecnie mam na to zbyt mało czasu. Proszę ponownie o dyskusję w temacie wątku. Archanioł chwilowo odpoczywa.

Może jakieś uzasadnienie decyzji o banie dla Archanioła w kontekście wpisów disco i rocha? Różne miary?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Może jakieś uzasadnienie decyzji o banie dla Archanioła w kontekście wpisów disco i rocha? Różne miary?

Jesteś adwokatem xyz-archanioła czy może istnieje między wami jakieś powinowactwo DNA?

Jesteś adwokatem xyz-archanioła czy może istnieje między wami jakieś powinowactwo DNA?

No cóż - powinowactwo istnieje. W domu uczono mnie, że lepiej jest z mądrym zgubić, niż z głupim znaleźć.

mlb

Podzielam opinie Archanioła - oczekuję więc konsekwentnie na bana.

Archanioł chwilowo odpoczywa.

mlb ... dajesz popis stronniczości i dużo, dużo ci brakuje do bycia moderatorem, którego można darzyć szacunkiem i zaufaniem. bardziej pasuje mit do ciebie określenie inkwizytor.

tak samo albo i gorzej, smrodzą rochu, disco i paru innych. wyślij ich również na zieloną. tak dla równowagi.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

mlb ... dajesz popis stronniczości i dużo, dużo ci brakuje do bycia moderatorem, którego można darzyć szacunkiem i zaufaniem. bardziej pasuje mit do ciebie określenie inkwizytor.

tak samo albo i gorzej, smrodzą rochu, disco i paru innych. wyślij ich również na zieloną. tak dla równowagi.

Popieram, nie moze byc podzialu nakrewnych i znajomych Królika i całą resztę.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Przypominam dla zapominalskich, że powód bana mógł być (niepotrzebne skreślić):

a) zakaz pisywania trójwymiarowemu w nie swoich wątkach,

b) klonowanie bytów.

O ile mnie pamięć nie myli ani rochu ani disco regulaminu i zakazów nie naruszyli.

b) klonowanie bytów.

O ile mnie pamięć nie myli ani rochu ani disco regulaminu i zakazów nie naruszyli.

Mógł być, ale czy był - bądżmy poważni

b) klonowanie bytów.

Tym bardziej należą się wyjaśnienia, chyba, że uznamy forum za prywatną własność mlb.

Więc mlb wybierz:

- zdejmij bana z Archanioła;

- zbanuj disco i rocha;

- zbanuj mnie, bo mi się wszystko wywraca od Twojego postępowania.

przepraszam, ale czy w regulaminie jest specjalny rozdział poświęcony xyz-owi?

czym on się różni od innych użytkowników forum?

poglądami?

za poglądy właśnie inkwizytorzy wysyłali na stos?

nie ma to nic wspólnego z moderacją.

a pozostali wymienieni uprawiają trollowanie.

piszą nie na temat i w sposób prowokujący.

za to są z jedynego słusznego kościoła i chyba to ich rozgrzesza.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

znowu teorie spiskowe XYZ :)

archanioł dostał bana (cały jeden dzień) za ataki personalne i tyle w temacie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.