Skocz do zawartości
IGNORED

Chcę zorganizować w Krakowie test ABX

Gość discomaniac71

Testy ABX  

121 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy są optymalną metodą doboru sprzętu?

• Tak
      50
    • Nie
      71
  2. 2. Czy jesteś gotów uczestniczyć w teście ABX?

• Tak
      84
    • Nie
      37

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez jozwa maryn, 25 Listopada 2010 - Brak powodu
Ukryte przez jozwa maryn, 25 Listopada 2010 - Brak powodu

No proszę - objawił się, to była tylko kwestia czasu...Razem nie pohulamy - bardzo starannie dobieram sobie towarzystwo.

Kolejny kulturalny wpis elakabelki, jakby to powiedział kolega bum.

Kolejny kulturalny wpis elakabelki, jakby to powiedział kolega bum.

Traktowanie samozwańczego forumowego znawcy z dezynwolturą to brak kultury?

Panie i Panowie

Jakoz mlb napisal - za duzo jest juz trollowania, bicia piany i roznych innych przyczyn, ktore sa mniej lub bardzie "be" w tym watku.

mlb i tak wykazuje sie wielka cierpliwoscia i zrozumieniem - wiec moze to uszanujecie ?

Mógłby mlb wytłumaczyć nam, które wpisy Archanioła naruszają regulamin forum i wyjaśnić przyczyny, dla których nie stosuje takich samych kryteriów oceny wobec rocha, disko, starego audiofila?

Mógłby mlb wytłumaczyć nam, które wpisy Archanioła naruszają regulamin forum i wyjaśnić przyczyny, dla których nie stosuje takich samych kryteriów oceny wobec rocha, disko, starego audiofila?

Elcia

Ten Twój wpis-to popis niekompetencji.....czyżbyś chciał samozwańczo awansować na giermka moderatora???...........którego wybierasz,bo chłopaki,

az przebieraja nogami,aby Elcię przetestować.

ps.masz fajnego nicka-to coś w rodzaju takich jak-

-mariannawanna

-ewkakonewka

-grazynkasłoninka

-itd,itp.

Elcia

Ten Twój wpis-to popis niekompetencji.....czyżbyś chciał samozwańczo awansować na giermka moderatora???...........którego wybierasz,bo chłopaki,

-mariannawanna

-ewkakonewka

-grazynkasłoninka

-itd,itp.

mariolafasola

olkaparasolka

Elcia

-mariannawanna

-ewkakonewka

-grazynkasłoninka

-itd,itp.

Nudzisz mnie - znajdź sobie kogoś na swoim poziomie.

Nudzisz mnie - znajdź sobie kogoś na swoim poziomie.

Jak się znudziłeś, to znajdź sobie jakiś inny wątek. Czekają tam na ciebie z utęsknieniem, bo bije od ciebie jasność jak od Słonca. Uważaj tylko, żebyś ich tą swą janością nie spalił.

Zacznij słuchać muzyki a nie plików testowych to być może z czasem zaczniesz zwracać uwagę na sygnaturę dźwiękową danych urządzeń. Taka "koleżeńska" rada. Chcesz posłuchasz, nie chcesz nie posłuchasz. Twoja sprawa. Mnie to lotto :)

Strach Cię obleciał? Każda osoba, która otrzymała ode mnie te pliki może być spokojna, ponieważ obiecałem, że nie będę upubliczniał wyników.Mnie też jest to w gruncie rzeczy obojętne czy zechcesz sobie połuchać testu czy nie. Ja znam rezultaty, sam próbowałem i doskonale wiem czego się spodziewać. Jest rzeczą charakterystyczną, że im bardziej osoba, której proponuję posłuchanie pliku testowego jest zaangażowana w poszukiwanie swojej ulubionej "sygnatury dźwiękowej", tym większe jest prawdopodobieństwo braku zainteresowania pliczkami testowymi. Dlaczego tak jest? Przecież to nie boli, ani też nie zabiera dużej ilości czasu.

Ciekaw też jestem tylko co też moźe oznaczać wg Ciebie "sygantura dźwiękowa"?

Co do muzyki, to słucham jej bezustannie i zaręczam Ci, że jeśli wsłuchasz się w nią dostatecznie głeboko, sprzęt zniknie i przestanie mieć znaczenie. W przeciwnym razie słuchasz sprzętu a nie muzyki i właściwie to co się znajduje w odtwarzaczu lub na talerzu gramofonu nie ma większego znaczenia. To z kolei taka moja "koleżeńska" rada.

Miłego słuchania.

Jak się znudziłeś, to znajdź sobie jakiś inny wątek. Czekają tam na ciebie z utęsknieniem, bo bije od ciebie jasność jak od Słonca. Uważaj tylko, żebyś ich tą swą janością nie spalił.

Człowieku zastanów się zanim coś napiszesz - spalić kogoś jasnością? W jakim to jest języku?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Och elkabelka jaki Ty wysoki poziom reprezentujesz;-) Wielki szacun <lol2>

Och elkabelka jaki Ty wysoki poziom reprezentujesz;-) Wielki szacun <lol2>

Zamiast pisać bez sensu, zrób w końcu ten test. Pokaż, co potrafisz, udowodnij, że to co piszesz o swoich możliwościach to prawda, a nie puste frazesy. Zakładasz wątek, że chcesz zrobić test, a później płaczesz przez 8 stron, że test zły, Archanioł niedobry itd. Jest w tym sens???

napiszę tak z wycieczką osobistą, ale nie personalną ;-) ... to całe towarzystwo przeciwników ślepych testów to zwykła banda przestraszonych zadufańców ...

puszą się swoim rzekomym osłuchaniem, swoją wyższością, swoją kasiorą.

i co z tego wynika ... nic ...

w rzeczywistości ich wielkość jest taka, jak odwaga stefka burczymuchy.

i to najbardziej boli.

tak to bywa, że mały pies najgłośniej szczeka i tu mamy tego przecudny przykład.

a miałem nadzieję, że zbierze się grono dumnych, napuszonych audiofilów by choćby tak dla sportu sprawdzić, czy w ślepym teście wychwycą te różnice, o których tak się wykiwecają słownie. i co? i g...o. jak zwykle stchórzyli, znajdując masę durnych argumentów, by nie okazać swoje "nagości".

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zamiast pisać bez sensu, zrób w końcu ten test. Pokaż, co potrafisz, udowodnij, że to co piszesz o swoich możliwościach to prawda, a nie puste frazesy. Zakładasz wątek, że chcesz zrobić test, a później płaczesz przez 8 stron, że test zły, Archanioł niedobry itd. Jest w tym sens???

elkabelka w przeciwieństwie do Ciebie nie muszę nic nikomu na tym forum udowadniać. Ja płaczę?;-) Pawełek płakał chyba ze 3 strony że go moderacja lekceważy i że zupa była za słona. No i dostał bana za obrażanie innych w tym za to że porównał mnie gdzieś do psa. Życzę sobie żeby zrobił to porównanie stojąc naprzeciw o ile oczywiście będzie miał na tyle odwagi.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

tak to bywa, że mały pies najgłośniej szczeka i tu mamy tego przecudny przykład.

a miałem nadzieję, że zbierze się grono dumnych, napuszonych audiofilów by choćby tak dla sportu sprawdzić, czy w ślepym teście wychwycą te różnice, o których tak się wykiwecają słownie. i co? i g...o. jak zwykle stchórzyli, znajdując masę durnych argumentów, by nie okazać swoje "nagości".

Panie doberman :))

Jeśli napisze, że jeżdżę samochodem, który ma 5 gwiazdek w testach NCAP to aby to udowodnić muszę przy...lić z prędkością 80km/h w ścianę?

Rozmowa z wami to jak tłumaczenie ślepemu kolorów.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

napiszę tak z wycieczką osobistą, ale nie personalną ;-) ... to całe towarzystwo przeciwników ślepych testów to zwykła banda przestraszonych zadufańców ...

puszą się swoim rzekomym osłuchaniem, swoją wyższością, swoją kasiorą.

i co z tego wynika ... nic ...

w rzeczywistości ich wielkość jest taka, jak odwaga stefka burczymuchy.

i to najbardziej boli.

Brawo matee!!! Jaka celna riposta. Fantastycznie podsumowałeś wszystkich - jak Wy to mówicie - "słyszących";-)

Teraz kilka faktów: Pawła zapraszał do siebie Elb proponując że mu zafunduje podróż i zakwaterowanie, zdaje się że był też jakiś zakład w którym Paweł mógł wygrać kasę. Stchórzył. Potem zapraszaliśmy go do Krakowa. Znów miał zafundowane wszystko włącznie z przejazdem, hotelem itp. Ponownie stchórzył. Jak te fakty mają się do Twoich wymysłów? Nijak.

Matee, z testem u Redaktora było podobnie mnóstwo puszenia się i zapewnień, muls nawet chciał przyjechać do stolicy, ja nawet się nawet wtedy skromnie zaoferowałem, że podjadę? I co? I nic, sprawa skończyła swój żywot na Bocznicy :) Zapytałem się wczoraj disco kiedy odbędzie się test w KRK i też nic się nie dowiedziałem w tym temacie :) Może by wyszły jakieś różnice, może nie, któż wie? Ale zadymę zawsze na forum można zrobić by później polecieć do moderatora i się poskarżyć jacy to zwolennicy ABX są źli, bądź ci którzy mają wątpliwości też hehe. Zakładamy topic, z którego robimy zadymę, a później co złego to nie my, tak to działa, przy okazji można jakiemuś jeleniowi opchnąć za grubą kasę reanimowany klocek np Sansui, którego się chwaliło na forum przez pół roku i jest git ;) Z jednym się zgodzę, ten topic jest do zamknięcia, w zasadzie w dniu założenia go przez jego autora powinien być zamknięty, tak dla zdrowotności co poniektórych ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Matee, z testem u Redaktora było podobnie mnóstwo puszenia się i zapewnień, muls nawet chciał przyjechać do stolicy, ja nawet się nawet wtedy skromnie zaoferowałem, że podjadę? I co? I nic, sprawa skończyła swój żywot na Bocznicy :) Zapytałem się wczoraj disco kiedy odbędzie się test w KRK i też nic się nie dowiedziałem w tym temacie :) Może by wyszły jakieś różnice, może nie, któż wie? Ale zadymę zawsze na forum można zrobić by później polecieć do moderatora i się poskarżyć jacy to zwolennicy ABX są źli, bądź ci którzy mają wątpliwości też hehe. Zakładamy topic, z którego robimy zadymę, a później co złego to nie my, tak to działa, przy okazji można jakiemuś jeleniowi opchnąć za grubą kasę reanimowany klocek np Sansui, którego się chwaliło na forum przez pół roku i jest git ;) Z jednym się zgodzę, ten topic jest do zamknięcia, w zasadzie w dniu założenia go przez jego autora powinien być zamknięty, tak dla zdrowotności co poniektórych ;)

Poproszę o szczegóły na temat owego reanimowanego klocka Sansui. Co do skarg do moderacji: nie było żadnych. Przynajmniej z mojej strony.

Gość rochu

(Konto usunięte)

(...)to całe towarzystwo przeciwników ślepych testów to zwykła banda przestraszonych zadufańców ...

(...)

Mocny to ty jesteś co najwyżej w klawiaturze.

Poproszę o szczegóły na temat owego reanimowanego klocka Sansui. Co do skarg do moderacji: nie było żadnych. Przynajmniej z mojej strony.

Disco, czemu akurat Ty się o to pytasz? Niech to pozostanie moją słodką tajemnicą, taką samą jak wpływ drewnianych podstawek pod kable na dźwięk :)

Pzdr.

Mocny to ty jesteś co najwyżej w klawiaturze.

to żeś mi przywalił !!! szacun !!!

słaby jestem i to w uszach ... bo ze związanymi oczami nie odróżniałem playera krell cd300 od cyrus dad1.

w przeciwieństwie do waszej zgrai, odważyłem się i zaryzykowałem.

i wcale nie jest mi z tym źle.

ba mało, poczułem się dużo, dużo lepiej, bo nikt mnie nie zrobi, marketingowym bełkotem, etykietą i ceną, w balona, czego i wam (mimo wszystko) życzę.

a byłem tak samo zadufanym dupkiem, jak co poniektórzy.

i działo się to na długo przed pojawieniem się xyz.

od tamtego czasu skupiłem się na tym co ważne: akustyka pomieszczenia + kolumny.

aaa ... był bym zapomniał, zacząłem więcej muzy słuchać niż sprzętu ;-)

chłopaki! więcej odwagi i dystansu do samych siebie !!! i uśmiechnijcie się na dobranoc do mnie i do siebie.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Disco, czemu akurat Ty się o to pytasz? Niech to pozostanie moją słodką tajemnicą, taką samą jak wpływ drewnianych podstawek pod kable :)

Pzdr.

Dlatego że facet z jajami jak zaczyna to kończy. W Twoim poprzednim wpisie były ewidentne aluzje do mojej osoby zatem jeśli postawiłeś zarzuty to proszę skonkretyzuj je żebym mógł się ustosunkować. Moje prawo.

Znów miał zafundowane wszystko włącznie z przejazdem, hotelem itp. Ponownie stchórzył.

Miał też zapewnione rozrywki... hmm... może chłopina po prostu ma problemy, no i przedobrzyliśmy?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

(...)

w przeciwieństwie do waszej zgrai, odważyłem się i zaryzykowałem.

(...)

Wzruszyła mnie twoja historia.

Miał też zapewnione rozrywki... hmm... może chłopina po prostu ma problemy, no i przedobrzyliśmy?

Jak ma problemy to trzeba może jakąś zrzutę zorganizować.

Trzeba wspomóc kolegę.

Trzeba wspomóc kolegę.

Jestem za. Z dostawą do domu? Tylko ktoś musi rozpoznać adres, no, i jaką ma orientację, aby nam biedaczysko przypadkiem nie zszedł...

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Dlatego że facet z jajami jak zaczyna to kończy. W Twoim poprzednim wpisie były ewidentne aluzje do mojej osoby zatem jeśli postawiłeś zarzuty to proszę skonkretyzuj je żebym mógł się ustosunkować. Moje prawo.

Sorry, ale wskaż mi zdanie w którym zasugerowałem, że chodzi o twoją osobę? Dziwnie przewrażliwiony jesteś i jeśli masz jaja to ty mi to udowodnij, bo ja nie mam zamiaru udawać iż nie jestem słoniem. Czekam na ten fragment mojej wypowiedzi który odnosi się do Ciebie -> ...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zakładamy topic, z którego robimy zadymę, a później co złego to nie my, tak to działa, przy okazji można jakiemuś jeleniowi opchnąć za grubą kasę reanimowany klocek np Sansui, którego się chwaliło na forum przez pół roku i jest git

Zatem?

elkabelka w przeciwieństwie do Ciebie nie muszę nic nikomu na tym forum udowadniać. Ja płaczę?;-) Pawełek płakał chyba ze 3 strony że go moderacja lekceważy i że zupa była za słona. No i dostał bana za obrażanie innych w tym za to że porównał mnie gdzieś do psa. Życzę sobie żeby zrobił to porównanie stojąc naprzeciw o ile oczywiście będzie miał na tyle odwagi.

No tak, nie musisz udowodnić. Tak znacznie łatwiej uchodzić za "autorytet" - wystarczy napiąć się w każdym wątku i na każdy temat.

Mam takie nieodparte wrażenie, że ten test już się odbył :-)Mam rację? :-)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Mam takie nieodparte wrażenie(...)

Twój stan posiadania mało nas interesuje.

Zatem?

Zatem moja wypowiedź tyczyła się pewnego stopnia ogólności,nie sprowadzała się do ataku personalnego, odnosi się do sytuacji gdy na tym forum porusza się temat ABX, zakładasz go np Ty, może to też być ktokolwiek inny, później robi kilku napaleńców rozpierduchę i wielki płacz- to przez ABX! Zawsze tak jest, podział: my złotousi bogacze - wy głusi biedacy g... wiedzący, a że ABX jest nie w smak kilku osobom związanym z branżą audio, naruszający ich żywotne interesy np na tym forum, to jest tak jak piszę, no ale to jest temat na zupełnie inną rozmowę. No to kiedy ten test? Naród czeka :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.