Skocz do zawartości
IGNORED

Chcę zorganizować w Krakowie test ABX

Gość discomaniac71

Testy ABX  

121 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy są optymalną metodą doboru sprzętu?

• Tak
      50
    • Nie
      71
  2. 2. Czy jesteś gotów uczestniczyć w teście ABX?

• Tak
      84
    • Nie
      37

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano · Ukryte przez jozwa maryn, 25 Listopada 2010 - Brak powodu
Ukryte przez jozwa maryn, 25 Listopada 2010 - Brak powodu

Twój stan posiadania mało nas interesuje.

Rochu użycie pluralis majestatis sugeruje dwie możliwości: albo koronowałeś się na Cesarską Audiofilskośc i kończy to dyskusję, albo przypomniały Ci się czasy słusznie minione :-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zatem moja wypowiedź tyczyła się pewnego stopnia ogólności,nie sprowadzała się do ataku personalnego, odnosi się do sytuacji gdy na tym forum porusza się temat ABX, zakładasz go np Ty, może to też być ktokolwiek inny, później robi kilku napaleńców rozpierduchę i wielki płacz- to przez ABX! Zawsze tak jest, podział: my złotousi bogacze - wy głusi biedacy g... wiedzący, a że ABX jest nie w smak kilku osobom związanym z branżą audio, naruszający ich żywotne interesy np na tym forum, to jest tak jak piszę, no ale to jest temat na zupełnie inną rozmowę. No to kiedy ten test? Naród czeka :)

Teraz wszystko jasne:-) Gwoli wyjaśnienia: moje Sansui było zaplombowane - tak je kupiłem i tak sprzedałem. Zresztą znacznie poniżej jego rzeczywistej wartości na zachodnich aukcjach. Masz rację z tymi interesami ale ja akurat mam to w nosie. Liczy się dobry dźwięk i takiego szukam. Co do testu: pożyjemy zobaczymy. Brać krakowska zdecyduje czy w ogóle chce się mu poddawać.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rochu użycie pluralis majestatis sugeruje dwie możliwości: albo koronowałeś się na Cesarską Audiofilskośc i kończy to dyskusję, albo przypomniały Ci się czasy słusznie minione :-)

Jest tez taka możliwość, że wypowiedziałem te słowa w imieniu milczącej większości, mocno zmęczonej już twoimi i twoich kolegów harcami.

Jest tez taka możliwość, że wypowiedziałem te słowa w imieniu milczącej większości, mocno zmęczonej już twoimi i twoich kolegów harcami.

Rochu... Ty naprawdę wierzysz, że milcząca większość uczyniła depozytariuszem swoich odczuć człowieka, który słyszy sygnatury dźwiękowe twardych dysków? Popadłeś chyba w lekką megalomanię...

Elka w watku ABX się puszy

Belka spadła mu na uszy-

Elkę teraz boli głowa...

Nie pojedzie do Krakowa

Gada cos tam po łacinie

Chęć na ABX mu minie,

Bertrand z Elką-to testery

Idżcie spać już do cholery

Gość rochu

(Konto usunięte)

(...) Zawsze tak jest, podział: my złotousi bogacze - wy głusi biedacy g... wiedzący, a że ABX jest nie w smak kilku osobom związanym z branżą audio, naruszający ich żywotne interesy np na tym forum, to jest tak jak piszę, no ale to jest temat na zupełnie inną rozmowę.(...)

O ile mi wiadomo nikt z grupy krakowskiej nie jest związany, nawet pośrednio z branżą. To raz.

Dwa. W ramach spotkań odsłuchujemy wiele klocków, w tym sporo DIY a także wiele na prawdę kosztujących grosze.

Playstation, wzmacniacze w klasie D, lampowce za garść dinaros i tanie DAC-i dawno temu były już przedmiotem naszego zainteresowania a pierwszy odsłuch pc-audio odbył się mniej więcej wtedy gdy najwięksi jego forumowi piewcy moczyli jeszcze pieluchy.

Zatem zanim wydasz jakiś osąd bądź łaskaw zapoznać się wcześniej z tematem bo wyjdziesz po prostu na głupca.

(..) człowieka, który słyszy sygnatury dźwiękowe twardych dysków?

Byłbyś łaskaw podsunąć jakiś cytat?

O tak. Aby nie być gołosłownym.

Byłbyś łaskaw podsunąć jakiś cytat?

O tak. Aby nie być gołosłownym.

Proszę - mój ulubiony wątek: "Dyski SSD - Wasze doświadczenia (reaktywacja)" :-)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Proszę - mój ulubiony wątek: "Dyski SSD - Wasze doświadczenia (reaktywacja)" :-)

Prosiłem o cytat a nie o nazwę wątku, nie mojego z resztą autorstwa.

Nie chciałbym skonstatować tej części dyskusji w ten sposób, że po prostu łżesz.

Prosiłem o cytat a nie o nazwę wątku, nie mojego z resztą autorstwa.

Nie chciałbym skonstatować tej części dyskusji w ten sposób, że po prostu łżesz.

Każdy może zajrzeć do wątku i ocenić.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Każdy może zajrzeć do wątku i ocenić.

Zacytuj mnie a nie unikaj odpowiedzi jak twój tatuś xyz.

Inaczej ogłoszę cię kpem i łgarzem.

Masz 10 minut.

Zacytuj mnie a nie unikaj odpowiedzi jak twój tatuś xyz.

Inaczej ogłoszę cię kpem i łgarzem.

Masz 10 minut.

Już rzucam się do przeglądania wpisów klasyka, który w przeciwnym razie uzna mnie za kpa i łgarza - to będzie najgorsze 10 minut w moim życiu :((

Czas minął.

Dobrej nocy.

Muszę posypać głowę popiołem - nie znalazłem takiego wpisu autorstwa rocha, w którym padło takie stwierdzenie - więc przepraszam.

Trzeba było się nie poddawać choć przynaję że znaleźć w Jego przypadku coś dłuższego (w sensie wypowiedzi merytorycznej na poparcie własnego zdania) jest bardzo ciężko.... ja znalazłem nieco inna rewelację rocha w postaci

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (bo o usunięciu całego protoplasty do "ssd reaktywacja" już czytałem)

"jozef, a nie przyszło Ci do głowy, że gościowi chodzi o to, że na płycie CD zapis jest dokonywany za kolejnością i tak samo działa odczyt?

Głowica lasera nie skacze po całym dysku jak ma to nieraz miejsce w przypadku głowicy HDD.

Oczywiście w przypadku komputera mamy bufory, szybkie interfejsy, wydajny procesor, etc, etc, co ma zapewnić ciągłość przesyłania danych. Nie mniej facet problem upatruje właśnie w tym procesie łączenia fragmentów danych z HDD, który wg niego jakoś tam wpływa na efekt finalny. "

Ale polecam przeczytać całość przynajmniej do tego fragmentu....

Popatrzcie, wystarczy zdefragmentować dysk i już muzyka będzie lepsza (bo będzie w odpowiedniej kolejności) :-D

PS. Rochu.... Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

Muszę posypać głowę popiołem - nie znalazłem takiego wpisu autorstwa rocha, w którym padło takie stwierdzenie - więc przepraszam.

Elcia

Tylko nie tak dużo,bo nasypiesz se kurde w uszy........i testy bendom nieudane))))

Elka w watku ABX się puszy

Belka spadła mu na uszy-

Elkę teraz boli głowa...

Nie pojedzie do Krakowa

Gada cos tam po łacinie

Chęć na ABX mu minie,

Bertrand z Elką-to testery

Idżcie spać już do cholery

Nie no, jestem pod wrażeniem, stary marnujesz się na tym forum hehe. A może już czas zrobić sobie badania słuchu, one ci powiedzą co słyszysz a czego nie? Panie to może być matrix, uważaj :)

No i dostał bana za obrażanie innych w tym za to że porównał mnie gdzieś do psa.

Niedozwolone jest podejmowanie za pośrednictwem Forum działań sprzecznych z zasadami współżycia społecznego. W szczególności zabronione jest:

* zachowanie sprzeczne z zasadami Netykiety, w tym formułowanie wypowiedzi stanowiących przejaw braku szacunku wobec innych Użytkowników Forum bądź też zachowania powszechnie uznawane za sprzeczne z zasadami kultury osobistej,

* rozpowszechnianie za pośrednictwem Forum treści obraźliwych, obscenicznych lub naruszających powszechnie uznawane zasady etyczne.

Użytkownik discomaniac71 dnia 22.11.2010 - 10:57 napisał

"o ABX piszą posiadacze tanich, bardzo budżetowych klocków".

"są to osoby którym nie chce się słuchać"

"nie mają własnego zdania o brzmieniu Krella, McIntosha czy Accuphase poza tym że są to drogie klocki i dużo kosztują"

"Wystarczą im te trzy magiczne literki: "ABX""

===============================================

ewidentny brak szacunku

discomaniac71 dnia 22.11.2010 - 20:43 napisał

"Dawno nie spotkałem tak zadufanego w sobie idioty:-)"

================================================

treść obraźliwa

=====================================================

A discomaniac dalej pisze i jego chamskie posty dalej wiszą. Za to ja zostałem zbanowany, bo w ODPOWIEdZI na powyższe chamstwo napisałem mu, że NIE BĘDĘ GO OBRAŻAł, bo nawet psa nie obrażam (nie jest to porównanie discomaniaca do psa, tylko wyraża moją niechęć do obrażania kogokolwiek, ale to trzeba chyba logikę przerobić, żeby zrozumieć...).

To jest po prostu parodia moderacji.

Mlb, wiedz, że przygotowuję rozprawę po części z zakresu socjologii, po części z zakresu psychologii i psychiatrii, pod tytułem: "Spory i waśnie wirtualne". Jak mógłbyś nie niszczyć mi materiału badawczego do w/w zagadnienia, którego ten wątek dostarcza wyjątkowo dużo, to byłbym Ci wdzięczny. Ponieważ jesteś moderatorem, to muszę powiedzieć, że moderatorzy są czynnikem najbardziej efektywnie podsycającym takie tytułowe spory i waśnie.

Yul, pomogę Ci w twojej pracy "Spory i waśnie wirtualne" na forum:

YUl napisał:

"Z jakiej przyczyny bez archaniołka niektórzy nie mogą wytrzymać nawet jeden dzień?"

=================

pisanie o kimś w zdrobnieniu to brak szacunku

"Zahipnotyzowani czy co"?

===============================

brak szacunku, sugestia niepoczytalności adwersarzy

"powróci w szatach cierpiętnika i...da nam wszystkim ponownie popalić"

=================================================

kłamstwo, archanioł daje popalić tylko tylko tym, którzy nieźle na to zasłużyli i nie powraca w szatach cierpiętnika, tylko walczy o równość na forum.

"A dziś, korzystając z chwilowego bana na audiostereo.pl daje zapewne popalić innym forumowiczom, na jakimś innym forum. Może u ogrodników, może u miłośników kawy, a może jeszcze gdzie indziej"

==================================

kłamstwo + brak szacunku

teraz twój materiał do pracy zostanie wzbogacony.

Proszę moderację o wyrozumiałość dla niego, kolega Yul trochę za bardzo się wczuł w rolę i pomylił rolę badacza z obiektem badania...

niepotrzebnie go przepraszałeś, on wielokrotnie pisał nieprawdę na mój temat, wezwany do pokazania dowodów pokazał jakieś bzdury, a o przepraszaniu mowy nie było :))

a ja dostałem bana za rzekome oszczerstwo :))

Archaniołek

Bądż mężczyzną i nie płacz nad swym losem-masz problemy?....coś nie gra,czy wszystko gra?[jednakowo]))))

Gość rochu

(Konto usunięte)

xyz/archanioł - antologia:

Napisano 22.11.2010 - 20:35

A jakie Ty masz wykształcenie ? Założę się, że studiów żadnych (sądząc po przekąsie z jakim piszesz "magister", kompleksy wyłażą z każdej dziury...), a o wykształceniu technicznym to tylko czytałeś.

Napisano 12.11.2010 - 18:20

Z Twojego niskiego poziomu pewno mało co widać...

Napisano 03.08.2010 - 22:18

nie wiesz co odpisać i bełkoczesz teraz płaczliwie do kolegów...

Napisano 11.08.2010 - 17:38

Ale każdy pisze o prawdzie... prawda jest jak dupa: każdy ma swoją :)

Napisano 01.10.2010 - 23:31

... a ja uważam, że wielu aktywnych tutaj (nie pomnę ich nicków) powinno tylko czytać... ;)

Napisano 31.08.2010 - 00:07

szkoda, że niektórzy audiofile mają zbyt dużo wolnego czasu na wypisywanie bzdur na forach... Wracaj do dzieci, one Cię bardziej potrzebują...

Napisano 12.08.2010 - 00:07

tak, naukowcy najlepszych uczelni na świecie to głupki, a pod naszym Krzyżem gromadzi się śmietanka intelektualna całego świata :)))))

Napisano 11.08.2010 - 17:13

ja stawiam tezę, że miażdżycę mają wyznawcy winyli i techniki analogowej, za wszelką cenę postanawiają udowodnić, bez dowodów, wyższość analoga nad cyfrą, dorożki nad samochodem, maszyny do pisania nad komputerem itd...

Napisano 07.08.2010 - 21:19

gdyby ironia walnęła Cię w łeb, to byś pewno nie zauważył ;)

Napisano 16.10.2010 - 20:56

Boleczku, nie trzeba być poeta, żeby oceniać wiersze...

Archaniołek

Bądż mężczyzną i nie płacz nad swym losem-masz problemy?....coś nie gra,czy wszystko gra?[jednakowo]))))

pisanie o kimś w zdrobnieniu to brak szacunku

niestety jakiś nie-mężczyzna uparcie zgłaszał moje posty do moderacji i nie dał mi pokonać w internetowej walce tych "dzielnych" wojów.

Mlb tak bardzo o was dba, że nie widzi czystego chamstwa generowanego przez Twój obóz i przez Ciebie, za to widzi nieistniejące porównania.

Z tobą też bym się rozprawił raz dwa i uciekałbyś z płaczem, ale nie mogę bo znów bym bana dostał :))

.......

widzisz... nie ma tam chamstwa, co najwyżej ostra ironia (w końcu to męskie forum, a nie forum o wyszywaniu..., chociaż mam takie wrażenie, gdy dostaję bana...), w odpowiedzi na czystej wody chamstwo.

Szkoda, że nie zacytowałeś na jakie teksty odpowiadałem, wtedy byłoby śmiesznie...

Ale za dużo wymagam od Ciebie, uczciwość nie jest twoją mocną stroną.

(nawet nie jestem pewien, czy ja to wszystko napisałem)

rochu uprzedziłeś mnie;-)

Ty już lepiej nic teraz nie pisz i ciesz się z ochronki moderacji...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Z tobą też bym się rozprawił raz dwa i uciekałbyś z płaczem, ale nie mogę bo znów bym bana dostał :))

To rozpraw się ze mną. Tylko proszę nie wirtualnie bo to żadne rozprawianie. Stań naprzeciw jak facet i powiedz co Cię boli. Serio.

Gość rochu

(Konto usunięte)

niepotrzebnie go przepraszałeś, on wielokrotnie pisał nieprawdę na mój temat, wezwany do pokazania dowodów pokazał jakieś bzdury, a o przepraszaniu mowy nie było :))

Wiesz co to jest zniesławienie?

• Redaktorzy

Czy moderacja powinna oczyścić ten wątek z niemerytorycznych wpisów i przenieść z powrotem do Stereo, czy zostawić tutaj jak jest?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Moderacja powinna zablokować możliwość wpisów Archanioła który - jeśli dobrze pamiętam - nie powinien pisać poza swoimi wątkami i przenieść wątek do Stereo. Sam zobowiązuję się przeprowadzić ów test ale nie życzę sobie zaśmiecania tematu przez Pawła. Każdy jego wpis to atak osobisty mimo że to innym przypisuje swoje przypadłości.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

a ty zamiast wypisywania ton smieci nie mozesz w koncu zoooooorganizowac tego testu???]

muls wróć lepiej do wypisywania bzdetów w temacie Polityka. Nic już nie zostało ze starego dobrego mulsa. Szkoda.

muls wróć lepiej do wypisywania bzdetów w temacie Polityka. Nic już nie zostało ze starego dobrego mulsa. Szkoda.

w końcu muls zadał treściwe pytanie i znowu kogoś zabolało

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.