Skocz do zawartości
IGNORED

Arcam rDock - opinie

mate_ous

Rekomendowane odpowiedzi

Podobnego wątku nie znalazłem na forum a myślę, że jest to ciekawa propozycja. Do niedawna żyłem myślą, że kupię dobre źródło w postaci CD Arcama 9, potem trochę myślałem o rDAC Arcama, a obecnie interesuje mnie rDock Arcama z iPodem Classic. Wszystkie trzy opcje kosztują około 1500zł.

Pomysł z rDAC-kiem szybko u mnie odpadł, bo miał grać w połączeniu z PC, który bezszelestny delikatnie mówiąc nie jest. Jest to raczej sprzęt do użytku doraźnego, a takiego nie szukam.

CD Arcama 9 to już klasyka i ciężko było by mi znaleźć coś lepszego w tej cenie, ale podoba mi się nowoczesne rozwiązanie z rDock-kiem. Płyt nie przestanę kupować, bo planowałbym zgrywanie ich w formacie Apple Lossless na iPoda.

Wątek założyłem głównie po to, żeby było miejsce do dyskusji na temat tej stacji dokującej, ale nie ukrywam że chętnie poczytał bym również opinie za i przeciw mojej wizji "nowoczesnego" źródła. Specjalnie użyłem tego przymiotnika bo zdaję sobie sprawę, że na forum jest mnóstwo fanów odtwarzaczy CD, którzy takie rozwiązanie od razu przekreślą. Zdaję sobie też sprawę dlaczego tak myślą, ale ciekawie byłoby spróbować czegoś innego?!

Jeżeli ktoś miał styczność z tym dockiem niech wyrazi swoją opinię. Jego oceny w internecie są całkiem niezłe, ale nie ufam im w 100%.

https://www.audiostereo.pl/topic/73078-arcam-rdock-opinie/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.