Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz cd do zestawu Totem Staff + Symasym

biker89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukalem podobnego tematu ale niestety nic co odpowiada na moje pytanie nie znalazlem.

Szukam odtwarzacza CD do wspolpracy z kolumnami Totem Staff (DIY) i wzmakiem Symasym. Slucham bardzo roznej muzyki od hip hopu po klasyki roku i jazz. Rozgladalem sie za roznymi modelami Marantza,Cambridge Audio ale nie wiem jak one sie "dogaduja" z moimi podzespolami. Gorna polka cenowa to jakies 350 zl (wolalbym mniej) preferowany czarny kolor panelu. Za wszelkie sugestie serdecznie dzieki :)

Do tej kwoty polecam ci

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Baaardzo fajny odtwarzacz zwłaszcza do jazzu i klasycznego rocka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na nady tez patrzylem, niestety niezbyt czesto pojawiaja sie jakies w takich cenach.

Co sadzisz/sadzicie np o takim wynalazku -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety Staffki jeszcze sa nie dokonczone wiec jak graja musze przyznac do konca nie wiem. Co do oczekiwan: ma byc mozliwie szczegolowo, nie chce plaskiego dzwieku, ktory tylko prosi o sciszenie/wylaczenie. Odpowiadajac na Twoje pytanie - bardziej cieplo niz jasno. Za ta kwote wiem, ze cudow oczekiwac nie moge, ma byc poprostu stosunkowo jak najlepsze zrodlo ktore nie ograniczy mozliwosci syma i staffow. Ma byc tak, ze siadam odpalam Metallice S&M / cos jazzowego / Still Dre i nie spogladam na cdeka jak na najslabsze ogniwo.

Trudny orzech do zgryzienia z powodu niewielkiej deklarowanej kwoty oraz oczekiwanej uniwersalnosci w zakresie odtwarzanej muzyki. Na dziendobry

przychodzi mi do glowy NAD514, ale za ta kase chyba nie da rady. To bylby zdecydowanie dobry wybor. Zdecydowanie rowniez Harman Kardon, starsze modele

7725, 7625, 7525. Z Nadow, to ewentualnie 540, ale odrobine slabiej od 514. Chwilowo nic innego nie przychodzi mi do glowy, jak cos wymysle, dm znac.

Pozdrawiam

Dzięki Mariuszowi sam stałem się posiadaczem NAD-a 514 po małym tunningu i gra poprostu rewelacyjnie. Jeszcze raz dzięki Mariusz za radę:D. Na allegro pojawiła się teraz bardzo ciekawa opcja NAD-a

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki Mariuszowi sam stałem się posiadaczem NAD-a 514 po małym tunningu i gra poprostu rewelacyjnie. Jeszcze raz dzięki Mariusz za radę:D. Na allegro pojawiła się teraz bardzo ciekawa opcja NAD-a

Ukryta Zawartość

Jak to wyglada (nad 5000) w stosunku do tych podanych wyzej przez Mariusza?

Ukryta Zawartość

Tutaj to musi ci już Mariusz powiedzieć jak się odnosi 5000 do innych modeli, bo ja nie posiadałem 5000, ale m.i Mariusz jak i dużo innych osób bardzo sobie chwaliło tego NAD-a

Cd 5000, to fajny cd, ale mam wrazenie, ze nie do końca uniwersalny a takze najbardziej lubiący towarzystwo wzmacniacza tez NADa. U mnie grał ze wzmakiem NAD3400. W rocku cos bylo nie tak z rozdzielczoscia oraz basem, nie wiem do dzis czy to wina cd czy wzmaka, najczesciej slucham jazzu a ten gatunek wypadał ok. Mimo wszystko upierałbym sie przy 514, widze na Allegro jest bardzo dobry 541i, ale wykracza poza deklarowane pieniadze.

A moze jakas Yamaszka?, do 4 stowek da sie cos uniwersalnego wybrac.

BIKER 89 Nie ograniczaj się cenowo, jeżeli nie musisz. CDka nie kupuje się co tydzień. jeżeli możesz to dorzuć pare złotych i bedziesz miał coś z topowych modeli sprzed paru lat. Jeżeli kupisz coś taniego to posłuchasz 3 miesiące i będziesz chciał zmieniać. W technologi odczytu CD nie zachodzą takie zmiany jak na rynku komputerowym, mozesz kupic raz a dobrze.

Moja propozycja to np.: coś ze stajni marantza i konsultacja na temat modyfikacji z Sz. P. McGyver'em na audioshow.

Może jakiś inny DAC, lampucera?

Koledzy poprawcie mnie jeżeli się myle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.