Skocz do zawartości
IGNORED

PROBLEM z CD Technics SL-PS 670A

MareG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem bardzo zadowolony z tego odtwarzacza, jednak od pewnego czasu jego

zachowanie jest bardzo denerwujace - otóż mniej więcej w środku i/lub pod koniec

płyty odtwarzanie zaczyna "skakać" - utwor przeskakuje o kilka sekund do przodu,

nie ma zadnej reguly czasem kilka razy w jednym utworze - w kilku utworach itp.

Zauwazylem ze zdaza sie to na dluzszych plytach - np. dluzszych niz 45minut.

Przeczyscilem soczewke specjalna plyta ale nic sie nie zmienilo...

Poniewaz nie mam gwarancji, wiec zanim oddam CD do serwisu chcialem zapytac

czy ktos z Panstwa spotkal sie z takim problemem i jakia jest tego przyczyna /

jakie koszty naprawy?

Pozdrawiam

Marek

https://www.audiostereo.pl/topic/7334-problem-z-cd-technics-sl-ps-670a/

Miałem kiedyś SL-PG470A który zachowywał się podobnie jak opisujesz.

Oddałem CD-ka do serwisu. Chodził dobrze jakieś 2-3 miesiące.

Potem sam znalazłem w środku potencjometr którym mozna było to podregulować, z tym, ze po jakimś czasie problem wracał.

Myslę, że jedynym sensownym rozwiązaniem jest proponowana przez dcaudio wymiana lasera, albo ..... wymiana całego odtwarzacza. ;))

pozdrawiam

Po raz koleny piszę iż przeskakiwanie to wina zabrudzonych prowadnic przesuwających głowicę ( dwa metalowe pręty po których poziomo przesuwa się głowica) wystarczy mało widoczny kurz i już jest źle

trzeba je wyczyścić na błysk . Można też przesmarować ale bardzo mało wręcz śladowo!!! bardzo rzadkim !!! wręcz wodnistym olejem. Efekt murowany.

Można przy okazji obejrzeć przekładnię zębatą czy nie dostaly się tam jakieś zanieczyszczenia.

Potencjometr służy do regulacji ogniskowania strumienia inne mogą służyć do regulacji mocy lasera .

Jeżeli nie ma problemu ze startowaniem płyty i przełączaniem między utworami to nie ruszać.

Pozdrawiam

Dziekuje za pomocne odpowiedzi:)

Sprawa przedstawia sie tak:

Wszystko wskazuje na to, ze to wada fabryczna lasera poniewaz odtwarzacz mam 2 miechy i jest kompletnie nowy - po rozkreceniu (z trudem!), w srodku nie ma ani grama kurzu! Kupilem go od goscia z Allegro, ktory sprowadzil go z zagranicy - podejzewam ze lezal przez lata w jakims magazynie - oryginalnie zapakowany...

Te przeskoki wystepuja sporadycznie jak wspominalem na "dlugich" plytach - maxymalnie upakowanymi utworami i to w koncowych utworach...

Dla swietego spokoju zaniose go do serwisu i wymienie nowy laser na calkiem nowy :) Mam nadzieje ze problemy znikna...

Pozdrawiam

Marek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.