Skocz do zawartości
IGNORED

Audiotrack HD2 czy Xonar D1

ghost-one

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam dylemat miedzy Audiotrack HD2 a Xonar D1 już chciałem zamawiać HD2 lecz wstrzymałem się przed zakupem, i Proszę o pomoc w wyborze

moje IEM: Fischer Audio Eterna rev.2

Słuchawki nauszne: brak, aczkolwiek planuje zakup CAL!

Głośniczki: Creative P580, planuje wymianę na SOLO 7C

Pytania:

1 Czy dla mojego obecnego sprzętu lepszy będzie Audiotrack HD2 czy Xonar D1

2 Czy dla planowanego sprzętu nie lepiej byłoby zaopatrzyć się przyszłościowo, tzn. w Audiotrack HD2 ? bo wydaje mi się ze na pewno lepiej się sprawdzi z Cal i Solo tym bardziej z OPA2604 lub LM6172

3 Czy Jakość dźwięku w HD2 jest taka sama na minijacku i 2x RCA (cinch)? czy podpinając Eterna rev.2 pod wbudowany wzmak nie uszkodzę ich i czy na pewno warto (nie stracę na jakości przez wzmak) ?

https://www.audiostereo.pl/topic/73499-audiotrack-hd2-czy-xonar-d1/

Mam Audiotracka HD2 z wymienionymi kondensatorami i opami na 1x LM 4562Na + 2x LM61721N

Podłączyłem to do sprzętu znajomego, który się zastanawiał nad stosownością zastąpienia integry właśnie na Xonar D1... Później miałem okazję posłuchać tego Xonara na tym systemie.

Nie robiłem bezpośredniego porównania, między odsłuchami minęły jakieś 2 tygodnie, a pozostała cześć systemu pozostawiała baaardzo wiele do życzenia, jednak bez żadnych wątpliwości

Audiotrack (pewnie nawet niemodowany) ściera Xonara D1 w drobny pył.

Muzykalność!!!, barwa, ilość szczegółów i jednocześnie gładkość wysokich tonów bez porównania.

Gdy pomyśle, że to porównanie miałoby się odbyć przy współudziale SOLO 7C... to aż się żal robi Xonara

Jestem tego samego zdania co poprzednik, tutaj nawet się nie ma co zastanawiać, bo to nie jest różnica, a raczej przepaść

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.