Skocz do zawartości
IGNORED

trzaski w prwym kanale

Joy

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu zaobserwowałem w swoim systemie taką rzecz, a mianowicie podczas pogłaśniania słychać trzaski w prawym kanale. Mój system to: NAD 320BEE, Tannoy m2 po przeróbce, Technics SL-PG 480A, Audioquest Copperhead, Sonic Link AST 200. Zmieniałem już kable głośnikowy i sygnałowy, a nawet wzmacniacz był w serwisie testowany. I nic. Może to wina CD. Jak się z tym uporać?. Proszę o poradę.

Pozdrawiam JOY

https://www.audiostereo.pl/topic/7365-trzaski-w-prwym-kanale/
  • 2 tygodnie później...

Dzisiaj próbowałem na innym CD niestety Technicksa i słychać tak samo szumy i trzaski w momencie pogłaśniania potencjometru na wysokim podziale głośności. Sprawdzałem na spokojnych utworach, i tylko prawy kanał szumy i trzaski w momencie kiedy jakiś utwór spokojnie się zaczyna a potem kiedy narasta. Jeszcze jedna uwaga gdy pozostaje potencjometr na mniej więcej w połowie głośności to słychać bardziej szumy w prawym kanale. Co robić sam nie wiem, czy rzeczywiście to wina Nada?

Spróbuj zamienić najpierw kalały w CD jak zacznie trzeszczeć w lewym to CD, jak nie to zamień przewody głośnikowe prawy z lewym. jak trzeszczy lewy to wzmacniacz, jak nie to nie mam pojęcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.