Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do 3500zł

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie sam jestem w tej samej sytuacji co Kamil79 i chętnie usłyszę każdą opinię nawet sprzeczną z moimi ustaleniami. Ja dopiero wybieram się na odsłuchy i bardzo cenne by było dla mnie, jak i założyciela wątku, aby podać kilka modeli z krótka charakterystyką, co w nich dobre a co złe. Lubię ostry i szczegółowy dźwięk słucham rock'a, metalu itp. i pod to chcę coś nabyć. Na dzień dzisiejszy chciałbym posłuchać onkyo 808, marantz'a 5005 i yamahy 1067. Mogę prosić o parę słów na temat tych sprzętów ???

Co do wypowiedzi pewnego "świeżego" usera, który przesiąknięty jest obsesyjną nienawiścią do firmy Onkyo i posiada znakomite kolumny Tonsil Siesta - cóż, był tu już taki. Kilka nicków, co chwilę banowany, zakładał nowy nick, znowu ban, prowadził dyskusje z samym sobą pod dwoma nickami, jakie to Onkyo wieśniackie.

Oj, zaleciało jorkersem...

Nie będzie śmiecenia, czym więcej osób uświadomi sobie kilka spraw, tym więcej pieniędzy zostanie im w portfelach.

Muszę niestety podważyć wiarygodność twojej wiedzy bądź słuchu - dlaczego ? Bo to właśnie w przedziale 2-5k zł jest największa zauważalna różnica między amplitunerami KD, najbardziej to słychać przy muzyce a mniej przy kinie. Mówię tu o sytuacjach w których można uzyskać lepszy efekt dokładając kilka set złotych względem założonego budżetu.

Więc masz takie AVR-1611 za 1300PLN i na dokładkę AVR-2311 za 3500PLN. Jakie różnice będą się objawiały w KD, a jakie w Stereo? I ile czasu musiałbyś poświęcić na ich wyłapanie, gdyby u Ciebie w domu stały oba na szafce?

Mówimy oczywiście o dźwięku. Nie o mocy, funkcjach, obrazie i innych "pierdołach"....

Przykład Pan Kowalski chce kupić Ampli yamaha z serii 5xx. Dokładając kilka stówek może nabyć serię 7xx znacznie lepszą. Znawca tematu zrobi wszystko, żeby namówić go na dołożenie do wyższego modelu bo wie, że w tym wypadku jest to opłacalne. Może też się zdarzyć, że ktoś zaczyna swoją przygodę ze sprzętem i nie potrafi jeszcze wychwycić pewnych charakterystycznych cech.

O te charakterystyczne cechy zapytam. Na co zwróciłbyś uwagę każdemu kupującemu, aby w bardzo łatwy sposób odróżnił sprzęt prawie 3 razy droższy od tańszego po dźwięku? No jak odróżnić 1611 od 2311, szczególnie, że nie ma tu różnicy kilku stówek tylko kilku "razy"?

Ufając sprzedawcy kupuje model 5xx i co dalej ? Mija rok, dwa i nagle okazuje się, że sprzęt nie spełnia jego oczekiwań albo zestaw kina typu LG za 1k zł gra podobnie. Połowa tych urządzeń ląduje na allegro za marne grosze bo nikt nie chce ich kupić.

Zazwyczaj po roku, dwóch to ludzie chcą sprzedać zestawiki ze względu na kolumny, a nie amplitunery. Wszelkie badziewne stateliki w obudowach 5 na 5 cm z subwooferem na głośniku 14 cm. Jeśli ludzie sprzedają same amplitunery, to powodów może być cała masa: zbyt mała moc, zbyt wymagające kolumny, zbyt mała ilość złączy, a najczęściej jest to potrzeba posiadania czegoś nowszego / lepszego, a nie dlatego że "źle grają". (poruszamy się oczywiście w widełkach cenowych, które wcześniej wymieniłem).

P.S. Nie znasz mnie a tym bardziej nie masz pojęcie jakie mam intencje! No ale jak większość już zauważyła zawsze jesteś najmądrzejszy :-P

Znam Ciebie doskonale, bo masz przecudną właściwość bycia bardzo powtarzalnym. Zagrywkę w stylu "jak większość już zauważyła zawsze jesteś najmądrzejszy" już czytam któryś raz. Po prostu powielasz w moim mniemaniu to co zasłyszałeś i przedstawiasz jako własne doświadczenia. Dlatego też w dyskusji, gdy brakuje Ci argumentów dążysz do znalezienia "przyjaciela", który poklepie Ciebie po plecach i doda odwagi.

Tak więc, śmiało - pytania proste jak drut, bo różnice są przecież oczywiste.

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

1. Akurat w przypadku tych Denonów różnica w cenie jest spora ale przykład Yamahy pokazuje już coś innego. Dla mnie wyłapanie różnic dźwiękowych między tymi modelami trwał dokładnie kilka minut - dlaczego ? W kinie wystarczyło w pomieszczeniu 20m2 odkręcić gałeczkę ciut mocniej i najtańszy model zamiast czystego dźwięku generował dużo zniekształceń. Ogólnie zamiast kopa była kupa. W stereo gorsza kontrola na basie: szybkość i nie ma takiego rozciągnięcia tego zakresu.

2. Co do typowego Kowalskiego to może nie doceni tego od razu w sklepie ale po kilku miesiącach odsłuchów na pewno. Więc jak trafi na takiego sprzedawcę jakim ty jesteś doradcą to pies pogrzebany i kasa wyrzucona w błoto. Więc radzę wszystkim kupującym aby znaleźli lepsze źródło informacji od ciebie.

3. Nie mówię o sprzedawanych zestawach tylko pojedynczych elementach jakim są amplitunery - jak już kiedyś ci pisałem zobacz na allegro jak często pojawiają się np. Yamahy RX-V 661, 861 z drugiej ręki a jak często 361.461 itp. Jak ktoś dobrze ulokował gotówkę szybko się sprzętu nie pozbywa.

4.Co do ostatniej kwestii to mam już przyjaciół i szukać nie muszę. Jeśli zaś chodzi o powielanie to fakt zależy mi na tym aby inni przejrzeli na oczy.

P.S. Jeśli o mnie chodzi to nie jestem wrogo nastawiony do ONKYO ani nie jestem fanatykiem Yamahy. Sam poszedłem w stronę Pioneera i tu znalazłem złoty środek dla siebie. Uważam, że mając na wydanie 3500zł lepiej uderzać w coś innego. Zastanawia mnie fakt czy któryś z doświadczonych userów mając taką gotówkę poszedł by w ONKYO?

1. Akurat w przypadku tych Denonów różnica w cenie jest spora ale przykład Yamahy pokazuje już coś innego. Dla mnie wyłapanie różnic dźwiękowych między tymi modelami trwał dokładnie kilka minut - dlaczego ? W kinie wystarczyło w pomieszczeniu 20m2 odkręcić gałeczkę ciut mocniej i najtańszy model zamiast czystego dźwięku generował dużo zniekształceń. Ogólnie zamiast kopa była kupa. W stereo gorsza kontrola na basie: szybkość i nie ma takiego rozciągnięcia tego zakresu.

2. Co do typowego Kowalskiego to może nie doceni tego od razu w sklepie ale po kilku miesiącach odsłuchów na pewno. Więc jak trafi na takiego sprzedawcę jakim ty jesteś doradcą to pies pogrzebany i kasa wyrzucona w błoto. Więc radzę wszystkim kupującym aby znaleźli lepsze źródło informacji od ciebie.

3. Nie mówię o sprzedawanych zestawach tylko pojedynczych elementach jakim są amplitunery - jak już kiedyś ci pisałem zobacz na allegro jak często pojawiają się np. Yamahy RX-V 661, 861 z drugiej ręki a jak często 361.461 itp. Jak ktoś dobrze ulokował gotówkę szybko się sprzętu nie pozbywa.

4.Co do ostatniej kwestii to mam już przyjaciół i szukać nie muszę. Jeśli zaś chodzi o powielanie to fakt zależy mi na tym aby inni przejrzeli na oczy.

P.S. Jeśli o mnie chodzi to nie jestem wrogo nastawiony do ONKYO ani nie jestem fanatykiem Yamahy. Uważam, że mając na wydanie 3500zł lepiej uderzać w coś innego. Zastanawia mnie fakt czy któryś z doświadczonych userów mając taką gotówkę poszedł by w ONKYO?

1. To na koniec.

2. Olejmy, bo widzę znów coś próbujesz imputować. Bez znaczenia dla dyskusji.

3. Też olejmy - nie chce mi się wnikać w to ile kosztowały, z których są okresów i jaki był wolumen ich sprzedaży. Bez względu na dyskusję w sferze "słyszenia".

4. Ok, to też olejmy.

P.S. Też bez znaczenia.

Skupmy się zatem na pierwszym. Proszę doprecyzuj:

- w ciągu kilku minut rozróżniasz Denony czy Yamahy?

- co to znaczy 'ciut głośniej' - o ile milimetrów przekręcasz wtedy gałkę głośności?

1. To na koniec.

2. Olejmy, bo widzę znów coś próbujesz imputować. Bez znaczenia dla dyskusji.

3. Też olejmy - nie chce mi się wnikać w to ile kosztowały, z których są okresów i jaki był wolumen ich sprzedaży. Bez względu na dyskusję w sferze "słyszenia".

4. Ok, to też olejmy.

P.S. Też bez znaczenia.

Skupmy się zatem na pierwszym. Proszę doprecyzuj:

- co to znaczy 'ciut głośniej' - o ile milimetrów przekręcasz wtedy gałkę głośności?

Oj chyba ktoś inny jednak nie ma konkretnych argumentów! A już na pewno wiedzy ! Polecaj śmiało Yamahę RXV 4xx jak w jednym z wątków w którym autor szukał kina za 6-7 tys. zł. Na pewno będziemy mieli wielu zadowolonych i okupionych w syf forumowiczów.

Aha i tak na koniec jeden z kilku przykładów żeby nie było kto tu szuka przyjaciół

Napisano 09.11.2010 - 21:08

szwed75: uwielbiam takich ludzi jak roro... pochwala się, piszesz coś i mijają dwa tygodnie bez słowa :-D A reszta się spiera - lepiej / gorzej, tak / siak :-)

Życzę powodzenia ! PA PA

Oj chyba ktoś inny jednak nie ma konkretnych argumentów! A już na pewno wiedzy ! Polecaj śmiało Yamahę RXV 4xx jak w jednym z wątków w którym autor szukał kina za 6-7 tys. zł. Na pewno będziemy mieli wielu zadowolonych i okupionych w syf forumowiczów.

Aha i tak na koniec jeden z kilku przykładów żeby nie było kto tu szuka przyjaciół

Napisano 09.11.2010 - 21:08

szwed75: uwielbiam takich ludzi jak roro... pochwala się, piszesz coś i mijają dwa tygodnie bez słowa :-D A reszta się spiera - lepiej / gorzej, tak / siak :-)

Życzę powodzenia ! PA PA

Zadałem dwa proste pytania, powtórzę raz jeszcze:

Co do wypowiedzi pewnego "świeżego" usera, który przesiąknięty jest obsesyjną nienawiścią do firmy Onkyo i posiada znakomite kolumny Tonsil Siesta - cóż, był tu już taki. Kilka nicków, co chwilę banowany, zakładał nowy nick, znowu ban, prowadził dyskusje z samym sobą pod dwoma nickami, jakie to Onkyo wieśniackie.

Oj, zaleciało jorkersem...

mczaj...,nie wiem o kim piszesz i kim Ci zaleciało ale ja jestem tu nowy i prosilbym byś po pierwsze mi nie wmawiał ze jestem kims kim nie jestem,po drugie byś mi nie wmawiał ze obsesyjną nienawiscia jestem przesiąknięty bo gdyby tak było to po raz nie kupowałbym dwa lata temu tego co kupiłem a dwa nie zamawial bym 807 !!!!Po prostu chciałem sie poradzic kogoś bardziej doswiadczonego bo ja do tej pory wszystkie pieniądze lokowałem w sprzet do auta .,a w domu było tylko takie coś by od czasu do czasu obejrzec film i posłuchac muzyki.Druga sprawa jest taka ze gdybym uwazał ze siesty to super kolumny to bym ich nie wystawial na aukcje od złotowki.A co do roznic w dzwieku ampli to chyba bym musiał byc gluchy by nie uslyszec roznicy miedzy yamaha a marantzem jeden grał jak by kijem walic w puszke,,,zresztą widze ze sam musze wybrac .dziękuje za wypowiedzi.dobranoc

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Nie wiem czemu jest taka nagonka na Onkyo. Ostatnio miałem okazję posłuchać Onkyo 608 i byłem naprawdę zaskoczony jakością dźwięku. Wszystko dosyć zrównoważone, muzyczne i w stereo dawało sobie rade. A muszę nadmienić że nie byłem fanem amplitunerów. Jednak Onkyo trochę przekonało mnie do siebie. Nie wiem po co te przekomarzania, najlepiej iść i samemu się przekonać jak to zagra i co się komu podoba.

Kamil, poczekaj więc spokojnie na 807, posłuchaj (byle nie na siestach - akurat to że z nimi coś brzmi lepiej wcale nie musi dobrze o tym ampli świadczyć - może być po prostu zamulony i przez to lepiej "dogadywać się" z tonsilami) i potem podziel się wrażeniami.

Po prostu źle mi się kojarzą takie opinie, jakie to Onkyo marketowe, jakie brzydkie, jakie złe i w ogóle.

Nie ma go w dobrych sklepach - a jakie to są te dobre sklepy? jakie w ogóle teraz są sklepy z audio w Polsce? Albo patronackie (trudno żeby Onkyo stało np. w sklepach Audioklanu), albo MM / Saturny (w których pełno jest też Marantzów, Denonów i Yamah - też niższych modeli), albo internetowe.

Akurat te ostatnie oferuję często bardzo dobre warunki odsłuchu, choćby te udzielające sie na forum - Audiozakupy, Q21.

Więc argumentu "marketowego" nie rozumiem.

Myślę, że odpowiedź kamila79 potwierdza fakt, że nie jest problemem wyczucie różnic między amplitunerami zarówno mniej jak i bardziej doświadczonym userom. Podsumowując są jednak osobniki, które zawsze zadają dwa proste pytania i żadna odpowiedź ich nie satysfakcjonuje ...

Jak już pisałem czekam na relację od właściciela nowego ONKYO.

mczaj,to nie zmienia faktu ze mnie osądziles ,ze sie podszywam pod kogos czy cos w tym stylu,wracam po ciezkim dniu z pracy siadam do kompa ,czytam jaka to dyskusja rozbrzmiała a tu nagle Twoj post i humor zj...y.

mczaj,to nie zmienia faktu ze mnie osądziles ,ze sie podszywam pod kogos czy cos w tym stylu,wracam po ciezkim dniu z pracy siadam do kompa ,czytam jaka to dyskusja rozbrzmiała a tu nagle Twoj post i humor zj...y.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

stempelku:

stempelku:

Powtarzasz się i siejesz nudą. Ze względu na dobro wątku kończę nierówną walkę :-P

Powtarzasz się i siejesz nudą. Ze względu na dobro wątku kończę nierówną walkę :-P

stempelku: 2 proste pytania a tyle problemów z odpowiedzią... Myślę, że jest to dość wymowne. I nawet nie będę złośliwy, czy czegoś złego o Tobie mówił. Jak dla mnie wystarczy, że ktoś przeczyta sobie moje i Twoje wypowiedzi od początku tego tematu do końca.

Dancan: napisz proszę nieco szerzej, co masz już w domu i co planujesz zmienić.

stempelku: 2 proste pytania a tyle problemów z odpowiedzią... Myślę, że jest to dość wymowne. I nawet nie będę złośliwy, czy czegoś złego o Tobie mówił. Jak dla mnie wystarczy, że ktoś przeczyta sobie moje i Twoje wypowiedzi od początku tego tematu do końca.

Dancan: napisz proszę nieco szerzej, co masz już w domu i co planujesz zmienić.

Tak jak mówisz to wystarczyło :-) Pozdrawiam! wszystkich od których dostałem wiadomość na priv.

Tak jak mówisz to wystarczyło :-) Pozdrawiam! wszystkich od których dostałem wiadomość na priv.

Wymowne i w Twoim stylu. Jeśli jakaś krytyka pod moim adresem, to nie obrażę się, jeśli poprosisz autorów tych wiadomości na priv, aby wkleili ją w tym wątku. Bo jak dla mnie, to ssiesz mocno z palca. I nie pierwszy raz i pewnie nie ostatni.

Chce osobny zestaw do stereo, pc z blu-ray jako źródło do tego dac i wzmacniacz (jakaś używka, nad, rotel) i do tego amplituner tylko do filmów. Przody to jbl lx66 na tyły i centralny wybrałem monitor audio br/bx (parametry, opinie i wygląd) - trzeba by posłuchać tylko muszę wiedzieć z czym. Na tyły i central chce przeznaczyć do 2 tyś, na amplituner do 3,5 tyś. Przody mi odpowiadają brzmieniowo, to prawie pełnoletnie kolumny ale lubię ich dźwięk w stereo, a do kina będę je przełączać pomiędzy amplitunerem a wzmacniaczem, pokój 20m2 w kwadracie bez przeszkód dla dźwięku . Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Chciałbyś :-P

Skończmy już to!

Od teraz tylko na temat wątku !

No widzisz dziecinko, ssiesz z palca!!! :-D Tanie zagrywki, które mają utwierdzić kogoś w przekonaniu, że pewnie brawa bije Ci połowa forum... Jakby nie można było napisać tego czy owego w temacie bo 'biją'. Równie dobrze mogę napisać, że prezydent, premier i pół rządu dzwoniło właśnie do mnie mając niezłą polewkę ze stempelka... Takich trików nawet średnio wytrawne dzieci Neostrady nie stosują :-) Stempel, opanuj się, bo masz już prawie 30 lat :-))))

Resztę Twojego merytorycznego wywodu na temat kilkuminutowego rozpoznawania różnic pomiędzy ampli o cenach x3 pominę głębokim śmiechem :-D Kto by pomyślał, potrzeba kilka minut. No i przekręcić trochę gałką... Pewnie całkiem poza skalę :-) Jedno się nasuwa: bajkopisarz... :-D

ps. zgoda, od teraz tylko w temacie :-P

Chce osobny zestaw do stereo, pc z blu-ray jako źródło do tego dac i wzmacniacz (jakaś używka, nad, rotel) i do tego amplituner tylko do filmów. Przody to jbl lx66 na tyły i centralny wybrałem monitor audio br/bx (parametry, opinie i wygląd) - trzeba by posłuchać tylko muszę wiedzieć z czym. Na tyły i central chce przeznaczyć do 2 tyś, na amplituner do 3,5 tyś. Przody mi odpowiadają brzmieniowo, to prawie pełnoletnie kolumny ale lubię ich dźwięk w stereo, a do kina będę je przełączać pomiędzy amplitunerem a wzmacniaczem, pokój 20m2 w kwadracie bez przeszkód dla dźwięku . Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Dancan: z kolumnami nie pomogę. Co do amplitunera... Czy Ty musisz wydawać tyle pieniędzy na amplituner? Zależy Ci na jakiś szczególnych funkcjach w ampli KD? Oglądasz bardzo głośno, głośno, czy raczej cicho? Co z subem?

Skoro tylko na temat to :

bravo32 ludzie się z ciebie śmieją ale do ciebie to nie dociera tak jesteś ślepo w siebie zapatrzony :-)Chyba nie myślałeś, że będę wrzucał na ogólne forum to co o tobie piszą. Moderator by mnie zbanował :-P

Dobra to naprawdę już straciło sens więc pisz już sobie co chcesz. I tak musisz mieć ostatnie zdanie.

Skoro tylko na temat to :

bravo32 ludzie się z ciebie śmieją ale do ciebie to nie dociera tak jesteś ślepo w siebie zapatrzony :-)Chyba nie myślałeś, że będę wrzucał na ogólne forum to co o tobie piszą. Moderator by mnie zbanował :-P

stempel: dosadniej może to ujmę - skończ pierd...ć waś, bo jeśli ktoś chce, to na forum może mnie skrytykować. Czekam uprzejmie na tą krytykę Twoich wyimaginowanych popleczników. Nikt ich za to nie zbanuje. Bajki wsadź sobie do kieszeni i kręć gałką do woli. W ciągu kilku minut wszystko wyłapujesz przecież, szczególnie w yamahach.

I PS. odpowiadając na Twoje durne pytanie "Chyba nie myślałeś, że będę wrzucał na ogólne forum to co o tobie piszą." stronę wcześniej napisałem, żebyś ich o tą krytykę publicznie ładnie poprosił. Jak widzę, nie masz do kogo w tej sprawie napisać i poklepania ciebie po plecach (o którym także wspominałem) chyba nie będzie...

Skoro będzie osobne stereo i pewnie w ampli mają być dekodery HD. Może do tych kolumn JBL ampli HK 260 ? Myślę, ze do kina wystarczy :-)

Sub będzie oczywiście - do kina raczej musi być (chyba). Będzie dużo koncertów, granych dość głośno i podstawowy warunek hdmi 1.4 i ewentualnie pre-out (może z pre-out i wzmacniaczem zagra toto dobrze w stereo), a to głownie podraża sprzęt, gdyby nie to to nabyłbym jakiś starszy amplituner nawet z drugiej ręki.

No właśnie myślę też o HK 360 (ma hdmi 1.4). A właśnie nie ma jakiegoś patentu na obejście braku hdmi 1.4 w sprzęcie ???

Sub będzie oczywiście - do kina raczej musi być (chyba). Będzie dużo koncertów, granych dość głośno i podstawowy warunek hdmi 1.4 i ewentualnie pre-out (może z pre-out i wzmacniaczem zagra toto dobrze w stereo), a to głownie podraża sprzęt, gdyby nie to to nabyłbym jakiś starszy amplituner nawet z drugiej ręki.

Jeśli zależy ci na wyjściu Pre-Out to HK 260 i 360 odpada bo kuleje tu niesamowicie. Słuchałem końcówki Rotela RMB-1075 pod tym ampli i było fatalnie więc podłączyliśmy u znajomego jakiś dobry starszy wzmacniacz Denona ( nie pamiętam dokładnie modelu ale coś z 9 na początku) i też utwierdził nas w tym przekonaniu.

Skoro będzie osobne stereo i pewnie w ampli mają być dekodery HD. Może do tych kolumn JBL ampli HK 260 ? Myślę, ze do kina wystarczy :-)

stempel: Ciekawe jak k... geniuszu podepnie sobie do tego HK 260 swoje 4Ohm. Pewnie nie zauważyłeś jakie fronty posiada... Uh... A to pech. No i już zjazd ceny o 2 razy? Przecież w kinie to wyczuje... Co za omyłka i niekonsekwencja "eksperta"... :-D

Dancan: Chyba jesteś skazany na onkyo, jeśli pominąłem coś nowego, co jest w stanie z 4Ohm pracować bezboleśnie. Powiedz mi tylko proszę jaki ampli miałeś / masz teraz? Ew. jaki wzmacniacz masz teraz?

No to mam problem w takim razie, pre-out sobie mogę podarować, jednak wolałbym nie pozbywać się kolumn. Wzmacniacz dopiero będę kupować, a amplituner będzie pierwszym urządzeniem tego typu z jakim będę mieć do czynienia.

stempel: Ciekawe jak k... geniuszu podepnie sobie do tego HK 260 swoje 4Ohm. Pewnie nie zauważyłeś jakie fronty posiada... Uh... A to pech. No i już zjazd ceny o 2 razy? Przecież w kinie to wyczuje... Co za omyłka i niekonsekwencja "eksperta"... :-D

Nie martw się uciągnie te kolumny :-) bez problemu i nic mu nie będzie. Jak zwykle praktyka pokazuje, ze nigdy nie posiadałeś takiego zestawienia! Jedynie jak to w HK trzeba będzie zadbać o dobrą cyrkulacje powietrza nad ampli zostawiając mu tam troszkę miejsca.

Z tym nie ma problemu zawsze lubię ustawiać sprzęt obok siebie, a nie jeden na drugim. No niestety to będzie moje pierwsze doświadczenie z kinem domowym.

Szkoda, że będę musiał przełączać kolumny (za pomocą jakiegoś przełącznika - chyba) pomiędzy wzmacniaczem, a amplitunerem ale chyba warto jednak mieć jednak osobne dwa zestawy do stereo i kina. Czyli pojadę gdzieś posłuchać onkyo 808, harmana 360 i wezmę chyba jeszcze marantza 5005. Stempel Ty wybrałeś pioneera, możesz coś polecić z tej "stajni".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.