Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz FLAC-ów

robsmok

Rekomendowane odpowiedzi

Tak ok 1200zł. Squeezebox Touch? Kupiłbym ale ta cena...

Wszystkie te plastikowe klocki powinny być w cenie nawigacji z wyświetlaczem dotykowym, które można dostać za 300zł nawet taniej.

Chińczycy potrafią zrobić tablet z wyświetlaczem dotykowym za kilka stówek a tu w tych odtwarzaczach "naszych" za wyjście cyfrowe trzeba zapłacić tyle kasy.

Cała nadzieja w Chińczykach haha bo tu nas reszta nieżle zrobi na kasie.

no potrafia ale nie wszystko produkuja tak szybko, oni lubia masowo produkowac, narazie raj dla audiofirm troche sie moga oblowic (tak zawsze jest z nowosciami) a jak sie upowszechni to chinczycy wkrocza, masz 2 wyjscia: albo zabulic albo czekac na made in china

chwilowy brak działalności w audio.

SBT już chyba ze trzy razy do niego podchodzę, ale chyba jednak nie, gdyby miał wyświetlacz w pilocie to bym brał od razu, z drugiej strony to za tę cenę można mieć już popcorna tego lepszego, który może też służyć do filmów, ale on z kolei potrzebuje mieć TV włączony bo wyświetlacz lichy, coś z Teaca WAP-xxxx bym kupił bo cena przystępna ale po pierwsze nigdzie ich nie mogę znaleźć a po drugie nie znalazłem nigdzie opinii jak z jakością dźwięku. jak nie urok to sraczka, albo ma wyświetlacz, albo bardzo dobre audio, albo filmy, albo pilota z wyświetlacze, a urządzenia co by miało wszystko na raz cholera nie ma...

ktoś wie gdzie Teaca WAP-xxxx? i jakieś opinie o dźwięku po SPDIF? to w ogóle ma spdif RCA?

SBT już chyba ze trzy razy do niego podchodzę, ale chyba jednak nie, gdyby miał wyświetlacz w pilocie to bym brał od razu, [...] coś z Teaca WAP-xxxx bym kupił bo cena przystępna ale po pierwsze nigdzie ich nie mogę znaleźć a po drugie nie znalazłem nigdzie opinii jak z jakością dźwięku. [...]

No więc:

Ja również byłem prawie zdecydowany na Squeezeboxa Touch, ale na szczęście rozmyśliłem się.

Nie potrzebuję wifi w odtwarzaczu flaków (wolę mieć podpięty dysk przez USB, niż chodzący serwer plików).

Dodatkowo - co z tego, że to ma ekran i to dotykowy, skoro z odległości 2 - 3 metry i tak nic nie widać?

Zdecydowałem się na TEAC WAP 2200 - i to był strzał w 10-tkę.

Gdzie kupić?

Diodos.pl Zamówiony sprzęt miałem w domu następnego (!) dnia! (odebrałem osobiście w siedzibie).

Szczerze polecam sklep.

A co do sprzętu: małe i dość estetyczne pudełeczko, można schować gdziekolwiek, ponieważ ma pilota z wyświetlaczem, właściwie bezobsługowe.

Po czynnościach początkowych:

- włożeniu baterii do pilota,

- podłączeniu zasilacza do urządzenia,

- kablem toslink do DAC'a,

- interkonektem do wzmacniacza

- dysk do USB

włączyłem sprzęt, pilot natychmiast skomunikował się z "pudełeczkiem", zobaczył dysk i od ręki mogłem nawigować po folderach.

Nawigacja jest szybka (nie korzystam z indeksowania, to ja chcę wybierać, czego posłucham), ekranik chociaż niewielki, wg mnie absolutnie wystarczający.

Obsługa pilotem jest znakomita, ponieważ z fotela / kanapy mamy dostęp do całej płytoteki bez ruszania się z miejsca.

Testowałem już różne rozwiązania, tj. WD TV z osobnym panelem LCD, nawigację na telewizorze i stwierdzam, że przyszłością jest wyłącznie pilot z ekranem.

Odtwarzacz jest gapless - sprawdzone.

Co do dźwięku: trudno mi mówić o dźwięku z samego odtwarzacza, gdyż szczerze mówiąc, bez zewnętrznego DAC'a nie słuchałem.

Nie sądzę jednak, aby to grało lepiej niż WD TV a WD TV bez DAC'a w mojej ocenie grało słabo.

Słabiej niż przeciętny odtwarzacz CD.

Po wpięciu w tor DAC'a CA DacMagic odtwarzacz służy już tylko jako transport (bitperfect, gapless) więc nie ma on wpływu na dźwięk.

Gdyby tydzień temu pokazał się Cambridge Audio NP 30, pewnie bym go kupił (do kompletu z resztą sprzętu CA, jaki posiadam).

A teraz pewnie bym żałował.

Dlaczego? Policzmy:

CA NP 30 - około 3 000 zł.

---------------

RAZEM: 3 000 zł

albo:

TEAC WAP 2200 - 499 zł

DAC CA DacMagic (podobny w NP 30 ma być słabszy dac!) - 1 400 zł

Kabelek toslink - 100 zł

-------------------------

RAZEM: 1 999 zł

Podsumowując, za rozwiązaniem nr 2 przemawia

- 1 000 zł w kieszeni

- lepszy DAC

- możliwość użycia DAC do innych celów (zostają nam kolejne wejścia cyfrowe, w tym wejście USB, więc można podłączyć komputer, w NP 30 oczywiście podły marketing uniemożliwił korzystanie z DAC'a inaczej, niż przez samo urządzenie, tj. nie ma wejść cyfrowych)

- wyświetlacz w pilocie, znacznie lepszy niż na urządzeniu

Za rozwiązaniem nr 1 przemawia:

- odtwarzacz jest bardziej estetyczny (dla mnie bez znaczenia)

- posiada wifi (dla mnie zbędne w odtwarzaczu flaków)

---

WS

- interkonektem do wzmacniacza

tu oczywiście mowa już o DAC'u zewnętrznym, nie o TEAC'u

WS - a jak sobie radzi ten teac z przeszukiwaniem utworow, ile zajmuje mu wczytanie dysku jak szybko dziala przegladanie plikow i jak ze stabilnoscia podczas odtwarzania?

ok doczytalem twoja wiadomosc i wychodzi ze mozesz pominac indeksowanie czego nie potrafi SBT - a wiec PLUS dla TEACA, wyswietlacz w pilocie 2 PLUS

ale pytanie najwazniejsze - co jest bardizej bit-perfect na wyjsciu cyfrowym, teac czy SBT?

WS - a jak sobie radzi ten teac z przeszukiwaniem utworow, ile zajmuje mu wczytanie dysku jak szybko dziala przegladanie plikow i jak ze stabilnoscia podczas odtwarzania?

ok doczytalem twoja wiadomosc i wychodzi ze mozesz pominac indeksowanie czego nie potrafi SBT - a wiec PLUS dla TEACA, wyswietlacz w pilocie 2 PLUS

Tak, nie musiałem indeksować plików, mogłem od razu przejść do nawigacji po folderach.

Zresztą nawet WD TV to potrafi (można wyłączyć funkcję biblioteki multimedialnej, wtedy nie skanuje napędów)

ale pytanie najwazniejsze - co jest bardizej bit-perfect na wyjsciu cyfrowym, teac czy SBT?

Niestety nie umiem na to odpowiedzieć.

no to mnie przekonałeś:)

już zamówiłem, i na dodatek okazało się, że firma z Warszawy i mam do nich 3min samochodem więc koszty wysyłki odchodzą:)

Z tego co zrozumiałem z Twojego poprzedniego wpisu, zamierzasz słuchać przez wbudowanego dac'a. Napisz później jak wrażenia odsłuchowe.

Witam.

Ja bym tak SB Touch od razu nie skreślał. Skreślić może go tylko cena ale w żadnym wypadku funkcjonalność.

1. Wyświetlacz. Opinie są takie, że z większej odległości jest nieczytelny. To jednak kwestia tego gdzie go zamierza się ustawić we włąsnych domowych warunkach. U mnie stałby w miejscu gdzie maksymalna odległość to 2m. Poza tym ma coś czego Teac nie ma a mianowicie możliwość obsługi świetną aplikacją na Androida. Więc za jakiś czas jak już każdy będzie miał telefon z androidem ;) sterowanie zdalne z DUŻYM wyswietlaczem będzie czystą przyjemnością. Dla mnie plus dla SB Touch bo rodzaj tego wyświetlacza wybierzemy sami i nie będziemy skazani na wyświetlacz w Teacu, który nie każemu musi sie podobać.

2. Indeksowanie. Jak ktoś raz skorzystał to gwarantuję ;), że przeszukiwanie i wybór po folderach uzna jako archaizm. Ja przynajmniej indeksowanie po tagach uznaje za plus. A brak wyszukiwania po folderach bylby dla mnie nieznaczący.

3. Możliwość podpięcia dysku twardego bez korzystania z sieci. W SB Touch to jest i to załatwia sprawe dla każdego. Tak sobie każdy podłaczy jak chce.

Wyboraźmy sobie teraz, że całą tą plastikową obudowę Squeezeboxa zamieniamy na taką typu klocek hifi. Co temu urządzeniu brakuje? Jest po prostu idealne.

Ups, poza jedną rzeczą. Wypadało by tam mieć jakiś zasilacz liniowy a nie impulsowe bzykadło ;).

Oczywiście są tacy co słyszą wielkie różnice przy porównaniu takiego urządzenia z dużo droższym. Jednak jak mają taki subtelny słuch to niech pracują dla NASA nasłuchując czestotlowości nadawanych przez kosmitów z kosmosu. Przepraszam za dygresję ale taki wątek zawsze mi towarzyszy mając na uwadze wpisy niniejszego forum.

Napewno taki SB Touch ma super funkcjonalność. Teac jest tańszy ale ma ograniczenia (takie jakie ja w nim widzę opisałem powyżej) Teac ok jeśli chodzi o cenę ale SB Touch to dwukrotnie droższy klocek mający w sobie jednak to coś.

buti - wszystko fajnie tylko oprogramowanie jak nie dawalo rady tak do tej pory nie daje rady dzialac w pelni stabilnie niestety, a najwiekszym problemem jest wlasnie to nieszczesne indeksowanie, i nie chodzi ze ono jest zle, bo zasada jest dobra mozemy wyszukiwac BARDZO SZYBKO na rozne sposoby muzyke i mamy szybki dostep do zasobow, ale chodzi o problemy techniczne, ono sie wiesza zwyczajnie i wystepuja rozne problemy z dzialaniem, czasami jest konieczny restart czasami przywrocenie ustawien fabrycznych bo indeksowanie zawiesilo sie tak ze wiesza oprogramowanie a czasami czyszczenie plikow indeksowania na dysku, a to wszystko zajmuje czas i wymaga czasami doslownie "piepszenia sie"

bo wyobraz sobie sytuacje indeksujesz i wywala blad, musisz np zresetowac i zaczac od nowa - a co jak blad sie powtorzy? musisz nasepne ktoki podjac np reset ustawien a jak nie pomaga to wypiac dysk i wyczyscic pliki indeksowania - a wtedy juz zaindeksowanie po wyczyszenie przy duzym dysku potrafi przekroczyc 2h !!!

jesli zrobia cos z indeksowaniem - jakos je ulepsza i dadza mniejszy wplyw na dostep do dysku od indeksowania (teraz jest 100%) inaczej mowiac jakikolwiek problem indeksowania = brak dostepu do muzyki przez SBT = nie posluchasz az nie zindeksujesz

poza tym reszta jest w porzadku

to jest niedaleka przyszlosc:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

wszystko fajnie tylko teac kosztuje 500zł i można go kupić "przy okazji"

a SBT około 1300zł do tego jakby się chciało SB pilot z wyświetlaczem to kolejne 700zł, jak dla mnie 1300zł za urządzenie tylko do odtwarzania muzyki to trochę za dużo, wolę kupić teaca na przeczekanie a potem będę się zastanawiał, do teaca też można podłączyć bezpośrednio dysk pod usb,

będę przez coś koło miesiąca słuchał na wbudowanym dacu, to mogę dać znać jak w porównaniu z asorem xonarem st wypada, a potem podłącze pod dobrego DACa zewnętrznego.

a może niedługo wyjdzie coś co będzie w pełni lub chociaż w 80% spełniało moje wymagania, to wtedy zapłaciłbym nawet więcej

"oprogramowanie jak nie dawalo rady tak do tej pory nie daje rady dzialac w pelni stabilnie niestety,"

Jeśli jest taki problem z niestabilnością SB Touch to lipa.

Mam akurat netbooka na atomie i myślałem wstępnie by go zaadoptować do audio.

Od razu pojawia się kilka problemów.

1) Wiatraczek jednak śmiga co jest zdecydowanym minusem. Wyłaczyć się go nie da ;/

2) Wyświetlacz 10 calowy dobrze się zapowiada jako czytelny wyświetlacz, jednak potrzebny jest jakiś interfejs pełnoekranowy z fajnym wyglądem (okładka płyty, przejrzysta lista z dużą czcionką itd.).

3) Obsluga albo pilotem albo myszką bezprzewodową (ostatecznie mogło by być) albo co ważne jakąś aplikacją na fona (tutaj jest plus, że jest taka możliwość ale znowu z wyborem odpowiedniej aplikacji do konkretnego programu może być już problem).

Dobrze natomiast zapowiada się to, że:

1) sprawdzałem u siebie w domu w podłączeniu z matrix mini po usb. Przynajmniej zasilacz netbooka mimo, że impulsowy to nie powoduje zakłuceń i nie wywołuje tętnień, burczenia w kolumnach jak mój komp stacjonarny.

2) Kosztuje 800zł.

Dużo jednak ma niedogodności w stosunku do takiego dedykowanego urządzenia ale za to nie ma problemów z indeksowaniem.

Mam akurat netbooka na atomie i myślałem wstępnie by go zaadoptować do audio.

Od razu pojawia się kilka problemów.

1) Wiatraczek jednak śmiga co jest zdecydowanym minusem. Wyłaczyć się go nie da ;/

2) Wyświetlacz 10 calowy dobrze się zapowiada jako czytelny wyświetlacz, jednak potrzebny jest jakiś interfejs pełnoekranowy z fajnym wyglądem (okładka płyty, przejrzysta lista z dużą czcionką itd.).

3) Obsluga albo pilotem albo myszką bezprzewodową (ostatecznie mogło by być) albo co ważne jakąś aplikacją na fona (tutaj jest plus, że jest taka możliwość ale znowu z wyborem odpowiedniej aplikacji do konkretnego programu może być już problem).

Przerabiałem ten etap, tuż przed zakupem Teac'a.

Nadal nierozwiązany jest problem ekranu, którego nie widać z fotela i aby sterować wygodnie myszką, np w Foobarze, to do zestawu trzeba dokupić jeszcze lornetkę ;)

Dodatkowo jakoś nie bardzo wyobrażam sobie mieszanie telefonu do słuchania muzyki, instalowania tych wszystkich aplikacji itd. Może ktoś to lubi - ja nie. Ja chcę żeby było maksymalnie proste i wygodne.

Teac na pewno nie jest sprzętem marzeń, jest bardzo dobrym kompromisem pomiędzy ceną a możliwościami, na tę chwilę wg mnie 2,5 krotnie droższy SB Touch jest nieco słabszy.

Może kiedyś będzie maszynka, która:

- będzie miała odczyt formatów audio z gapless

- odczyt wszelkiego rodzaju formatów filmów + możliwość instalowania kodeków, jak w komputerze

- wyjścia cyfrowe (SPDIF + HDMI)

- znakomity DAC + wzmacniacz słuchawkowy

- obudowa jak w rasowym klocku audio z wyświetlaczem

- pilot z wyświetlaczem powiedzmy 3,5''

- podłączenie do internetu i przeglądarka

- wifi z wygodnym interfejsem do zarządzania muzyką z serwera NAS i 4 porty USB

- czytnik płyt: CD audio, CDR, DVD, BD

Czy to tak wiele? Przecież w każdym sklepie komputerowym spokojnie można złożyć taki zestaw komputerowy, tyle, że to będzie komputer. Pewnie nie kosztowałby więcej niż 2 000.

No więc dlaczego producenci nie dadzą nam takiej maszynki za powiedzmy 5 000 i człowiek miałby już święty spokój?

Nettop daje radę - mój Acer jest cichy i praktycznie go nie słyszę. Ustawiam playlistę i gra. Jak w końcu dojdę jak uruchomić pilota pod Linuxem to będzie można skakać po utworach. Gram przez Beresforda. Ostatnio pojawiają się jakieś małe ekrany LCD - ramka Samsunga kosztuje 350 zl i podłącza się ją po USB jako Mini Monitor. Niestety oprogramowania pod Linixa nie ma. Ale może potanieją niedługo małe LCD 7-10 cali..

Przewaga Nettopa nad Teac - wewnętrzny HDD.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

jeżeli to zadziała to będzie optymalny system:)

SAMSUNG SPF-87H i inne tego typu ramki mają możliwość przyjęcia sygnału po usb, czyli jakby któryś z mediacentrów umiał taki sygnał wysłać po usb, to praktycznie mamy prawie idealne rozwiązanie

czy ktoś ma możliwość sprawdzić lub wie czy urządzenia te potrafią wysłać obraz po usb:

Novatron NTR82

ASUS O!PLAY

Popcorn C200

Popcorn a200

Ramka Samsunga pokazuje obraz z komputera przez USB dzięki oprogramowaniu zainstalowanemu na tym komputerze. Na Popcorna chyba nie da się zainstalować programu z Windows prawda ? Może ktoś napisze takie cos pod linuxa.

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Może kiedyś będzie maszynka, która:

- będzie miała odczyt formatów audio z gapless

- odczyt wszelkiego rodzaju formatów filmów + możliwość instalowania kodeków, jak w komputerze

- wyjścia cyfrowe (SPDIF + HDMI)

- znakomity DAC + wzmacniacz słuchawkowy

- obudowa jak w rasowym klocku audio z wyświetlaczem

- pilot z wyświetlaczem powiedzmy 3,5''

- podłączenie do internetu i przeglądarka

- wifi z wygodnym interfejsem do zarządzania muzyką z serwera NAS i 4 porty USB

- czytnik płyt: CD audio, CDR, DVD, BD

Czy to tak wiele? Przecież w każdym sklepie komputerowym spokojnie można złożyć taki zestaw komputerowy, tyle, że to będzie komputer. Pewnie nie kosztowałby więcej niż 2 000.

No więc dlaczego producenci nie dadzą nam takiej maszynki za powiedzmy 5 000 i człowiek miałby już święty spokój?

po pierwsze az tyle nie trzeba najwazniejsze to wlasnie odczyt formatow audio i mozliwosci upgradu, reszta to sprawa wygladu rozkladu elementow (pilot obudowa ekran przyciski funkcje)

a czy to tak duzo ? nie wystarczy system operacyjny opracowany specjalnie na tego typu sprzet (jak windows mobile czy android pod komorki, windows na pc) a nie jakies pisane systemy do kazdego produktu inny a pozniej zmiana specyfikacji dodanie opcji i sprzet wysiada, trzeba wymieniac

nawet gdyby M$ sie zabral za taki system to moglo by byc juz to czego oczekujesz, bo analizujac WMobile mamy:

odczyt plikow audio-video (ja po wgraniu kodekow odczytuje MASE PLIKOW w tym waw flac APE(tak zaden odtwarzacz sprzetowy nie radzi sobie z ape a telefon z systemem operacyjnym napisanym specjalnie pod urzadzenie - a wiec to czego oczekujemy - juz sobie radzi bez problemow i inne pliki o mp3 nie wspominam bo to normalne ze czyta)

natychmiastowy dostep do danych BEZ POTRZEBY INDEKSOWANIA, mozliwosci Windows Media Playera (ograniczone) ale tez i mozliwosc zainstalowania odtwarzacza = ilosc fubnkcji i mozliwosci prawie nieograniczona

a pozatym reszta to sprawa standardu sprzetowego, ale on musi wyjsc najpierw a dopiero oprogramowanie moze powstac, ewentualnie musza sie zgadac wielcy producenci i opracowac wspolnie

nie ma tego parcia na te odtwarzacze, na cd bylo (KASA KONCERNOW WYDAWNICZYCH a raczej potrzeba stworzenia czegos co da tanio i szybko muzyke zeby mozna sie oblawiac naj najtaniej i najszybciej - krazek spelnil zadanie)

Przewaga Nettopa nad Teac - wewnętrzny HDD.

Hmm, ale na czym polega ta przewaga?

Dyski w netbookach to zazwyzaj 150 GB. Dyski zewnętrzne są tanie i estetyczne.

Za cenę najtańszego netbooka masz Teac + 2 TB.

Oczywiście mówimy o sytuacji, gdzie wykorzystujesz netbooka WYŁĄCZNIE jako grajka do flaków.

......

a dlaczego slowo komputer Cie tak przeraza?

telefon/ipod/ipad itp to sa swietne piloty. jesli nie chcesz angazowac swojego - to dokup oddzielny. z drugiej reki to nie jest wielki wydatek (htc g1 kosztuje ponizej 500zl) - tym bardziej ze bylbys sklonny przyjac ponad 100% marzy za zlozenie komputera i nie nazwanie tego komputerem :)

ja na prawde nie jestem w stanie pojac strachu przed przyjeciem do wiadomosci, ze sluchamy z komputera! moim zdaniem dedykowane playery to sa komputery - czy tego chcemy czy nie. wszystkie sa oparte na technologii komputerowej - takiej samej jak np. netbooki

tak jak napisales okolice 2000zl rozwiazauja twoje bolaczki. za 5 masz kompa z ipadem w roli pilota! 11" (chyba) wyswietlacza i to w reku. to nawet okularow mozna zapomniec ;)

do tego: pelne wykonanie na miare - czyli chcesz miec wyswietlacz na obudowie? da rade znalezc. chcesz dotykowy monitorek na kablu usb? mowisz - masz! chcesz zeby byl chlodzony pasywnie? bez problemu (playery czesto maja te malutkie wiatraczki, ktore po pol roku swiszcza przeokropnie - a nie sa to starannie dobierane elementy - szczegolnie w tych tanich odtwarzaczach za 500zl). chcesz miec mozliwosc wyboru oprogramowania? winamp? foobar? wmp? to komputer - mozesz wszystko. troche to wszystko przerasta cenowo playerki, ale jaka elastycznosc i konfigurowanlosc! do tego mozna zachciec karte graficzna z obsluga video hd i masz nowoczesne centrum multimedialne - a i forum na tv przed kloacja mozna przejrzec.

@grzegorzwawa - novatronem sie kiedys bardzo intensywnie interesowalem. ma fajny wyswietlacz - wydawalo mi sie ze to swietne rozwiazanie puki nie zainstalowalem na laptopie xmbc i zaczalem nim strowac telefonem! pozatym ciezko sie upewnic ale najprawdopodobniej nie jest gapless (wg donosow na forum hdtv) i pewnie tez bit prefect nie jest. ewentualnie popcorny moga spelniac te wymogi. tak czy siak to potencjalnie mocno halasujace urzadzenia.

@Lord Rayden - wewnetrzny HDD to nie koniecznie przewaga - przynajmniej w sensie sonicznym.

jak ktos nie zna to bardzo polecam ten artykulik:

Ukryta Zawartość

dla malo i sredniozaawansowanych w kwestii pcaudio mocno pouczajacy.

Ukryta Zawartość

a dlaczego slowo komputer Cie tak przeraza? [...] tym bardziej ze bylbys sklonny przyjac ponad 100% marzy za zlozenie komputera i nie nazwanie tego komputerem :)

Nie do końca zrozumiałeś co mam na myśli, albo to przeoczyłeś.

Za 2 000 złożymy pewnie komputer z większością tych funkcji, jakie opisałem - ale do tego potrzebny jest porządny DAC.

Porządny dla mnie zaczyna się od posiadanego DacMagic'a ale może być o niebo lepiej. A to jest od 1300 - 1400 wzwyż. Powiedzmy, 2000.

Tak więc taki komputer za 2 000 + DAC za 2 000 i dodatkowy tysiąc za to, że to ma sensowne opakowanie z wyświetlaczem, dobre gniazda wejściowe i wyjściowe (analogowe i cyfrowe) i pilota, który jednocześnie nie jest komórką :)

Takie urządzenie kupiłbym od razu.

p.s. i nie mam nic przeciwko komputerom, o ile spełniają swoją rolę, a na dzień dzisiejszy dla mnie komputer sterowany komórką nie jest (DLA MNIE) sensownym serwerem multimediów

Wewnętrzny HDD to wygoda - jak nam nie starcza 160 GB to można wymienić na 500 GB 2,5 cala. Te noszenie dysków, doczepianie... A tak można potraktować sprzęt jako magazyn plików. No chyba,że mamy NASa.

Mam pytanie o sterowanie SB touch telefonem z andriem, jak to działa, trzeba mieć postawioną sieć?

albo inne pytanie: czy da sie jakos obsluzyc SBT z telefonu z windows mobile?

ktoś wie ile pamięci po usb obsłuży teac wap-2200

chciałbym kupić do niego jakiegoś pendraka i nie wiem czy ma jakieś ograniczenia,

ewentualnie ktoś mógłby jakiegoś polecić

ktoś wie ile pamięci po usb obsłuży teac wap-2200

chciałbym kupić do niego jakiegoś pendraka i nie wiem czy ma jakieś ograniczenia,

ewentualnie ktoś mógłby jakiegoś polecić

Ja mam podpięty dysk 1,5 TB

Co powiecie na komputer pasywny z panelem dotykowym i takim oprogramowaniem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

podłączyłem teaca i wbudowany dac to niestety trochę nędza, góra jest jeszcze jak cie mogę, ale baz bardzo mocno kuleje, jest głuchy płask, jak z tektury i mocno wycofany, kontrabas brzmi jak... w ogóle nie brzmi.

po pierwszym uruchomieniu widzę że muszę dorobić taki do wszystkich utworów bo trudno się w tym wszystkim połapać jak nie ma pełnych tagów.

czy ktoś się orientuje, czy jest polskie manu do tego wynalazku i czy są jakieś aktualizacje softu, i jeżeli są to jak je przeprowadzić?

jak dotrze do mnie dac, czyli pewnie przed końcem stycznia, to podłączę i dam znać jak będzie grało.

czy ktoś się orientuje, czy jest polskie manu do tego wynalazku i czy są jakieś aktualizacje softu, i jeżeli są to jak je przeprowadzić?

jak dotrze do mnie dac, czyli pewnie przed końcem stycznia, to podłączę i dam znać jak będzie grało.

Najnowszy firmware jest tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Update robi się przez Settings->Update. Tam też można sprawdzić jaka jest aktualna wersjsa.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.