Skocz do zawartości
IGNORED

Reloop HA-210b vs ROTEL - RA-930AX

rattlehead

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Planuję jakieś stereo do 1500 zl. Muzyki słucham głównie z komputera i jest to rock/metal oraz elektronika typu dnb, dubstep, idm. Mam dwie takie propozycje jedna to reloop ha-210 z niezłymi opiniami

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) druga opcja to używany Rotel ra-930ax

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jeśli chodzi o głośniki to wpadły mi w oko Mission m32i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Który wzmacniacz jest sensowniejszy i cze te kolumienki dobrze z którymś zagrają? Do tej pory słuchałem muzyki z wieży technics (minimum 10-cio letniej) ale niestety uległa awarii przy czym byłem z niej calkiem zadowolony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/74154-reloop-ha-210b-vs-rotel-ra-930ax/

Cze

Na wzmaka szukaj coś z BX ( to były wersje z mocniejszymi zasilaczami). Polecam RA 935BX MKII. Taki malutki plasterek robiący rozpieruchę w domu. Bez regulacji barwy.

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Dołączam się z rekomendacją Rotela - też mam BX, konkretnie RA-840BX2, też bez regulacji barwy. Ponad 20-letni wzmacniacz, u mnie prawie 10 lat, realistyczne, dynamiczne i ciepłe brzmienie, góra nie kłuje w uszy, średnica bogata, bas głęboki i szybki z wykopem, w bonusie bardzo dobre wyjście słuchawkowe, bywa na Allegro w granicach 300-400 zł. Reloopa nie znam, więc nie traktuj tej opinii jako porównanie, tylko jako zachętę.

<><

witam

chyba nie ma co tutaj porównywać, reloop to zupełnie inne brzmienie, nie znajdziesz tutaj ciepła, jest to wzmak z pazurem ale bez kłucia w uszy wysokimi, skupia on się raczej na mięchu,ma wykop dynamikę,za niecałe 600pln nowy, polecam zrobienie tuningu, na pewno jest to bezpieczniejszy zakup, z uwagi na wiek rotela może ci się trafić jakiś trup po reanimacji, ale jeśli masz sprawdzonego sprzedawce, który da ci gwarancje to brałbym roteal, ja rozważałem zakup jakieś używki ale znajdywałem samie trefne z dojczlandu, sprzedawane przez handlarzy z pl, niby grały ale jak długo ?

pozdrawiam

chyba nie ma co tutaj porównywać, reloop to zupełnie inne brzmienie, nie znajdziesz tutaj ciepła, jest to wzmak z pazurem ale bez kłucia w uszy wysokimi, skupia on się raczej na mięchu,ma wykop dynamikę

Na podstawie tego, co napisałeś nie zgadzam się, że to inne brzmienie, bo z Twojego opisu wynika, że to niemal identyczne brzmienie jak mój Rotel z jednym wyjątkiem - dotyczącym ciepła.

<><

Na podstawie tego, co napisałeś nie zgadzam się, że to inne brzmienie, bo z Twojego opisu wynika, że to niemal identyczne brzmienie jak mój Rotel z jednym wyjątkiem - dotyczącym ciepła.

porównując do mojego po tuningu to tak, są to podobne brzmienia ze wskazaniem na rotela, bez tuningu reloop gra zdecydowanie za słabo by można go porównać do rotela, zupełnie nie ta góra jakaś chropowata i z brudami, zupełny brak prestrzeni

także mozemy przyjąć że reloop po tuningu gra bardzo podobnie do rotela, ale reloop bez tuningu już nie jest taki super,

jeśli bym miał zaufanego człowieka brałbym rotela

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.