Skocz do zawartości
IGNORED

dac McGyvera

borowa

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Jak sobie przypomnę relację z odsłuchów przed Audio Show, to mi się pytanie nasuwa: czy powyższa ewolucja poglądów nie zachodzi nieco zbyt szybko?

Oj Teo, ciągle jakieś podchody, podejrzenia itp. A to tylko dla tego, że lubisz się inaczej z McGyverem. Boli mnie że poznaliśmy się, było ok. a teraz takie tam...

Chcesz to proszę, masz moje poglądy - NIEZMIENNE :

Napisano 08.11.2010 - 20:21

Użytkownik Rick dnia 08.11.2010 - 19:31 napisał

Antoś, przetworników było chyba 5 :)

palton:

Dokładnie to 4+1, czyli cztery DIY i (zabrany na wszelki wypadek) mój Audionemesis DC1, który po szybkim porównaniu powędrował na półkę. Zdaje się że dac benpe testowaliśmy na kolumnach lulu i okazał się zbyt ciemny, żałuje że nie posłuchaliśmy jeszcze raz z moimi kulkami. Najlepiej uniwersalnie wypadł DAC Ricka, bardzo dobrze też DAC McGyvera, jednak ze względu na jaśniejszy charakter grał tylko z kolumnami lulu (prawdopodobnie wymiana lampek na cieplejsze załatwiłaby sprawę). Dac Krzyśka testowano beze mnie, wnioskuję że nie wpasował się w brzmienie (może sam właściciel się wypowie, lub ktoś kto przy tym był).

Tak więc urządzenie Ricka i MaGyvera to wysoka półka, chciałbym je przetestować na spokojnie u siebie.

palton

Napisano 16.11.2010 - 02:58

A miałem już iść spać ...

Ugody Teo, jak i DAC McGyvera (jak był jeszcze DAC Ricka) nie grały z moimi kolumnami, nie dla tego że są to złe urządzenia. Nie grały ze względu na to, że były zbyt jasne i dźwięk w połączeniu z kulkami robił się zbyt lekki na dole i ostry na górze. Urządzenia te zgrywały się za to z kolumnami Lulu, które według mnie i innych z naszego pokoju, potrzebowały jaśniejszego sygnału. Na dokładne ustalenie co jest lepsze/gorsze nie było czasu, ważniejszy był balans tonalny.

Może dodam, że rzeczywiście nie było jakoś wybitnie na początku. Jednak szybka wymiana lamp i było świetnie, tyle że za jasno dla mnie. Jeśli ktoś ma ochotę, to poczytajcie w linku wpisy Utopii, lub Piotrka_1 i co najważniejsze Krzycha2, który porównywał swój DAC do McGyvera

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przykładowe wpisy :

Utopia - McGyver za***isty jego dac i tym bardzie super sympatyczny Kolega :)

Krzych2 - Tak przy okazji wyszło jak ważna jest analogówka w DACu. Te parę minut kiedy grał mój, pokazały , że pasywki I/V już nie będę więcej zostawiał samej sobie. Tam musi być opamp lub lampa. Teraz w całości rozumię McGyvera, że tak obstaje przy lampizacji

Piotr_1 - Natomiast monobloki Ugoda Teo podobały mi się w konfigu ze shigaraki, srebrnym pre, dacem McGyvera i kolumnami Lulu.

Że też się Ugody z DAC-em Maca nie pogryzły ;-)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dac Ricka pracował na symetryku, symetrycznym pre i z potencjometrem cyfrowym. To stanowiło taki komplet nie do roz... walenia :) Podłączenie do tego pre daca McGyvera musiało dać trochę gorsze rezulataty, tym bardziej że nie był dotarty. Z kolei dac McGyvera nie mógł grać z pre McGyvera, ponieważ pre McGyvera było pod jakąś końcówkę lampową zaprojektowane. Z kolei w niedzielę jak grał dac McGyvera, to mam takie odczucie że nie było do niego odpowiedniego pre. Jednym słowem było za mało sprzętu żeby to przewajchować i dokładnie ocenić w różnych konfiguracjach. Ostatecznej oceny daca McGyvera więc nie było, jest to temat otwarty.

rochu, a istnieje mozliwosc wyporzycznia? wiesz, legendy legendami, ale ja wolalbym sie sam przekonac :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

tak sobie opiniujecie, który jaśniejszy-ciemniejszy a były raptem dwie pary kolumn, obie diy i też nie wiadomo jak z ustawieniem pasma

opisując jakiś klocek trzeba go wstawić w system o wiadomych parametrach i znanym dźwięku a tu była partyzantka

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ale, że te ceny takie tajemnicze:) karamba!

Do strussa ten dac za dobry,podobnie jak do foxbatowych Yakinow,do Ugody TEO-też.

Swoją drogą paluszki co niektórych świerzbią,aby tylko dogryżć!!!

Jest forumowicz o nicku McGyver i on nie potrzebuje pośrednikow,ani popleczników-tylko rozmawiałem z nim na pw i jest pewien czas oczekiwania

na urządzenie-także nie jest to fant wygrany na loterii,aby tak krążył po kraju-jak k u r w a po magistracie.

Jak chcecie posłuchać do konstruktora na pw,a nie tak jak teraz,tzn.dorośli,a bawią się w podchody))))

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

...bo w wiekszosc dla wielu problem to kupic ..plyte czy uzbierac chocby 250zl na kabelek...a tak apropo kabelka..wyslalem jednemu z takich interkonekt zeby sie przekonal czy warto nabyc...a teraz to nawet na PW nie opowiada ... zaginal chlopak albo tez zasluchal sie biedaczysko...

to moze jakies zbiorowe zamowienie, zeby zbic cene? :) electro, wchodzisz w to?

wzialbym, kilka, ale pisza , ze to jest strojone podjakies fikusne kolumienki, preamp, nie tak, ze podlaczasz i zagra....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Potwierdzam DAC McGyvera to świetna robota. Jestem bardzo zadowolony z tego urządzenia. Obecnie gra na lampach ECC88 Ameprex Bugle Boy i te lampki wydobyły z niego wszystko.

Oprócze tego MCGyver to fajny gość, trochę zakręcony i kopalnia wiedzy audio. Pozdrawiam MG jak czyta ten wątek :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

>na urządzenie-także nie jest to fant wygrany na loterii,aby tak krążył po kraju-jak k u r w a po magistracie.

>ak chcecie posłuchać do konstruktora na pw,a nie tak jak teraz,tzn.dorośli,a bawią się w podchody))))

no co Ty :) wiesz, coprawda nie audio, ale dostaje na tzw "gębę" sprzet wart dziesiatki tys. dolarow od dystrybutorow, a tu tak legendarnego produktu ni "hu hu"....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

wyluzuj foxbat bo cos czuje , ze nas McGyver nie doda do znajomych na fejzbuku jak tak dalej pojdzie i mamel...tez nas nie doda....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

wyluzuj foxbat bo cos czuje , ze nas McGyver nie doda do znajomych na fejzbuku jak tak dalej pojdzie i mamel...tez nas nie doda....

electro, co fakt, to fakt... luzuje :)

Wszystko zależy od siły perswazji dystrybutora w przypadku niechęci użytkownika do zwrotu. Są tacy co Ci nawet kasę chętnie pożyczą bez wielkiego lęku o zwrot. Jednak konstruktorzy audio nie mają później za bardzo jak odebrać sprzętu i chętnie nie pożyczają :) chyba.

oferuje pokrycie kosztow przesylki, ubezpieczenia oraz odsluch w "Lubuskich odsluchach" :)

Pisali w lokalnej gazecie ,że w Nowej Soli nie ma pokoju odsłuchowego jak należy,więc.....

.........McGyver nie wysyłaj,bo foxbat rozkręci i będzie robił ....klona))))

oferuje pokrycie kosztow przesylki, ubezpieczenia oraz odsluch w "Lubuskich odsluchach" :)

plus kaucję zwrotną na konto po zwróceniu urządzenia w stanie idealnym, jak i opłatę za użyczenie urządzenia chciałoby się rzec :>

piotr, wlasnie tydzien temu mialem urzadzonko za ponad 20tys dolarow, jakos nie przypominam sobie, bym jakas kaucje oplacal.... ale ok, ile tej kaucji, bo nadal nie wiem ile to oficjalnie kosztuje :)

piotr, wlasnie tydzien temu mialem urzadzonko za ponad 20tys dolarow, jakos nie przypominam sobie, bym jakas kaucje oplacal.... ale ok, ile tej kaucji, bo nadal nie wiem ile to oficjalnie kosztuje :)

Ale TY sie lubisz chwalić...i jeszcze do tego brak pamięci)))))

Co to było za cacko???.....też nie pamiętasz????

Jak ma sie nicka FOXBAT to można pisać bez mrugnięcia okiem o wartościowych urządzonkach......tylko kto CI da wiarę,że piszesz prawdę))))

Oooooooooooooo........już wiem-to był pewnie Yakin w pozłacanej obudowie!!!!!

saudiofil, pamietam :) nie zalezy mi na tym czy ktos tam w cos wierzy.... ja na tym forum nie prowadze byznesu :D

saudiofil, pamietam :) nie zalezy mi na tym czy ktos tam w cos wierzy.... ja na tym forum nie prowadze byznesu :D

Nigdy Cię o to bym nie posądzał-do tego trza mieć łeb na karku...i nie być chytrusem i zazdrośnikiem-nie nadajesz się i tyle.

Foxbat powiem szczerze że widzę Cię jako forumowego Stańczyka u boku Józwy Mandaryna w wiadomym stroju))))....tzn.będziesz rozpoznawalny od razu!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.