Skocz do zawartości
IGNORED

internet@TV Samsung - wifi do liveboxa neo

gregorjan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam w sypialni plazmę tegoż producenta, chciałbym dokupić coś do niego i nie zagracać pokoju zbyt dużą ilością kolumn i pilotami,

taki sprzęt oglądałem HT-C7200

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

interesuje mnie przede wszystkim podpowiedź użytkowników wszelkich sprzętów samsunga , czy to tv czy bd jak sprawują się one własnie w łączności za pomocą adaptera wifi we współpracy z liveboxem neostrady, jak ogólnie korzysta się wam z tej funkcji internet@TV w samsungach, czy nie ma większych problemów włączności? jak tam smigają filmiki youtube, czy inne, dzięki..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawa sprawa taki internet w telewizorze, albo w tunerze.

Ale na jakiej zasadzie to chodzi ?? Trzeba chyba być w zasięgu hot spota, albo bezprzewodowego rutera, albo modem komórkowy wpiąć ?

Czy może sprzęt sam jakoś sobie ten internet piratuje z zasięgu telefonii komórkowej albo jak.

Fajnie by było mieć youtuba bez pakowania się w kontakty z operatorem, ale to chyba nie ma tak dobrze, co?

wiem, że trzeba mieć skonfigurowaną swoją sieć bezprzewodową, albo przewodową - bo ten bd samsunga ma gniazdo ethernet , lub wpiąć adpter usb wifi tej firmy. Ja sobie już skonigurowałem pc i laptop, poprzez liveboxa można na każdym kompie zobaczyć udostępnioną zawartość drugiego, adapter w samsungu bd wykrywa sieć i pozwala łączyć z wybranymi witrynami,np. właśnie z youtube, co wiecej mając domową sieć można bezprzewodowo puszczać z blureya na tv wszystkie materiały , a więc filmy , zdjęcia itp, ze swojego pc, nie trzeba latać z pamięcią przenośną,

- właśnie moje pytanie dotyczyło czy dobrze śmiga z bd , trochę poczytałem opinii tu i ówdzie i podobno dobrze to chodzi, najczęściej ludziska mają problemy ze skonfigurowaniem sieci domowej , a bo to na pc windows xp, na lapku vista lub wifi samsunga nie widzi tej sieci, ale po wgłębieniu w temat widzę, że to tylko kwestia poprawnych ustawień i wszystko śmiga. Na razie jestem na etapie szukania najkorzystniejszej ceny za ten model, jak kupię to coś opiszę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.