Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do Yamahy AX-590

Zalmar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie forumowiczów.

Staje przed zakupem głośników do wzmacniacza Yamaha AX-590. Do tej pory korzystałem z frontów od zestawu KD, są to Yamahy NS-50F.

Po dość długim czytaniu testów i opini moje zainteresowanie wzudziły następujące pozycje:

- Yamaha NS-555 (ew. NS-777)

- Dali Concept 6 (ew. Dali Concept 8)

- Audio Monitor BR6, M6 bądź BX6

Aktualne pomieszczenie to ok 16m2, ale wciągu ok roku będzie zwiększone do ok 30m2. Słucham praktycznie każdego gatunku muzyki, z przewagą pop, rock, jazz. Ponieważ pozbywam się zestawu KD więc czasami będą to także filmy.

Muzyka głównie z płyt CD, sporadycznie komputer (tylko FLAC). Zależy mi na czystym i zrównoważonym dźwięku z miękkim i wyczuwalnym basem (czego brakuje mi w NS-50F).

Ponieważ w Kaliszu nie mam możliwości przesłuchać żadnego z wyżej wymienionych głośników pozostaje mi zdać się na Waszą opinię. Miałem okazję posłuchać u znajomego BR5 i poza tym, iż brakowało trochę dołu (dlatego wydaje mi się, iż BR6 , M6, BX6 powinny być pod tym względem lepsze).

Czy ktoś ma może jakieś porównanie moich faworytów z NS-50F?

https://www.audiostereo.pl/topic/74457-g%C5%82o%C5%9Bniki-do-yamahy-ax-590/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.