Skocz do zawartości
IGNORED

polscy audiofile są beznadziejni

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

Inni ludzie identyfikuja mnie jako obywatela Polski, ja natomiast nie czuje sie jako Polak.

Nie identyfikuje sie z zadna narodowoscia.

JESTEM CZLOWIEKIEM.

a szkoły jakieś państwowe kończył w Polsce? za czyje? - za Nasze! - to niech kasę odda i wypier..la do wolnych ludzi

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

a szkoły jakieś państwowe kończył w Polsce? za czyje? - za Nasze! - to niech kasę odda i wypier..la do wolnych ludzi

Och tak? A jak ja wracam do kraju nad Wisla z jednym dyplomem, albo z dwoma, to ktory palant na Wiejskiej mi zwroci moja kasiore za moja edukacje?

Ojczyznę kochać trzeba i szanować

Nie deptać flagi i nie pluć na godło

Należy też w coś wierzyć i ufać

Ojczyznę kochać i nie pluć na godło

ale również

Stoję tu, patrzycie na mnie, za każdym razem staram się powiedzieć coś ważnego dla siebie, dla świata, może dla nikogo, lecz nie proś mnie, bym się zamknął. Mówię co mnie boli, nie zaciskam zębów, może to i nic nie zmieni, ale mam to gdzieś. Nie miej do mnie pretensji, że nie mogę milczeć. Kiedy widzę co się wyrabia na tej Ziemi. Oddychaj! Żyjesz! Powiedział mędrzec. Pędząc bez tchu przed siebie stopami odciskamy na ziemi smutek i niepokój. Zmieniamy Ziemię w miejsce nie nadające się do życia. Dość już krzywd wyrządziliśmy Ziemi, przyszedł czas, żeby o nią zadbać. społeczeństwa zamożne i społeczeństwa ubogie, dobrobyt jednego jest wynikiem nędzy drugiego, wszyscy maczamy palce w plugastwie świata tego. Jak wnieść pokój w społeczeństwo przyuczone do poszukiwania zysków? Jak sprawić, by nasz uśmiech był źródłem radości a nie dyplomatycznym wybiegiem? Może powinniśmy przestać myśleć o przeszłości i przyszłości, przecież wiemy, że życie można spotkać tylko w chwili obecnej. Przyszłość nie jest nam do niczego potrzebna - powiedział mędrzec. W chwili obecnej mamy wszystko, czego nam potrzeba. Szczęśliwe dzieciństwo i spokojna starość, krótka młodość i kryzys wieku średniego, w chwili obecnej mamy wszystko, czego nam potrzeba. Jestem twoim bratem, jesteś moją siostrą, wszyscy stanowimy ludzkość. Jesteś moim bratem, jestem twoją siostrą i mamy jedno wspólne życie. Ten kto widzi, musi działać, jaki byłby w przeciwnym razie pożytek z widzenia. Ubóstwo i ucisk prowadzą do wojen, nie istnieje droga prowadząca do pokoju, pokój jest drogą, pokój jest drogą, pokój jest drogą. Jestem na ścieżce wyzwolenia od gniewu i nienawiści, od chciwości i pychy, przy odrobinie determinacji wierzę, że potrafię tego dopiąć. Jestem na ścieżce wyzwolenia od gniewu i nienawiści, od chciwości i pychy, przy odrobinie determinacji wierzę, że potrafię tego dopiąć. Jestem twoim bratem, jesteś moją siostrą, wszyscy stanowimy ludzkość. Jesteś moim bratem, jesteś moją siostrą i mamy jedno wspólne życie. Każdy krok niesie pokój, czy wspólnie odbędziemy naszą podróż?

T.LOVE i Włochaty

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Akurat dla mnie również najważniejsze jest człowieczeństwo. Na pewno nie różnicowałbym w razie ważnego wyboru ludzi podłóg rasy, narodowości,…

Natomiast nigdy nie wyparłem się swojej narodowości. A były ku temu możliwości…

Tak jak napisał Piotr_1. Nawet to brzemię trzeba nosić. A może, poprzez swoje postępowanie, zmazać to brzemię? Hę…

Najprościej to tak jak napisał Adam. Być człowiekiem świata, wyprzeć się wszystkiego.

Nie da się!

I jakiś jad przemawia w tym stwierdzeniu: „Wy natomiast jestescie wielcy Polacy patrioci ....katolicy”

A jakiego Ty Adamie jesteś wyznania? Bo jakiegoś, przypominam sobie z innego wątku, chyba jesteś?

Człowiekiem świata może być człowiek, który nie wstydzi się swoich korzeni, ba który wnosi do wspólnoty świata coś unikalnego, co wzbogaca tą wspólnotę.

Takie wyjałowione "człowieki" niczego dobrego nie wniosą, niczego nie zbudują.

"Ja jestem Czlowiekiem i kazdy w moich oczach jest taki sam.

Wy natomiast jestescie wielcy Polacy patrioci ....katolicy"

ale to takie trendy jest

i horyzonty ma szerokie i semitów kocha i antysemirów i gejów i haitańskie dzieciaczki

ale Polaków, patriotów czy katolików już mniej

wystarczy nasrać do gniazdka i już mamy obywatel świata

Ale panowie sie rozpisali!

Oczywiscie ze w Polsce sie wyksztalcilem! Skonczylem studia, zdobylem dobry zawod , no i pracuje dla innego panstwa.

Jeszcze ani minity nie przepracowalem w Polsce i nie zamierzam tam nigdy pracowac!

Ale ogolnie dziekuje za wyksztalcenie , musze powiedziec ze w porownaniu z panstwami zachodniej EU nie mamy sie czego wstydzic.

To nie ja stworzylem taka sytuacje! Polscy politycy sa temu winni. Oni zapomnieli ze oprocz ksztalcenia mlodych ludzi nalezy rowniez po skonczeniu edukacji zapewnic im prace. W Polsce politycy bawia sie w historykow, zajmuja sie historia, sa tak zalosni , zawistni, glupi itd. ze nie moga zapomniec jakis starych dziejow jak Katyn itd.

Te glupie i bezsensowne zajmowanie sie historia przynioslo tragiczne skutki dla calego narodu. Kazdy zna historie rozbitego samolotu. Nie byloby tej tragedni gdyby politycy byli skoncentrowani na przyszlosci a nie na przeszlosci !No coz na glupote nie ma lekarstw.

W miedzy czasie mnostwo Polakow boryka sie z bezrobociem, miliony Polakow nie posiada wlasnego mieszkania i nie bedzie posiadalo haha , nie ma zadnych porzadnych drog , nie buduje sie nowych szkol, nowych szpitali, nic sie nie robi....tragedia i do tego media klamia bo sa manipulowane przez polityke.

Tak sie akurat sklada ze mieszkalem i mieszkam w panstwach zachodniej EU w ktorych jest calkowicie inna mentalnosc , ludzie maja calkowicie inne priorytety i cele.

I jakiś jad przemawia w tym stwierdzeniu: „Wy natomiast jestescie wielcy Polacy patrioci ....katolicy”

A jakiego Ty Adamie jesteś wyznania?

W Holandii religia nie ma zadnego znaczenia , tutaj nikt nie zajmuje sie budowaniem wielkich betonowych balwanow.

Tutaj ludzie zajmuja sie przyszloscia , patrza na przod, zarabiaja pieniadze i to jest ich religia.

Koscioly sa tutaj juz od dawna pozamykane lub przebudowane.

Tak sie akurat sklada ze moge ze swojego wlasnego doswiadczenia porownac Polsce z dwoma innymi krajami, Niemcami i Holandia.

I niestety panowie , pod kazdym wzgledem bylismy i jestesmy gorsi od tych dwoch narodow.

Praktycznie dotyczy to kazdej dziedziny zycia, poczawszy od sportu do osiagniec w technice i nauce.

Naprawde , niestety nie jestesmy w niczym od nich lepsi. To jest gorzkie ale prawdziwe.

Mam nadzieje ze kiedys pojawia sie w Polsce calkowicie nowi politycy, pochodzacy z mlodej generacji , ktorzy beda mysleli calkowicie inaczej niz obecna elita rzadzaca , ktorzy beda mieli calkowicie inna mentalnosc.

W sumie pare procent wzrostu z niczego to tez jest nic, byc moze kiedys bedziemy mieli pare procent wzrostu z wielkiej gospodarki haha czas pokaze

Adamie.

Akurat z większością ostatniego wpisu zgadzam się.

Z jedną poprawką:

Nie jesteśmy lepsi od wspomnianych dwóch narodów. Również brzydzę się stawianiu naszego narodu w miejscu nienależnym.

Natomiast na pewno nie jesteśmy gorsi od wymienionych narodów!

Naród polski nigdy nie wypuścił takiego np. Hitlera. Nigdy nie miał pogardy do innych narodowości. I nie wyjeżdżajcie tu z antysemityzmem; dziwnym trafem poprzez największą tolerancję na przestrzeni dziejów to w Polsce osiedlali się Żydzi…

Nie mamy się czego wstydzić.

A jako naród niewiele osiągnęliśmy (choćby silnej państwowości) poprzez chyba swoje pieniactwo. A to widac również na tym Forum.

Niestety.

Co do tych skur……w polityków pełna zgoda. To wynika z wskazanego wyżej pieniactwa i niezdolności do kompromisów i pragmatyzmu w sprawach istotnych…

To powiedzcie w takim razie skąd się biorą poltycy, skoro to oni generalnie są wszystkiemu winni.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

I niestety panowie , pod kazdym wzgledem bylismy i jestesmy gorsi od tych dwoch narodow.

Mialem na mysli glownie rozwoj techniczny, osiagniecia naukowe,sportowe, poziom zycia ludzi itd. Pod tym wzgledem im nie dorownujemy ( w sumie sa to panstw nalezace do czolowki swiatowej :) )

Oczywiscie my jestesmy lepsi pod takimi wzgledami jak, goscinnosc, gotowosc do walki w czasie wojny, religijnosc, honor itd. ale w obecnych czasach te cechy sa niezbyt przydatne.

Moze w dawnych wiekach mozna bylo sie szczycic takimi przymiotami , ale w obecnych czasach swiatem rzadza ci ktorzy maja pieniadze ( patrz przyklad Chin ) a my ich niestety nie mamy.

Adam:

No tak.

To zacofanie cywilizacyjne (techniczne bo artystycznie już nie jest tak źle) również zawdzięczamy tym złym cechom o których wspomniałem.

Mógłbym napisać jak swego czasu brałem udział w budowaniu prototypu urządzenia pomiarowego, który byłby w owym czasie hitem na skalę światową. I jak uwalili ten projekt (KBN). Był za nowoczesny (!). Po pół roku dwa koncerny światowe wypuściły coś podobnego o podobnym sposobie przetwarzania…

Fox:

Jak wyżej. Przez tych zasrańców polityków (mam tu na myśli również całą gwardię aparatczyków wtykanych przez partie do rozmaitych urzędów, instytucji i instytutów) tkwimy w takim ogólnym maraźmie technologicznym. Jak coś prywatnego zaczyna się ruszać, to ci sami zasrańcy zrobią wszystko aby to nie zakwitło.

A skąd się biorą zasrańcy?

Taką właściwość ma naród polski; nie dość prospołecznie bierze udział w kształtowaniu lokalnych społeczności. W efekcie tworzy się lokalne bagno dorobkiewiczów wywodzących się z list największych partii. To bagno przenosi się na poziom centralny. Tam zasrańcy przyznają sobie dotacje i tworzą nienaruszalną opokę dla swoich organizacji. Tworzą listy, z nich wchodzą aparatczyki, koło się zamyka…

W efekcie garstka ludzi mami cały naród.

Jedyna nadzieja w tym, że mimo wszystko jakoś się rozwija ta gospodarka. Może coś pociągnie i wymknie się spod władzy tych gamoni…

Gość Gshock

(Konto usunięte)

polscy audiofile sa tak samo beznadziejni, jak polscy piloci, rajdowcy, biznesmeni, media-menedzerowie, aktorzy, aktorki, fizycy, biolodzy, psycholodzy i pisarze (z wyjatkiem wieslawa mysliwskiego). polacy sa glupi, brzydcy, klotliwi, msciwi, niedoksztalceni i pretensjonalni. i chca pic na calym swiecie za darmo dlatego, ze mamy najwyzszego jezusa na swiecie. swietosc myla z dluga pyta.

Polska jest bardzo fajna. W Polsce sa fajne dziewczyny, wedliny, pieczywo i piwo. W Polsce sa najlepsze imprezy promocyjne i integracyjne za cudza kase. Polska ma bardzo trudny jezyk, ale jest przyjazna dla ulicznego kebaba. Polacy maja znajomych w urzedach do malych spraw, a duze sprawy maja w reku cala polska prokurature, wiec moga sobie lamac polskie prawa urzedowe ile tylko dusza zapragnie bo wiadomo, ze prokuratura wszystko umorzy oznajmiajac tradycyjnie niska szkodliwosc spoleczna..etc, etc..

polscy audiofile sa tak samo beznadziejni, jak polscy piloci, rajdowcy, biznesmeni, media-menedzerowie, aktorzy, aktorki, fizycy, biolodzy, psycholodzy i pisarze (z wyjatkiem wieslawa mysliwskiego). polacy sa glupi, brzydcy, klotliwi, msciwi, niedoksztalceni i pretensjonalni. i chca pic na calym swiecie za darmo dlatego, ze mamy najwyzszego jezusa na swiecie. swietosc myla z dluga pyta.

a Ty kim jesteś kolego, że masz tak złe zdanie o rodakach? jesteś Polakiem czy polaczkiem?

a co - może nie?

Jasne że nie! Są fantastyczni, układni, w większości naiwni jak dzieci. Są idealni.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

piękny wątek, w dodatku mamy tutaj graaaafa i mulsika, a więc superbonus!

audiosyfilstwo i polactwo w jednym oblane zdziwaczałym sosem bocznicowym, z przyjemnością będę obserwował ten wątek ;-)

piękny wątek, w dodatku mamy tutaj graaaafa i mulsika, a więc superbonus!

audiosyfilstwo i polactwo w jednym oblane zdziwaczałym sosem bocznicowym, z przyjemnością będę obserwował ten wątek ;-)

[warto przypomniec nawet dwa razy, bo to szczytowe osiągniecie myslowe...polactwa, polskiego, powszechnego.Wieksze nawet niz swiebodzin i ciezsze gatunkowo.

W Holandii religia nie ma zadnego znaczenia , tutaj nikt nie zajmuje sie budowaniem wielkich betonowych balwanow.

Tutaj ludzie zajmuja sie przyszloscia , patrza na przod, zarabiaja pieniadze i to jest ich religia.

znowu koleżko popisujesz się swą nowoczesną, unijną wrażliwością - żywe mięso do zarabiania kasy

piękny sens Życia

znowu koleżko popisujesz się swą nowoczesną, unijną wrażliwością - żywe mięso do zarabiania kasy

piękny sens Życia

oczywiscie Jedyny Prawdziwy Sens Życia to na kolanka przed wysłannikiem Bozi i chlebek maczany w winie wkladany do buzi przez Pasterza?

oczywiscie Jedyny Prawdziwy Sens Życia to na kolanka przed wysłannikiem Bozi i chlebek maczany w winie wkladany do buzi przez Pasterza?

Panie techno - oczywiście chodzi o wkładanie do buzi przez ewropę...

Do buzi oświeconych techno... pustaków.

nie przyjacielu dzieci specjalnej troski - sens prawdziwy to skóra, fura komóra, ćpanie i pioerdo..nie głupot, że robota to głupota a picie to jest życie

Niezależnie czy audiofil, czy robotnik, rzemieślnik, biznesmen, polityk. Nieważne ateista czy katolik, obywatel czy partyjny,…

Rzeczywiście ciężko w Polsce zwyczajnie porozmawiać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.