Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki z najlepszą przestrzenią do 1,5 kPLN

Baele

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam nausznych słuchawek z najlepszą przestrzenią i łatwych do napędzenia!!!, przeznaczonych do słuchania "stacjonarnego".

Mam kilka par słuchawek, AKG K701, Sennki HD438, ATH-M50.

Miałem Sennki HD650, Beyery DT990Pro, Beyery DT150, CAL! - tych wszystkich się pozbyłem, ponieważ nie odpowiadała mi ich sygnatura.

Słuchałem ATH-AD700, ale odpadają, bo dla mnie są ...zbyt duże. Spadały mi z głowy:-)))

Z nich wszystkich najbardziej przestrzenne i muzykalne są AKG K701, ale one oczywiście grają tylko z dobrą amplifikacją.

Ze względu na swoją mobilność, poszukuję możliwie najbardziej przestrzennie grających słuchawek, nie wymagających super amplifikacji, do odsłuchu stacjonarnego.

Muzyki słucham bardzo różnej, ze szczególnym "uwielbieniem" R&B, Depeche Mode oraz ...damskich wokali (arie operowe w wykonaniu Marii Callas, Barbary Hendricks).

Tak więc spory rozrzut ;-)

Z tych, które aktualnie posiadam najlepszymi są HD438, ale są zbyt słabe jeśli chodzi o budowanie przestrzeni.

Byłyby napędzane iPod Classic, ale jeszcze raz podkreślam, chodzi o odsłuch stacjonarny, a nie mobilny (w tym przypadku korzystam z ATH-M50, i to jak dla mnie najlepszy wybór).

Interesuje mnie tylko kupno nowych słuchawek.

Limit kosztowy jaki sobie wyznaczyłem to 1500 zł.

Żyj chwilą! Przyszłość i tak jest nieznana...

Nie pisałeś czy otwarte czy zamknięte.

No to masz takie i takie.

Nie mówię, że "to jest to" ale spróbować nie zaszkodzi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolega mógłby napisać czy M50 są naprawdę takie przyciemnione jak niektórzy piszą , jak z ich górą, nie jest jej za mało, bo przyznam że są to ciekawe słuchawki,łatwe do napędzenia .

Kolega mógłby napisać czy M50 są naprawdę takie przyciemnione jak niektórzy piszą , jak z ich górą, nie jest jej za mało, bo przyznam że są to ciekawe słuchawki,łatwe do napędzenia .

to zamknięte monitory, góry jest trochę za mało

Jak Koledze Sennheisery HD438 były "za słabe" w budowaniu zjawisk przestrzennych (grając z iPoda) to, być może, Sennheiser HD598 będą odpowiednim panaceum na tę ułomność. Choć, moim zdaniem, HD438 są naprawdę dość dobre w połączeniu z iPodem.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Dla mnie przestrzenność HD418 albo HD438 jest wybitna jak na tę cenę, gdyż zaskakująco naturalna. HD598 nie słuchałem, ale może rzeczywiście będą przestrzennie bardziej spektakularne jako następca HD595? Tak na dobrą sprawę przestrzenność też sporo zależy od grajka i jakości nagrania. Ja pierwszy raz zacząłem doświadczać przestrzenności w słuchawkach, z niemałym zresztą zdziwieniem i dużą satysfakcją, na Sennheiserach PX100 wpiętych do iRivera ifp-799. Tak na dobrą sprawę to i one są przestrzenne, albo np. takie Audio-Technica ATH-ESW9.

Sony MDR-7509HD, słuchałem niższy model i przestrzeń była niesamowita. Ipod powinien je napędzić.

Dodaj, w tym przedziale cenowym :)

Mimo wad w porównaniu do słuchawek z wyższego przedziału cenowego -apetyt rośnie w miarę jedzenia :) to MDR=7509HD są solidnym produktem i faktycznie z przenośnego playera grają bez problemów.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dodaj, w tym przedziale cenowym :)

Mimo wad w porównaniu do słuchawek z wyższego przedziału cenowego -apetyt rośnie w miarę jedzenia :) to MDR=7509HD są solidnym produktem i faktycznie z przenośnego playera grają bez problemów.

Rafaell,

jakie "wady w porównaniu do słuchawek z wyższego przedziału cenowego" masz na myśli ???

• 4 tygodnie później...

Ostatecznie kupiłem Beyerdynamic DT880 32 Ohm Manufaktur i grają tak jak chciałem.

Co więcej zmieściłem się w zadanym limicie (wydałem 1,1 kPLN).

Polecam innym, którzy szukają otwartych, muzykalnych słuchawek z welurowymi padami nieźle grających z iPod Classic.

Panowie, dziś przez przypadek posłuchałem Philips shp 540 za , za , za , 105 PLN.

To gra , i tyle. Muszę wypożyczyć stos słuchawek Philips i je na nowo poćwiczyć.

Po shp 540 słuchałem zeny HD598 za 790 pln i dupa. zeny zagrały mdło. Szczoty z perkusji pobrzękiwały w jakiś mdły sposób bas mocno podbarwiony plumkał. Dupa i tyle. W mordę , a już miło myślałem o zenach.

Mam nadzieje, ze nie jest to opinia napisana po odsluchu w Mediamarkecie;)

Mam nadzieje, ze nie jest to opinia napisana po odsluchu w Mediamarkecie;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Nie , tam chyba nie ma możliwości na cokolwiek. Tylko kupujesz albo wychodzisz , pseudo handel.

Słuchaliśmy Leben , Zagra , Fostex dac.

Dziś za kaucją biorę stos philipsów , i jeszcze w ramach ciekawości TDK w700 bezprzewodowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.